Svetosavsku nagradu za kvalitetan rad i doprinos poboljšanju obrazovnog sistema Srbije dobili su: profesor istorije u Prvoj beogradskoj gimnaziji Mihajlo Ćulum, koga su za nagradu predložili sami učenici. Nagradu je dobila predškolska ustanova Paša i Nataša, predškolska ustanova Bambi iz Kule, Osnovna škola Đorđe Natošević iz Novog sada, kao i profesor Osnovne škole Ljupče Nikolicć iz Aleksinca Toplica Petrović.


Svečanom plaketom i zlatnikom nagrađeni su
Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, učenik sedmog razreda Osnovne škole Jovan Kursula iz Varvarina Nemanja Divnić, Ekonomsko trgovinska škola iz Prištine, sa sedištem u Lapljem Selu i  Tehnička škola iz Valjeva.


Svetosavska nagrada uručena je i učeniku 3. razreda Matematičke gimnazije u Beogradu Teodoru fon Burgu, osvajaču zlatne medalje na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Kazahstanu. Ovogodišnje prestižno priznanje Ministarstva prosvete dobili su i dekan Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu episkop Irinej Bulović, student Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Adriana Stojanović, načelnik Školske uprave Ministarstva prosvete u Nišu Živomir Jovanović i direktor ustanove Studentska odmarališta Srbije" Rade Dabetić. Nagrađeni su i ustanova Studentski centar Beograd, karate klub Studentski grad iz Beograda, Društvo defektologa Sombor iz
Sombora, privredno društvo Prosvetni pregled iz Beograda, kao i preduzeće Telekom Srbija.