Студентски живот


 

Студентски лист Правник

По броју студената Правни факултет у Београду је један од највећих у региону, са око 8.000 студената на основним студијама, неколико стотина на специјалистичким студијама из разних области и више стотина на 15 смерова магистарских студија и програмима за стицање доктората.

Први број Правника је објављен још 1978. и редовно је излазио у временима када је било изузетно опасно јавно говорити и критиковати. После издавања 40. броја, 1992, лист престаје да се штампа. У међувремену је било покушаја да се његов рад обнови, али су те редакције врло брзо престајале са радом.

Током зимског семестра 2010/2011. је група студената уз помоћ Студентског парламента организовала конкурс за сараднике чиме је формирана нова редакција. Правник данас има за циљ да буде едукативан часопис у потпуности ослобођен утицаја било које политике и идеологије, који ће отворено говорити о свим аспектима студија права.

Редакција те позива да све своје идеје и текстове, коментаре и критике, слободно пошаљеш на pravnik@ius.bg.ac.rs, како би часопис учинили што бољим и информативнијим за све студенте!

Лист Правник поново излази >> 

 

   
Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, Bulevar kralja Aleksandra 67, Beograd
tel. (011) 3027-600, fax. (011) 3221-299