Logo

Pravni fakultet

logo UB

Univerzitet u Beogradu

Studentske teme

 


E-mail Studentskog parlamenta za studentska pitanja i probleme

Studentski parlament Pravnog fakulteta otvorio je email nalog na koji će studenti moći da šalju svoja pitanja i probleme u vezi sa studiranjem koja ćemo zajedno rešiti u najkraćem mogućem roku.

Email SPPF-a je studentski.parlament@ius.bg.ac.rs


Stipendije Fondacije Konrad Adenauer

Opšte informacije i uslovi >>

Prijavna dokumentacija >>

Prijavni formular >>


Dodeljene nagrade pobednicima na nagradnom tematu Sekcije za kriminologiju  

   

 

Nastavljajući započetu tradiciju, Sekcija za kriminologiju je po treći put raspisala konkurs za nagradni temat koji omogućava mladim ljudima, zainteresovanim za oblast kriminologije, da na njemu učestvuju i osvoje lepe nagrade. Tema nagradnog temata ovog puta bila je „Mladi i kriminalitet“ a nagrade su pobednicima svečano uručene 19.06.2013. godine u sali za sednice Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Nagrađeni studenti su uz prigodne plakete dobili i komplete knjiga čiji su darodavci Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu i izdavačka kuća „Dosije“. Prvonagrađenom je dodeljena i novčana nagrada  koju je obezbedila advokatska kancelarija “Fila” iz Beograda.

Nagrade su dodeljene sledećim autorima radova: Danku Novoviću, studentu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji je osvojio prvo mesto a nagradu je uručio predstavnik advokatske kancelarije "Fila", advokat Mihajlo Bakrač; Nikoli Vujičiću, studentu master studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji je osvojio drugo mesto i kome je nagradu uručio prodekan za naučni i stručni rad Pravnog fakulteta u Beogradu, prof.dr Slobodan Marković; Aleksandri Lozić, studentkinji Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koja je osvojila treće mesto, nagradu je uručio predsednik Srpskog udruženja za krivičnopravnu teoriju i praksu, prof.dr Stanko Bejatović.


Letnja škola ljudskih prava u Budvi

Program >>

Informacije za studente >>

Formular za prijavu >>


Jednomesečna letnja praksa u Beču

Ukoliko ste student završne godine studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, imate solidno znanje nemačkog jezika (C2 nivo) i spremni ste da naredna dva meseca provedete na praksi u advokatskoj kancelariji Todorović ( http://akt.rs/ ), a zatim na jednomesečnoj praksi u međunarodnoj advokatskoj kancelariji u Beču, pošaljite Vaš CV advokatu Ivanu Todoroviću putem e-maila na: itodorovic@akt.rs.


Humanitarna žurka - pomozimo Tijani Ognjanović

Dragi studenti, pozivamo vas da dođete na humanitarnu  žurku “Da li se i on(a) bori”  koju organizuje Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu na inicijativu Pravne klinike za pitanja diskriminacije i u saradnji sa Studentskim parlamentom

koja će se održati u utorak, 23. aprila, u restoranu Biber na Novom Beogradu, u ulici Španskih boraca br.3, sa početkom u 20.30 časova. Cilj ove žurke je prikupljanje novca za bolničke troškove male Tijane Ogranović koja se već nalazi u bolnici u Hjustonu zahvaljujući mnogobrojnim akcijama onih koji su želeli da pomognu. Svoje prisustvo su najavile mnogobrojne javne ličnosti kao i profesori našeg fakulteta, dok će od pevača nastupiti Danijela Vranić, Saška Janković iz prvog glasa Srbije, Saša Kapor, Stevan Andjelković i mnogi drugi. Sav prihod od ulaznica i pića ide za malu Tijanu. Iskreno se nadamo da će ovakav vid pomoći prerasti u praksu na našem fakultetu, zato vas i pozivamo da dođete u što većem broju, a ulaznice, počevši od današnjeg dana, možete kupiti u holu Pravnog fakulteta.

Link za prijavljivanje na događaj: https://www.facebook.com/events/468550996549346/


Akcija Fondacije „Osmeh na dar“

Ovog proleća Fondacija „Osmeh na dar“ organizuje veliku Uskršnju akciju koja će biti posvećena deci bez roditelja i ometenoj u razvoju iz institucija za nezbrinutu decu u Beogradu.

Akcija će se sprovesti u holu Pravnog fakulteta, svakog radnog dana od 15 - 26. aprila od 10-16 časova gde će se prikupljati materijal za paketiće (slatkiši, školski pribor, nove igračke i dečije knjige).

Aktivisti Fondacije će prilikom posete paketiće darivati deci, nakon čega će zajedno ukrašavati uskršnja jaja.

U nadi da ćete i ove godine podržati našu akciju kako bismo zajedno usrećili one kojima je to potrebno.


Besplatna obuka za korišćenje Portala službenih glasila i baze propisa sa sudskom praksom

Javno preduzeće „Službeni glasnik, jedini zakonom ovlašćen izdavač propisa/službenih glasila Republike Srbije i Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, u sklopu Pravne informatike organizuju: Obuku za korišćenje Portala službenih glasila Republike Srbije i baza propisa u školskoj 2012/2013.

 Portal  je centralizovan izvor pravnih informacija, koji pruža niz mogućnosti i olakšava kretanje kroz pravni sistem naše države, a iznad svega, garantuje autentičnost, sveobuvatnost, ažurnost i tačnost propisa i drugih pravnih informacija.

Po završenoj obuci, studenti dobijaju: Sertifikat o osposobljenosti za samostalno, stručno i efikasno istraživanje, pronalaženje, analizu i korišćenje pravnih i drugih srodnih informacija na Portalu službenih glasila RS i baza propisa.

Sertifikat se vrednuje kao Diploma Supplement u skladu sa Bolonjskom deklaracijom, kao i pri prikazivanju veština iz Pravne informatike.

Obuka će se odvijati u tri ciklusa po 15 časova, u martu, aprilu i maju. Početak prvog ciklusa obuke je 4. marta 2013. godine.

Termini obuke: ponedeljkom i sredom od  13,30  do 15,00 časova.

Mesto održavanja obuke: kompjuterska učionica Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Obuka je besplatna, a organizuje se na osnovu Ugovora o obuci za rad u elektronskim bazama, Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Javnog preduzeća  „Službeni glasnik”.

Preuzmi Formular za prijavu za obuku za korišćenje Portala službenih glasila RS i baza propisa. Popunjen formular predati na šalteru 1, radnim danima od 8,00 do 15,00 časova.

Za dodatne informacije kontaktirati Milkicu Stjepanović, milkica@ius.bg.ac.rs, 011/3027669 ili Jelenu Vesković, jveskovic@slglasnik.com, 011/3060336, radnim danima od 9,00 do 15,00 časova.


Pravna praksa  - studenti II godine

Novim nastavnim planom Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu na IV godini osnovnih studija, u VIII semestru, predviđena je kao nastavna obaveza  Pravna praksa i to kao Praksa u pravosuđu i upravi ili Praksa u privredi, koja nosi 3 ESPB boda.

Praksa je obavezna za sve studente koji su IV godinu studija upisali u školskoj 2012/13 godini, a koji su studije upisali 2006. godine ili kasnije.

Ceo tekst >>

Rang lista >>


Praksa u tržišnoj inspekciji

Na osnovu Sporazuma o saradnji između našeg Fakulteta i Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija organizovaće se studentska praksa u četiri organizacione jedinice Sektora tržišne inspekcije za studente četvrte godine, apsolvente i studente master studija, ukupno 16 studenata. Počev od 4. marta, dve grupe kandidata od po osam studenata biće sukcesivno raspoređene na praksu u periodu od ukupno osam nedelja (svaka grupa po četiri nedelje: 4-29. mart, 15 april – 10 maj), u okviru kojih će studenti biti angažovani pet radnih dana u nedelji, šest sati dnevno. Ministarstvo će izdati potvrde o obavljenoj praksi i preporuke studentima u skladu sa rezultatima volontiranja.

Ceo tekst >>
Formular za prijavu >>


Stipendije Best of South- East

Erste Banka i Steiermärkische Sparkasse Banka u saradnji sa Univerzitetom Karl-Franzens u Gracu organizuje program stipendija "Best of South-East" - namenjen nadarenim i vrednim diplomcima i studentima 7 zemalja u regionu. Cilj  programa je da se mladima koji govore nemački jezik pruži šansa da steknu međunarodno radno iskustvo na nemačkom govornom području i da se profesionalno razvijaju i napreduju.

Više informacija na sajtu Banke:  http://www.erstebank.rs/rs/Karijera/Ponude_za_posao/Best_of_South_East

Prijava na konkurs za “Best of South East” je produžena do 16.03.13.


Konkurs za učešće u regionalnoj akademiji ujedinjenih nacija

Regionalna akademija UN (Regional UN Academy) osnovana je 2012, a od ove godine u njenom radu učestvuje i Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu. Sedište akademije je u Beču, a partneri u ovom projektu su Univerzitet iz Praga, Univerzitet iz Segedina, Pravni fakultet Univerziteta u Ljubljani, Univerzitet u Beču, Akademski savet UN (ACUNS) i Bečka diplomatska akademija. Početkom marta, biće izabrani studenti iz Srbije, Slovenije, Češke, Mađarske i Austrije (maksimalno 40), koji će komunicirati sa kolegama putem interneta, gde će na raznim forumima razmenjivati ideje o određenim izabranim temama. Studenti će imati dvodnevne sastanke tri puta u toku trajanja Akademije i to u Pragu u maju, u Ljubljani u avgustu, i u Segedinu u oktobru. Na ovim sastancima će se susretati sa praktičarima i imati prilike da u razgovoru sa njima ocene kako se neki institut međunarodnog prava tumači i primenjuje u praksi. Završni susret održaće se u januaru 2014. u Beču, na međunarodnoj konferenciji na kojoj će svaki student predstaviti svoje istraživanje. Svi učesnici akademije dobiće certifikat o učešću u Regionalnoj akademiji UN, a za najbolje će biti obezbeđeno volontiranje u UN sa sedištem u Beču, ali i drugim partnerskim institucijama.

Učešće na konkursu imaju studenti četvrte godine, apsolventni i studenti master studija međunarodnog smera. Svi zainteresovani mogu da se prijave doc. dr Ivani Krstić do 1. marta u 18 sati na mejl: ikrstic@ius.bg.ac.rs. U prijavi treba dostaviti biografiju, popunjen aplikacioni formular i kratak esej na engleskom jeziku (ne duži od 3 strane) o nekoj aktuelnoj temi međunarodnog prava. Studenti sami snose troškove smeštaja i puta tokom trajanja Akademije.

Više informacija o Regionalnoj akademiji UN, planiranim susretima i predviđenim temama možete pogledati ovde, na sajtu http://acuns.org/regional-academy-on-united-nations-report/ ili se obratiti doc. dr Ivani Krstić.


Studentska nagrada na temu "Planeta zemlja 2050. godine"

Francusko-srpska privredna komora organizuje STUDENTSKU NAGRADU 2013 na temu: Planeta zemlja 2050. godine.

Na Zemlji se predviđa 10 milijardi stanovnika, i sa današnjim ritmom, 2050. godine, biće nam potrebne tri planete za život. Srećom, mlade generacije mogu svojim idejama promeniti predviđeni sled događaja i obezbediti svetliju budućnost.

Od studenata se traži da daju predloge rešenja i akcione planove kako možemo da rešimo rizike koje povlači prenaseljenost u domenima poput: energije, infrastrukture, izgradnje, privrede, zdravlja, finansija...

Studentska nagrada namenjena je svim srpskim i stranim studentima, koji će na dan 31.12.2013. imati manje od 30 godina starosti,  a koji su upisali školsku 2012/2013 pri nekoj instituciji visokog obrazovanja u Republici Srbiji.

Krajnji rok za podnošenje kandidatura je petak 29. mart 2013.

U daljem toku konkursa tri kandidata usmeno će braniti svoj rad pred žirijem  (datum i mesto održavanja u Beogradu će biti naknadno objavljeni).

Sponzori takmičenja će uručiti nagrade u sumi od:

1. nagrada: 1500 EUR, koju dodeljuje „Schneider  Electric“
2. nagrada: 1000 EUR, koju dodeljuje „TRS“
3. nagrada: 500 EUR, koju dodeljuje „Arhi.pro“

Nakon odluke žirija, nagrade će biti dodeljene autorima, tokom ceremonije koja će biti praćena koktelom, a kome će prisustvovati članovi FSPK, kao i glavni akteri iz domena održivog razvoja u Srbiji.

Pravilnik nagrade >>
Formular za prijavu >>


AISEC programi i prakse

Postanite članovi AISEC-a >>
Praksa u inostranstvu >>
Program volontiranja >>
Program "Make it possible" >>

Društvena odgovornost poslovanja >>
 


Humanitarna žurka Osmeha na dar

„Osmeh na dar“ , prva studentska humanitarna fondacija organizuje novogodišnju humanitarnu žurku 27. decembra u klubu „Republika“ sa početkom u 21 čas. Ulaz će se naplaćivati 250 dinara ili novogodišnji paketić. Klub se nalazi u ulici Pariska br.1a. Posetioce će zabavljati bend Olivera Stojiljkovića. Prilog se skuplja za ugroženu decu širom Srbije.

Svi koji su bili prošle godine, znamo da će sigurno doći i ove. Mi koji smo od početka tu, znamo da je to dan kada skupimo najviše osmeha. Vi koji ćete prvi put doći treba da znate samo gde i kada, jer privilegija je biti u nasmejanom društvu.

 


Summer School at the  Ludwig-Maximilians-Universität, Munich

Summer School organised at the  Ludwig-Maximilians-Universität, Munich (Germany), from 5 - 16 August  2013.

The 2013 Course deals with aspects of International  Institutional Law. Lectures are given by renowned experts of Public  International Law. We would be pleased to accept applications from law  students, students of political science and young professionals.  Participants should have basic knowledge of Public International Law.

Deadline for applications is 15 March  2013.

http://www.macil-misu.de/


Konkursi  Fonda „Radivoj B. Vasović, viši pravni savetnik i njegova porodica

Upravni odbor Fonda „Radivoj B. Vasović, viši pravni savetnik i njegova porodica“ raspisuje sledeće konkurse:

KONKURS za dodelu nagrade studentu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu slabijeg materijalnog stanja, koji je sa odličnim uspehom završio master akademske studije >>

KONKURS za dodelu nagrade studentu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu slabijeg materijalnog stanja, koji je sa odličnim uspehom završio osnovne akademske studije >>

KONKURS za dodelu novčane pomoći studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu slabijeg materijalnog stanja, koji redovno ispunjavaju svoje statutarne obaveze >>


VII novogodišnja akcija Osmeh na dar

Osmeh na dar, prva studentska humanitarna fondacija je pokrenula sedmu po redu novogodišnju akciju. U holu Pravnog fakulteta studenti skupljaju slatkiše, grickalice, nove igračke i školski pribor do 21.decembra, svakog radnog dana od 10 do 16 časova. Hajde da i ove godine izmamimo što više dečijih osmeha. Pravićemo paketiće za decu sa Kosova i Metohije, iz Beograda, Vojvodine, Kuršumlije i Valjeva.

Pridružite nam se!


Međunarodna konferencija u Beču

Pozivaju se studenti treće, četvrte godine i master studija zainteresovani za dublje izučavanje međunarodnog prava da se prijave doc. dr Ivani Krstić ukoliko žele da u periodu od 8. do 11. januara 2013. godine uzmu učešće na međunarodnoj konferenciji u Beču na temu "Da li su se UN agencije prilagodile 21. veku? " (Have the UN Agencies Adapted to the 21st Century?). Očekuje se da studenti  sami snose troškove puta i boravka u Beču, ali će imati prilike da posete sedište UN u Beču, da razgovaraju sa poznatim zvaničnicima i praktičarima, kao i da se upoznaju sa radom Regionalne akademije za UN (Regional Academy on UN) u čijem bi radu trebalo da učestvuju od školske 2013/14. godine. Sve informacije o Regionalnoj akademiji dostupne su na http://acuns.org/raun/

Program konferencije >>


Prezentacija projekata BASILEUS, JoinEU-SEE i SIGMA

Erasmus Mundus program ima za cilj unapređenje kvaliteta visokog obrazovanja i međukulturnog razumevanja kroz saradnju i razmenu između zemalja članica EU i zemalja Zapadnog Balkana. Projekti koji se izvode u okviru Akcije 2 ovog programa omogućavaju međusobnu mobilnost studenata na svim novoima studija, nastavnog i nenastavnog osoblja partnerskih institucija.

Trenutno se na Univerzitetu u Beogradu izvodi pet Erasmus Mundus Action 2 projekata: Basileus IV, JoinEU-SEE IV, EUROWEB, ERAWEB i SIGMA, a vise detalja o samom programu i projektima dostupno je na sledećem linku:

http://www.bg.ac.rs/sr/saradnja/erasmus-mundus/action2.php

Projekti BASILEUS, JoinEU-SEE i SIGMA zajednički organizuju promotivnu kampanju stipendija na univerzitetima u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu u periodu od 11-14. decembra 2012. godine, sa ciljem da se promovišu mogućnosti studiranja i usavršavanja na inostranim univerzitetima. Tom prilikom svi zainteresovani studenti, nastavnici i nenastavno osoblje imaće prilike da se upoznaju sa inostranim partnerima na ovim projektima i da od njih dobiju direktne informacije o mogućnostima za razmenu.

Promotivna kampanja obuhvatiće prezentacije i info sesije na pomenutim univerzitetima za zainteresovane studente, nastavno i nenastavno osoblje, kao i relevantne institucije koje su uključene u određene aspekte realizacije mobilnosti (ministarstva, studentske organizacije, itd).

Prezentacija projekata BASILEUS, JoinEU-SEE i SIGMA biće održana u petak, 14. decembra 2012. godine, u Rektoratu Univerziteta u Beogradu (Svečana sala), sa početkom u 12.30 časova.

U periodu od 12 do 15 časova, studenti i svi zainteresovani, biće u mogućnosti da se u toku pojedinačnih info sesija direktno kod evropskih partnera raspitaju o mogućnostima za razmenu. Štandovi će biti postavljeni u holu Rektorata (Studentski trg 1).


Konkursi Fondova i Zadužbina

Odbor Zadužbine Milivoja Jovanovića i Luke Ćelovića, koja deluje u okviru Univerziteta u Beogradu, doneo je odluke o raspisivanju više konkursa:
         - za dodelu  10 nagrada za stručne radove studenata iz oblasti pravnih i ekonomskih nauka za školsku 2012/2013 godinu >>
          - za dodelu 2 stipendije studentima Univerziteta u Beogradu za školsku 2012/2013 godinu >>

Javni  poziv za davanje pomoći za lečenje i nabavku medicinskih pomagala studentima univerziteta u Beogradu i institucijama u sastavu univerziteta koje u svom programu imaju zdravstvenu zaštitu i lečenje studenata - Zadužbina Dragoljuba Marinkovića >>

Konkurs za dodelu stipendija Fonda Milana Stevanovića-Smederevca i supruge Darinke za školsku 2012/2013. godinu >>

Konkurs za dodelu stipendija Fondacije Koste Migrića >>


Prijavljivanje na BIMUN 2013

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije priprema desetu, jubilarnu međunarodnu studentsku konferenciju "BEOGRADSKI MEĐUNARODNI MODEL UJEDINJENIH NACIJA - BIMUN 2013", koja će se održati u Beogradu od 14. do 17. marta 2013. godine.

"Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija - BIMUN 2013" (14-17.mart 2013.) obuhvatiće simulacije zasedanja sledećih organa UN na navedene teme:

-          - SAVET BEZBEDNOSTI: "Situacija na granici Sudan - Južni Sudan"

-         - SAVET BEZBEDNOSTI Krizni komitet: "Zamrznuti konflikti u regionu Crnog mora i južnog Kavkaza"

- EKONOMSKI I SOCIJALNI SAVET: "Postizanje ciljeva održivog razvoja - globalni izazov"

 - SAVET ZA LJUDSKA PRAVA: "Ljudska prava na Internetu"

- UNESKO - Međuvladin komitet za bioetiku: "Međunarodna regulacija ljudskog kloniranja"

- BIMUN Junior - GENERALNA SKUPŠTINA: "Opasnost širenja nuklearnog oružja - situacija u Iranu".

Na Konkurs za "BIMUN 2013" mogu se prijaviti studenti osnovnih i postdiplomskih studija do 29 godina, koji dobro znaju engleski jezik, uz obavezu da popune Aplikacioni formular sa motivacionim pismom. Najbolji učesnici po komitetima dobiće novčanu nagradu, a domaći učesnici biće nominovani za BIMUN delegacije na drugim Modelima UN.

RANO PRIJAVLJIVANJE je do 15. decembra 2012. godine.

DRUGA FAZA prijavljivanja učesnika biće do 25. januara 2013. godine.

Za više informacija o konferenciji "BIMUN 2013" i proceduri prijave za određeni komitet, posetite: www.bimun-unaserbia.org.

Zvanična BIMUN stranica na BIMUN Facebook:
http://www.facebook.com/pages/Belgrade-International-Model-United-Nations-B-I-M-U-N/136484779776775?sk=info.


International Summer Program, University of Vienna

Више >>


Konkurs studentskog lista Pravnik

List studenata Pravnog fakulteta Pravnik poziva zainteresovane studente svih godina da se prijave i postanu deo naše redakcije, kao novinari ili fotografi.

Novinari:

Napisati članak u dužini između 750 i 800 reči, na neku od tema:

1. Izveštaj sa nekog od relevantnih događaja na fakultetu tokom oktobra ili novembra (ceremonija dobrodošlice brucošima, prezentaciona debata Debatnog kluba Pravnog fakulteta, Nedelja otvorenog pristupa u Univerzitetskoj biblioteci ''Svetozar Marković'', Akademija ''100 godina od Prvog balkanskog rata''...)

2. Komentar Zakona o visokom obrazovanju

Fotografi:

Priložiti 4 obrađene i 4 neobrađene fotografije, i to 2 grupne, 3 pejzaža i 3 portreta.

Uz rad treba poslati i kontaktne informacije (mejl, broj mobilnog telefona) i godinu upisa na Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu.

Konkurs će trajati do 15. novembra 2012. a radove i podatke slati na mejl: pravnik@ius.bg.ac.rs


Konkurs Agencije za borbu protiv korupcije

Tekst konkursa >>


Konkurs Fondacije Alan Votson

Tekst konkursa >>


Konkurs za najbolji esej

ELSA Beograd poziva studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu da uzmu učešće na nagradnom konkursu za najbolji esej na jednu od ponuđenih tema:

1.Health law (o pravilima koja uređuju medicinsku delatnost, o svojstvima lica koja tu delatnost obavljaju i njihovom odnosu prema korisnicima usluga; pravo na zaštitu zdravlja; prava pacijenata; lekarska greška; transplantacija i doniranje organa; pravne dileme o početku i prestanku života...)

2.Ljudska prava (o građanskim i političkim pravima; neravnopravnost i diskriminacija; zločini mržnje; o nehumanim i ponižavajućim kaznama i postupcima; pravo na suđenje u razumnom roku...)

3.Zaštita dobara od opšteg interesa sa oznakom geografskog porekla (autentični proizvodi koje treba zaštititi pravom kao i razlozi zbog kojih je ta zaštita legitimna;)

Nagrada za prvo mesto je odlazak na NCM Kopaonik u periodu od 12. do 16. decembra, dok će drugo i treće mesto biti nagrađeno knjigama.

Rad ne sme imati više od 5 stranica kucanog teksta (font Times New Roman, veličina 12, prored 1,5);

Radove slati na mejl academicactivities.elsabgd@gmail.com do 15.novembra 2012. u 12 časova.


OEBS - Kurs iz Međunarodnog krivičnog prava

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu i Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) pozivaju studente III i IV godine i apsolvente Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu da se prijave za učešće na kursu ’’Osnovni problemi međunarodnog krivičnog prava i međunarodnog krivičnog pravosuđa’’. Kurs će se održati tokom zimskog semestra na Pravnom fakultetu u Beogradu.  Predavanja će držati profesori Pravnog fakulteta, sudije, tužioci, advokati, eksperti OEBS-a, kao i strani eksperti. Za najbolje polaznike će, po zavrsetku kursa biti organizovano studijsko putovanje u Hag.

Prijave sa kratkom biografijom slati asistentkinji Vanji Bajović na e-mail: bajovic@ius.bg.ac.rs. Rok za prijavljivanje je 04.11.2012.godine

U prijavi OBAVEZNO navesti broj indeksa, godinu studija, prosečnu ocenu, kontakt telefon i e-mail. Odlično znanje engleskog jezika je neophodno, imajući u vidu da će većina predavanja kao i završni test biti na engleskom jeziku.

Upravnik kursa: Prof. dr Milan Škulić

Spisak studenata koji su primljeni na kurs >>


Konkurs za dodelu 100 stipendija Pravnog fakulteta

 

Tekst konkursa >>

Produžen rok za prijem do petka, 9.11.2012. godine do 13 časova

 

Spisak dobitnika stipendija


Studiranje u Gvadalahari

Prema sporazumu o saradnji između Univerziteta u Gvadalahari i Univerziteta u Beogradu otvoren konkurs za prijavljivanje zainteresovanih studenata našeg Univerziteta koji bi deo studija želeli  da provedu u Gvadalahari kao studenti na razmeni. Univerzitet u Gvadalahari bi naše studente koji se prijave za ovaj program razmene oslobodio plaćanja školarine, dok bi ostale troškove snosili sami studenti. 

U prilogu Vam dostavljamo prijavni formular, kao i detaljnije informacije o konkursnim rokovima, načinu izbora kurseva, kao i druge korisne informacije.

Napominjemo da  je neophodno da zainteresovani studenti konkursnu  dokumentaciju  (spisak se nalazi na trećoj strani formulara) u pdf-u dostave prvo Sektoru za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu (na sledeću adresu elektronske pošte: stamlj@rect.bg.ac.rs), kako bi se obezbedila odgovarajuća nominacija zainteresovanim studentima. Prema pravilima Univerziteta u Gvadalahari dokumentacija studenata koja nema odgovarajuću nominaciju Univerziteta u Beogradu neće biti uzeta u razmatranje. U ovoj fazi prijave nije potrebno dostaviti fotografije i potvrdu o zdravstvenom osiguranju. Takođe, od zainteresovanih kandidata se očekuje minimum srednji nivo znanja španskog jezika.

Rok za dostavljanje dokumentacije Univerzitetu u Beogradu za letnji semestar 2012/2013. godine je 23. novembar 2012. godine, a za zimski semestar 2013/2014. godine je 25. april 2013. godine.

Detaljnije informacije o Univerzitetu u Gvadalahari dostupne su na sledećoj strani: http://www.udg.mx/

Formular za prijavu >>

Vodič za razmenu >>


Konkursi Fonda "Profesor dr Mirko Vasiljević"

Konkurs za nagradu studentu osnovnih akademskih studija sa socijalnim potrebama koji redovno ispunjava svoje statutarne obaveze

Konkurs za nagradu studentima osnovnih akademskih studija za najbolje urađen rad iz oblasti trgovinskog, kompanijskog, berzanskog, stečajnog i saobraćajnog prava


Praksa u Institutu za pravo i finansije

Studentski Parlament Pravnog fakulteta vam preporučuje praksu za studente prava u Institutu za pravo i finansije.
Nevladina organizacija Development Center, u okviru projekta pronalaženja praksi za studente "Internships - investments for future", a u saradnji sa Institutom za pravo i finansije, poziva sve studente koji studiraju pravo da apliciraju na ovaj konkurs.

Konkurs za praksu je otvoren od 27. septembra do 20. oktobra 2012. godine, mogu aplicirati studenti druge, treće i četvrte godine, apsolventi, diplomirani pravnici i masteri prava. Aplicira se slanjem popunjenog formulara za praksu na office@ipf.rs.

Formular koji treba popuniti i više informacija o praksama možete pronaći na sajtu Instituta za pravo i finansije: www.ipf.rs/prakse.


Konkurs za rad na temu Pravo i pravda u Srbiji

Internet portal za besplatnu pravnu pomoć PRO BONO u saradnji sa Školom stranih jezika EQUILIBRIO raspisuje konkurs za najbolji stručni rad na temu:

PRAVO I PRAVDA U SRBIJI

Pravo učešća imaju svi zainteresovani. Rok sa dostavu radova je 20.12.2012. godine. Radove dostaviti na mejl adresu office@besplatnapravnapomoc.rs sa naznakom „za nagradni konkurs“.

Stručna komisija koju će odrediti PRO BONO izabraće najbolji rad koji će biti nagrađen sa specijalizovanim kursom ENGLESKI ZA PRAVNIKE

Najbolji radovi biće objavljeni na portalu besplatnapravnapomoc.rs. Nadamo se vašem učešću i želimo vam uspeh na konkursu.


Konkurs za dodelu nagrada za najbolje naučno-istraživačke radove studenata iz oblasti menadžmenta i trgovine

tekst konkursa >>


Pripremna nastava za polaganje University of Cambridge Exams

Nastavu izvodi Silvana Popović, predavač za predmet Engleski jezik

Nastava počinje 9. oktobra 2012.

Testiranje se organizuje u sledećim terminima –     FORUM ROMANUM:

17.09.2012.    15.00-16.00
20.09.2012.    15.00-16.00
27.09.2012.    15.00-16.00
01.10.2012.    15.00-16.00
04.10.2012.    15.00-16.00
08.10.2012.    15.00-16.00

Za bliže informacije obratiti se
Jasmini Alibegović
, Služba za poslediplomske studije, tel. 3027 - 677


   

 

Sva prava zadržana. Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu 2012.