Студентски живот


 

Спортско друштво Victoria је обновљено после дуже паузе. Оно организује такмичења у разним спортовима, проналази спонзоре за тимове студената са Правног факултета ради учешћа у спортским такмичењима универзитетске лиге, и обезбеђује повластице студентима за коришћење разних спортских могућности изван факултета.

 

Студентски међународни турнир „Тournoi des cinq balloons 2011“ у Паризу

Спортске екипе  Правног факултета Универзитета у Београду су учествовале на традиционалном студентском међународном турниру „Тournoi des cinq balloons 2011“ у Паризу који се одржава у континуитету више од тридесет година. Учешће је узело 16 екипа из земаља Европе, Азије и Африке.

Екипе Правног факултета су оствариле запажен резултат освојивши:Мушка фудбалска екипа - I место на турниру у великом фудбалу, Женска одбојкашка екипа - III место, Мушка рукометна екипа II место . И поред тешке финансијске ситуације, бројних потешкоћа и јаке конкуренције екипе су  успеле да освије најсјајнија одличја и представе  Универзитет, град и државу у најпозитивнијем светлу.

Овом приликом се захваљујемо свим институцијама и појединцима, а посебно Министарство омладине и спорта и Правном факултету Универзитета у Београду, који су препознали значај нашег одласка и омогућили нам реализацију нашег подухвата.

                

 

Студентски међународни турнир „Тournoi des cinq balloons

Студентско спортско удружење Victoria са нашег Факултета остварило је велики успех на најпрестижнијем турниру универзитетског спорта Европе – „Tournoi des 5 ballons“ (турнир 5 лопти). Ово такмичење које се сваке године одржава у Паризу окупља студенте из целе Европе (ове године и из ваневропских земаља) који се том приликом такмиче у спортским вештинама, друже и размењују информације о култури и начину студирања у земљама из којих долазе. Наш факултет је ове године, први пут у својој дугој историји, узео учешће на овом међународном спортском такмичењу студената на којем је учествовало преко 30 факултета из преко 20 земаља света (Италија, Шпанија, Немачка, Русија, Француска и др). Све три екипе Спортског удружења Вицториа које су кренуле на пут у Град светлости одбојкаши, одбојкашице и кошаркаши изборили су учешће у полуфиналу такмичења, а тиме и друго место у укупном пласману факултета учесника. На овај начин студенти права су дали свој допринос препознатљивости имена факултета са кога долазе европској студентској јавности.

 

„Значај одласка на турнир 5 лопти је непроцењив“, – рекао је Милош Спирић, оснивач кошаркашке екипе Факултета и један од оснивача Спортског удружења Victoria. „Управа Правног факултета на челу са проф. др Мирком Васиљевићем (који је посебно имао слуха за наше напоре) препознала је позитивне циљеве којима тежимо и који презентују у најбољем светлу наш Факултет у земљи и иностранству. Веома нам је драго што смо се за указано поверење одужили оваквим успехом и оправдали значајан део материјалних средстава који су били потребни за овај подухват, а које је обезбедио Факултет“, рекао је Спирић. Поред опште познатих обележја Париза (Ајфелов торањ, Тријумфална капија, Лувр...) студенти права су овом приликом посетили и Палату правде у Паризу, зграду Трговинског суда, Касациони суд и далеко чувени Правни факултет Универзитета у Паризу (Pantheon-Sorbonne).

Након повратка из Париза, за спортисте је направљен пријем у деканату, на којем је представник одбојкаша Александар Станић предао декану проф. др Мирку Васиљевићу пехар за треће место које је освојила одбојкашка екипа. Истога дана одржано је коктел вече у клубу Бонафидес. Том приликом је спортско удружење Victoria Правног факултета Универзитета у Београду поделило захвалнице свим појединцима и установама које су помогле одлазак на овај турнир, а декан Правног Факултета добио је и посебан поклон урамљени дрес са бројем један.

 
   
Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, Bulevar kralja Aleksandra 67, Beograd
tel. (011) 3027-600, fax. (011) 3221-299