Logo

Pravni fakultet

logo UB

Univerzitet u Beogradu

Studentske teme

 


Konkurs za pripravnički staž u advokatskoj kancelariji Jeremić Janković - rok do 9.oktobra

 

 

Stipendija Stela Džatras

 

 

BEUM 2016

Кonkurs za upis studenata šeste generacije Akademije liberalne politike

Prijava za BOŠ

Takmičenje u simulaciji suđenja: Osudi diskriminaciju


Letnja praksa u advokatskoj kancelariji SOG / Samardžić, Oreški & Grbović

Advokatska kancelarija SOG / Samardžić, Oreški & Grbović, u saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Beogradu, raspisuje konkurs za obavljanje letnje prekse za dva praktikanta u trajanju do dva meseca.

Osnovi kriterijumi za izbor kandidata na konkursu su:

  • Pisanje pravnog mišljenja (zadatak i instrukcije možete preuzeti ovde;

  • Napredno znanje engleskog jezika;

  • Odlično poznavanje rada na računaru (Internet, Office);

  • Prosek tokom studiranja (iznad 8.5).

Poželjne veštine, znanja, aktivnosti i osobine:

  • Dodatne aktivnosti tokom studiranja (učestvovanje na Moot Court takmičenjima, BIMUN, SIMUN, debata, pravna klinika, druge prakse);

  • Učešće na seminarima, radionicama, u radu NVO;

  • Nagrade i stipendije;

  • Objavljeni radovi;

  • Efikasnost, komunikativnost, razumevanje prioriteta, otvorenost, pedantnost, preciznost, izražen osećaj za detalje, kreativnost.

Praksa je namenjena studentima IV godine i apsolventima Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Pravno mišljenje i CV možete poslati na e-mail adresu praksa@sog.rs do 6. juna 2016. godine.


Predavanje: Kosana Beker, pomoćnica poverenice za zaštitu ravnopravnosti

U okviru predmeta/veštine Simulacija suđenja i studija slučaja gost Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 09. maja 2016. godine u 15:20 u amf. VI, biće Kosana Beker, pomoćnica poverenice za zaštitu ravnopravnosti. Ona će studentima održati predavanje na temu "Poverenik za zaštitu ravnopravnosti – uloga, nadležnost, postupak i primeri iz prakse".

Po održavanju predavanja g-đe Beker studenti će imati priliku da, počev od 17.10 časova u amf. VIII (sudnica), prisustvuju simulaciji suđenja iz oblasti zaštite ravnopravnosti, a na osnovu slučaja koji predstavlja i ispitni zadatak u ovoj školskoj godini.

 

 

 


Formiranje tima za XXIV međunarodnog takmičenja iz oblasti Međunarodnog trgovinskog prava i Arbitražnog prava

Pozivamo sve zainteresovane studente završnih godina i poslediplomce Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu da se prijave za učešće u timu Pravnog fakulteta za XXIV međunarodno takmičenje iz oblasti Međunarodnog trgovinskog i Arbitražnog prava Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot.

Sve što se od vas zahteva je da popunite pristupni formular i da popunjen formular pošaljete na bgmoot@ius.bg.ac.rs najkasnije u petak, 6. maja 2016. godine.

Više informacija o samom takmičenju dostupno je na:
http://www.ius.bg.ac.rs/moot/aboutmootwillem.htm

Za sva pitanja u vezi sa učešćem na ovom takmičenju možete kontaktirati doc.dr Milenu Đorđević putem mejla ili u terminu za konsultacije.


Seminar: Izazovi u procesu pristupanja STO-u

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu organizuje 9. maja 2016. godine s početkom u 10 časova seminar o izazovima u procesu pristupanja STO.

Učešće na seminaru je slobodno za sve zainteresovane studente i nastavnike Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i ne zahteva prethodnu registraciju. Radni jezici seminara su engleski i srpski. Biće obezbeđen i simultan prevod.

Program seminara >>

 


Letnja škola Fondacije za kontinentalno pravo

Letnja škola Fondacije za kontinentalno pravo >>


Sastanak povodom formiranja tima za XXIV međunarodnog takmičenja iz oblasti Međunarodnog trgovinskog prava i Arbitražnog prava

Pozivamo sve zainteresovane studente završnih godina i poslediplomce Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu da u sredu, 4. maja u 15:20 časova u amf. VIII (sudnica) prisustvuju sastanku povodom formiranja tima Pravnog fakulteta za XXIV međunarodno takmičenje iz oblasti Međunarodnog trgovinskoh i Arbitražnog prava Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot.

O mogućnostima učešća na ovom takmičenju u narednoj školskoj godini obavestiće vas prof. dr Vladimir Pavić i doc. dr Milena Đorđević, treneri tima.

Ukoliko ste sprečeni da prisustvujete sastanku (a i ukoliko ćete doći na sastanak) pozivamo vas da popunite pristupni formular i da popunjen formular pošaljete na bgmoot@ius.bg.ac.rs

Više informacija o samom takmičenju dostupno je na:
http://www.ius.bg.ac.rs/moot/aboutmootwillem.htm

Za sva pitanja u vezi sa učešćem na ovom takmičenju možete kontaktirati doc.dr Milenu Đorđević putem mejla ili u terminu za konsultacije.


Predavanje advokatske kancelarije Petrikić i parteri u saradnji sa CMS Reich-Rohrwig Hainz ("CMS") na temu Zaštita konkurencije u Srbiji: dve strane iste medalje

U okviru predmeta/veštine Simulacija suđenja i studija slučaja gost Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 25. aprila 2016. godine u 15:20 u amf. VI, biće Raško Radovanović, advokat sa velikim iskustvom u savetovanju klijenata u oblasti zaštite konkurencije,  i Srđan Janković, advokat i nekadašnji viši savetnik Komisije za zaštitu konkurencije, koji će studentima održati predavanje na temu "Zaštita konkurencije u Srbiji: dve strane iste medalje".

Sa ciljem da studentima predoči problematku zaštite konkurencije sa stanovišta regulatornog organa i sa stanovišta pravnog savetnika  privrednog društva u Srbiji, advokatska kancelarija CMS će predstaviti uporedni prikaz aktivnosti i iskustava dva advokata na „suprotstavljenim stranama“, kroz prezentaciju različitih slučajeva, lepih i manje lepih situacija i jednog novog prijateljstva. Predavači će nastojati da kroz lična iskustva i praktične primere ukažu studentima na izazove ove grane prava u razvoju, i daju korisne savete sa aspekta regulatornog organa, kao i sa aspekta advokata čiji je zadatak da informiše i štiti svog klijenta.

Detaljnije informacije o advokatskoj kancelariji CMS i predavačima dostupne su na http://www.cms-rrh.com/Serbia


Karanović & Nikolić: Upravljanje emocijama u radnim sporovima - više od prava

U okviru predmeta/veštine Simulacija suđenja i studija slučaja gost Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 25. aprila 2016. godine u 17:10 u amf. VI, biće Ivana Dišović i Andrej Jelenković, advokati iz kancelarije Karanović & Nikolić, koji će studentima održati predavanje na temu "Upravljanje emocijama u radnim sporovima – više do prava".

Radni sporovi često pored pravne kompleksnosti pokreću i veliki broj egzistencijalnih, socijalnih i vrlo ličnih pitanja i problema. Advokat u takvim situacijama mora da bude sposoban da čita tuđe emocije, uspostavi kontrolu i da uvek u vidu ima biznis i strateške ciljeve svog klijenta.

Prijave za učešće možete poslati na: start@karanovic-nikolic.com ili preko Karanović & Nikolić Facebook stranice.

 


Konkurs za beogradske studente

Tekst konkursa >>


Prijava za drugu međunarodnu naučnu studentsku konferenciju zaštite životne sredine

Sve o konferenciji >>


Predavanje advokata Saše Sinđelića iz kancelarije Tomić Sinđelić Groza 

U okviru predmeta/veštine Simulacija suđenja i studija slučaja gost Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 18 aprila 2016. godine u 15:20 časova u amf. VI, biće advokat Saša Sinđelić, partner, advokat iz advokatske kancelarije Tomić Sinđelić Groza, koji će studente upoznati sa sudskom praksom i pravilima zastupanja u sudskim postupcima (radnim sporovima) koji za predmet imaju poništaj rešenja o otkazu ugovora o radu.

Više informacija o predavaču i poljima rada advokatske kancelarije Tomić Sinđelić Groza možete naći na sajtu: www.tsg.rs

 

 

 


Predavanje advokata Dragana Psodorova iz kancelarije Joksović, Stojanović i Partneri

U okviru predmeta/veštine Simulacija suđenja i studija slučaja gost Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 18. aprila 2016. godine u 17:10 u amf. VI, biće advokat Dragan Psodorov iz advokatske kancelarije „Joksović, Stojanović i Partneri“, koji će studentima održati predavanje na temu "Advokat kao mogući neprijatelj svoje stranke?".

Advokat Dragan Psodorov će studentima predstaviti temu koja nije opšte poznata, a koja se odnosi na probleme koje advokat može prouzrokovati svojoj stranci prilikom zastupanja pred arbitražom ili sudom, ukoliko zanemari svoju osnovu ulogu i stavi neke druge interese ispred interesa svoje stranke.

Više informacija o predavaču i poljima rada advokatske kancelarije „Joksović, Stojanović i Partneri“ možete naći na sajtu: www.jsplaw.co.rs

Eventualna pitanja možete poslati na e-mail adresu: dragan@jsplaw.co.rs

 


Program Coke summership

Coke summership 2016


Course Constitutional Review in Austria and Europe

Course Constitutional Review in Austria and Europe May 9-13th


Konkursi fondova i zadužbina

Konkurs Zadužbine Dragoljuba Marinkovića -  za lečenje i nabavku medicinskih pomagala za studente

Konkurs za dodelu stipendija Fondacije Milana Stefanovića-Smederevca i supruge Darinke


Predavanje advokata iz kancelarije Janković Popović Mitić: Izvršni postupak u praksi privrednih sudova

U okviru predmeta/veštine Simulacija suđenja i studija slučaja gosti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 11. aprila 2016. godine u 15:20 u amf. VI, biće Dino Jusufović, partner i Jovana Veličković, advokat iz advokatske kancelarije Janković Popović Mitić, koji će studentima održati predavanje na temu "Izvršni postupak u praksi privrednih sudova".

Više informacija o predavačima i poljima rada advokatske kancelarije Janković Popović Mitić možete naći na sajtu: www.jpm.rs

 

 

 


Predavanje advokata iz Karanović & Nikolić kancelarije: Procesne taktike u međunarodnom privatnom pravu

U okviru predmeta/veštine Simulacija suđenja i studija slučaja gosti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 11. aprila 2016. godine u 17:10 časova u amf. VI, biće Milan Lazić, partner, i Milica Savić, advokat iz advokatske kancelarije Karanović & Nikolić, koji će studente upoznati sa procesnim taktikama u međunarodnom privatnom pravu i sa njima tom prilikom podeliti svoje bogato regionalno i internacionalno iskustvo iz ove oblasti. Studenti će imati jedinstvenu priliku da kroz vežbe i konsultacije diskutuju o najvećim regionalnim slučajevima.

Prijave za učešće možete poslati na: start@karanovic-nikolic.com ili preko Karanović & Nikolić Facebook stranice.

 

 

 

 

Promocija knjige "Dan kada je pala jedna Srpska država - Republika Srpska Krajina"

Zahvaljujući naporima profesorke Anđe Lazović, da Zemunska gimnazija uspostavi kontakt sa svojim bivšim đacima, Sanja Lakić je imala tu priliku da zajedno sa Markom Šukalom, predstavi knjigu Pravnog fakulteta pod nazivom ,,Dan kad je pala jedna srpska država – RSK'', 24. marta u 19:20 časova.

Marko i Sanja su se zahvalili istaknutim pojedincima poput dekana Sime Avramovića, uglednog advokata Gorana Petronijevića, potom Save Štrbca, Miodraga Linte, Save Miloševića, predsednika Milorada Dodika, Milana Martića. Knjigu su podržali Pravni fakultet u Beogradu i Banjaluci, Institut za uporedno pravo, Službeni glasnik, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije odnosno Uprava za dijasporu.

Na predstavljanju knjige, pored Marka i Sanje, su bili načelnik Agencije za borbu protiv korupcije i profesor retorike Dejan Milić, direktor Instituta za uporedno pravo doktor Jovan Ćirić, poznati pesnik Nedeljko Popadić, dok je novinar Milomir Marić bio sprečen da prisustvuje predstavljanju knjige ali je isto to veče u svojoj emisiji ,,Đirilica'', podsetio na izuzetne napore Marka i Sanje, da ostave jedan spomenik koji svedoči o postojanju našeg naroda na tom prostoru.

Za muzički deo pobrinula se izvrsna profesorka Anđa Lazović a moderator je bila profesorka Milena Suvačarov, dok je događaj svojim obraćanjem upotpunio i direktor Zemunske gimnazije, Miloš Bjelanović.


Predavanje advokata Nikole Markovića i Mirka Mrakovića

U okviru predmeta/veštine Simulacija suđenja i studija slučaja gosti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 28. marta 2016. godine u 15:20 u amf. VI, biće advokati Nikola Marković i Mirko Mraković iz advokatske kancelarije Mraković & partneri, koji će studentima održati predavanje na temu "Odabrane procesne i materijalnopravne karakteristike krivičnih postupaka u oblasti privrednog kriminaliteta". Izlaganje i diskusija biće koncentrisani na iskustva advokatske profesije, sa osvrtom na određenu objektivnu problematiku samog postupka, a uz analizu dva slučaja iz sudske prakse.

Više informacija o predavaču i poljima rada advokatske kancelarije Mraković & partneri možete naći na sajtu: http://www.mrakovic-partneri.rs/

 

 


Predavanje advokata Borisa Baklaje

U okviru predmeta/veštine Simulacija suđenja i studija slučaja gosti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 28. marta 2016. godine u 17:10 u amf. VI, biće advokat Boris Baklaja iz advokatske kancelarije Baklaja, Igrić & Tintor, koji će studentima održati predavanje na temu "Posledice neispunjenja ugovornih obaveza". Kroz analizu konkretnog pravnog problema adv. Baklaja će studentima i mladim kolegama pružiti uvid u ulogu advokata u zastupanju klijenta u svim fazama, od nastanka pravnog posla i zaključenja ugovora, do različitih mogućnosti rešavanja problema nastalog usled neispunjenja ugovornih obaveza - vođenja pregovora i mirnog rešenja spora, ili nastanka arbitraže / sudskog spora.

Više informacija o predavaču i poljima rada advokatske kancelarije Baklaja, Igrić & Tintor možete naći na sajtu: www.bit-law.com

Eventualna pitanja i potvrdu prisustva predavanju možete poslati na mail adresu: office@bit-law.com.


Predavanje advokata Vladimira M. Đelića

U okviru predmeta/veštine Simulacija suđenja i studija slučaja gost Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 21. marta 2016. godine u 15:20 u amf. VI, biće advokat Vladimir M. Đelić, Udružena kancelarija Božović, Đelić & Ivković, koji će studentima održati predavanje na temu "Pravo i pravda u parničnom postupku - jedan slučaj".  Konkretan slučaj razmatraće pitanja koja se tiču razvoda braka, utvrđivanja bračne tekovine i deobe imovine, a na osnovu primera iz sudske prakse.

 

 

 

 


Predavanje advokata Petra Grozdanovića

U okviru predmeta/veštine Simulacija suđenja i studija slučaja gost Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 21. marta 2016. godine u 17:10 u amf. VI, biće advokat Petar Grozdanović, Zajednička advokatska kancelarija Marić i Mujezinović u saradnji sa Kinstellar, koji će studentima održati predavanje na temu "Borba protiv korupcije i sprovođenje osetljivih unutrašnjih istraga (conducting sensitive and internal investigations)", a na osnovu primera i iskustava iz prakse.

 

 

 

 


Predavanje sudije Apelacionog suda Miodraga Majića

U okviru predmeta/veštine Simulacija suđenja i studija slučaja gost Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 14. marta 2016. godine u 15:20 u amf. VI, biće sudija Apelacionog suda u Beogradu Miodrag Majić koji će studentima održati predavanje na temu "O sudijskom pozivu - između načela i realnosti".

 

 

 

 


Predavanje advokata Bogdana Gecića i Ognjena Popovića

U okviru predmeta/veštine Simulacija suđenja i studija slučaja, Advokatska kancelarija Gecić | Law, u saradnji  sa Pravnim fakultetom u Beogradu, 14. marta 2016. godine u 17:10 u amf. VI organizuje predavanje na temu:

Diplomiranje: šta posle i karijera u privrednoj advokaturi?

Tokom predavanja ćemo se baviti mogućnostima za karijerni razvoj koje privredna advokatura pruža mladim pravnicima, modelima organizacije i upravljanja privrednim advokatskim kancelarijama,  posebnim osvrtom na specifičnosti u Srbiji i regionu, na pojam „poslovne kulture“ u advokatskim kancelarijama i specifičnost veze između upravljačke strukture i „kulture“ jedne kancelarije, kao i pogledima na domaću pravničku profesiju advokata obrazovanih u inostranstvu.

Predavači su Bogdan Gecić, partner u advokatskoj kancelariji Gecić | Law, i Ognjen Popović, Business Development Manager.

Više informacija o predavačima može se naći na sajtu www.geciclaw.com.

Za potvrdu prisustva molimo pošaljite email na adresu office@geciclaw.com.


Predavanje advokata Nenada Stankovića na temu Rad na predmetu

U okviru predmeta/veštine Simulacija suđenja i studija slučaja, Advokatska kancelarija Stanković i partneri, u saradnji  sa Pravnim fakultetom u Beogradu, 7. marta 2016. godine u 15:20 u amf. VI organizuje predavnja Rad na predmetu.

Tema predavanja - o tome kako se uzima predmet u rad, ugovaraju uslovi rada sa klijentom, kako se organizuje rad na predmetu i funkcionisanje advokatske kancelarije sa više advokata, kao i o drugim praktičnim pitanjima možete razgovarati sa Nenadom Stankovićem iz advokatske kancelarije Stanković i partneri.

Više informacija o predavačima može se naći na www.nstlaw.rs/team/

 

 


Studija slučaja advokatske kancelarije MIM / Mihaj, Ilić & Milanović

U okviru predmeta/veštine Simulacija suđenja i studija slučaja, Advokatska kancelarija MIM Law / Mihaj, Ilić & Milanović, u saradnji  sa Pravnim fakultetom u Beogradu, 7. marta 2016. godine u 17:10 u amf. VI organizuje studiju slučaja iz svoje prakse.

Cilj vežbe je da se kroz interaktivan razgovor i analizu sudskog spora od samog početka do presude, kolegama studentima prenesu iskustva iz prakse advokata parničara. Slučaj koji će biti predmet analize vezan  je za probijanje pravne ličnosti iz člana 18. Zakona o privrednim društvima.

Predavači su Senka Mihaj, Nemanja Ilić i Marko Milanović, partneri u advokatskoj kancelariji MIM, specijalizovanoj za zastupanje u sporovima.

Više informacija o predavačima može se naći na sajtu www.mim-law.com.

Za potvrdu prisustva molimo pošaljite email na adresu office@mim-law.com


Predavanje advokatske kancelarije SOG / Samardžić, Oreški & Grbović na temu Uloga advokata u M&A transakcijama

Advokatska kancelarija SOG / Samardžić, Oreški & Grbović u saradnji sa Pravnim fakultetom u Beogradu organizuje predavanje na temu Uloga advokata u M&A transakcijama koje će se održati 29.02.2016. godine u amfiteatru 6 Pravnog fakulteta sa početkom u 15:20 časova.

Predavanje će na interaktivan i neposredan način, studentima i kolegama koji tek započinju karijeru, pružiti uvid u različite aspekte uloge advokata kao savetnika u kompleksnim međunarodnim transakcijama kao i u najčešće probleme sa kojima se advokati u tim situacijama susreću. Poseban akcenat predavanja će biti na važnosti pregovora i mogućnostima advokata da klijentu obezbede što bolju pregovaračku poziciju.

Predavači, Milan Samardžić (partner u advokatskoj kancelariji SOG) i Nikola Kasagić (stariji saradnik u advokatskoj kancelariji SOG), podeliće sa vama višegodišnje iskustvo u savetovanju klijenata u nekim od najeminentnijih transakcija kupovine i prodaje udela i zajedničkih ulaganja na domaćem tržištu.

Više informacija o advokatskoj kancelariji i predavačima može se naći na www.sog.rs.

Za potvrdu prisustva na predavanju potrebno je poslati e-mail na adresu office@sog.rs.


Aktivnosti SAMS-a u decembru

Za kraj godine dobro delo! U organizaciji Studentske asocijacije za međunarodnu saradnju, od 21.12. do 29.12 prikupljana je materijalna i finansijska pomoć za Dom Dragutin Filipović Jusa, koji je deo Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine iz Zvečanske ulice.

Dom Dragutin Filipović Jusa pruža smeštaj za šesnaestoro dece, uključujući deset mališana sa smetnjama u razvoju. Iako su smeštajni kapaciteti u relativno pristojnom stanju, usled teške finansijske situacije nedostajalo im je osnovnih sredstava za život poput kućne hemije, sredstava za ličnu higijenu i pojedinih namirnica.

Humanitarna akcija #zaZVEČANSKU pokrenuta je 21. decembra, i do njenog završetka 29. decembra prikupljena je humanitarna pomoć u vrednosti od 68000 dinara, koju su članovi SAMS-a sa zadovoljstvom dostavili domu.

Dana 29.12. u Svečanoj sali dekanata održana je godišnja skupština SAMS-a. Rezimirani su rezultati prošle godine, uz zaključak da je 2015. godina po broju novih članova i realizovanih projekata bila izuzetno uspešna. Članovi su upoznati sa predstojećim projektima, a članovima koji su završili kurs retorike i besedništva podeljeni su sertifikati.

 

 

Prvi kurs retorike i besedništva za članove SAMS-a nzavršen je 28.12.2015. Tokom dvadeset časova polaznici su imali prilike da se upoznaju sa osnovama retorike i besedništva, kao i da kroz praktičan već počnu sa pripremama za buduće nastupe u petici. Kurs su vodili Nikola Petrović i Verica Miškov, oboje višestruko nagrađivani učesnici takmičenja u besedništvu.

Pratite našu fejsbuk stranicu za informacije o sledećem, drugom kursu retorike i besedništva!  
https://www.facebook.com/SAMSbgd/  i

sajt http://www.sams-rs.org/


KONKURSI FONDOVA I ZADUŽBINA

Upravni odbor Fonda „Radivoj B. Vasović, viši pravni savetnik i njegova porodica“ raspisuje sledeće konkurse:
K O N K U R S za dodelu nagrade studentu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu slabijeg materijalnog stanja, koji je sa odličnim uspehom završio master akademske studije

K O N K U R S za dodelu nagrade studentu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu slabijeg materijalnog stanja, koji je sa odličnim uspehom završio osnovne akademske studije
 

Odbor Zadužbine Milivoja Jovanovića i Luke Ćelovića, koja deluje u okviru Univerziteta u Beogradu, doneo je odluke o raspisivanju više konkursa:

- za dodelu  30 nagrada za stručne radove studenata iz oblasti pravnih i ekonomskih nauka za školsku 2015/2016 godinu >>    Forma za pisanje rada >>

- za dodelu 20 stipendije studentima Univerziteta u Beogradu za školsku 2015/2016 godinu >>

- za participaciju troškova školarine studentima doktorskih akademskih studija za školsku 2015/2016 godinu >>

 

Konkurs za dodelu stipendija zadužbine Ljubice M. Zdravković za školsku 2015/2016. godinu >>

Konkurs za dodelu stipendija Fondacije Koste Migrića >>


PANEL DISKUSIJA „ZAVRŠAVAM PRAVNI, ŠTA DALJE?“

       

Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Odborom za seminare, prakse, lokalnu i međunarodnu saradnju pri Studentskom parlamentu – LUMNIS organizuje panel diskusiju „Završavam Pravni, šta dalje?“, u četvrtak, 17.decembra 2015. na Pravnom fakultetu sa početkom u 19 časova u amfiteatru 2. Panel diskusija „Završavam Pravni, šta dalje?“ ima za cilj da studentima osvetli neke od mogućih karijernih puteva diplomiranih pravnika.  Govornici na panelu, uspešni profesionalci, alumnisti Pravnog fakulteta dolaze iz različitih oblasti - sudstvo, privreda, nevladin sektor, advokatura. Studenti će imati priliku da čuju više o njihovim profesionalnim izazovima, iskustvima, karijernim izborima i da reše neke nedoumice vezane za razvoj karijere u raznim oblastima.

Za studente Pravnog fakulteta Centar za razvoj karijere realizovaće i dve radionice koje će se održati po sledećem rasporedu:

-          U utorak, 15.12. radionicu „Metode i tehnike učenja“ i

-          U sredu, 16.12. radionicu „Kako se predstaviti poslodavcu“.

Radionica „Metode i tehnike učenja“ namenjena je brucošima i mlađim studentima, koji će imati priliku da se upoznaju sa tehnikama i metodama učenja koje mogu da im olakšaju studiranje i spremanje ispita. Studenti će moći da provere koji su njihovi stilovi učenja i saznaju na koji način mogu da budu efikasniji.

Radionica „Kako se predstaviti poslodavcu“ namenjena je studentima završnih godina, koji će imati priliku da nauče kako da napišu dobru biografiju, motivaciono pismo i kako da se pripreme za intervju.  Obe radionice biće realizovane u slušaonici 425 od 10 do 12 časova.  Pozivaju se studenti zainteresovani za učešće na radionicama da se prijave putem elektronske prijave na sajtu www.razvojkarijere.bg.ac.rs. Broj učesnika je ograničen i prijavljivanje je obavezno. Rok za prijave: 10.decembar.

Ideja projekta ''Uposli Pravni'' je da studente, već od prve godine studija,  osposobi putem radionica, predavanja, posetama firmi i institucijama i mnoštvom drugih aktivnosti za efikasnije traženje posla, rad, komunikaciju sa ljudima, ogranizaciju vremena i pomoć u sticanju neformalnog obrazovanja. Cilj ovih aktivnosti je pružanje podrške studentima u razvoju i opremanju  veštinama koje će im biti od značaja tokom studiranja, a kasnije i prilikom zapošljavanja, kao i omogućavanje da se kroz prizmu ličnih iskustava alumnista svog fakulteta upoznaju sa različitih karijernim opcijama nakon fakulteta. Organizacijom ovih aktivnosti Centar za razvoj karijere podržava realizaciju projekta „Uposli Pravni“ koji je pokrenuo Odbor za seminare, prakse, lokalnu i međunarodnu saradnju pri Studentskom parlamentu Pravnog fakulteta – LUMNIS.


Tribina - Uticaj trenutne geopolitičke situacije na bezbednost u Srbiji i regionu

 

U organizaciji Studentske asocijacije za međunarodnu saradnju (SAMS), 20. novembra,  u 19 časova održana je tribina na temu 'Uticaj trenutne geopolitičke situacije na bezbednost u Srbiji i regionu'.

Na tribini, održanoj u gotovo punom amfiteatru II, govorili su prof. Dr Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije i SPAS-a i vanredni profesor na MA studijama Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dr Amadeo Votkins, savetnik ministra Unutrašnjih poslova Republike Srbije i Dejan Lučić, pisac, geopolitičar, čovek koji zna! Otvarajući tribinu, predsednik SAMS-a  Stefan Magazin, istakao je značaj svakog izgubljenog ljudskog života, kao i važnost upoznavanja sa aktuelnim globalnim izazovima poput migrantske krize i naglog porasta broja terorističkih napada širom sveta.  Govoreći o angažovanju državnog sektora, savetnik ministra Unutrašnjih poslova dr Amadeo Votkins istakao je značaj angažovanja svih struktura u državi prilikom preventive i otklanjanja posledica terorizma, dok je predsednik Centra za proučavanje globalizacije i SPAS-a prof. dr Dejan Miletić istakao značaj evroatlanstkih integracija i ukazao na trenutno stanje istih u regionu.  O istorijatu mnogih organizacija značajnih u trenutnim geopolitičkim tokovima govorio je Dejan Lučić koji je tom prilikom izneo svoja viđenja o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u Srbiji i regionu,  uz osvrt na istorijat istih.

Po završenim izlaganjima govornika, studentima je bilo omogućeno da učesnicima postave pitanja. Tribina je organizovana uz pomoć Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.


Kurs retorike i besedništva u organizaciji SAMS-a

U organizaciji Studentske asocijacije za međunarodnu sradnju od 13.11. u prostorijama fakulteta se održava kurs retorike i besedništva. Kurs vode Verica Miškov i Nikola Petrović, višestruko nagrađivani besednici. Tokom 20 časova, naši članovi će imati priliku da steknu veštine koje će im koristiti u svom kasnijem profesionalnom angažovanju.

 

 

 


Članovi SAMS-a posetili Narodnu skupštinu

Članovi Studentske asocijacije za međunarodnu saradnju (SAMS) su 06.11.2015. posetili Narodnu skupštinu i imali sastanak sa predsednikom poslaničke grupe SNS, gospodinom Zoranom Babićem.
Studenti su imali mogućnost razgovora i postavljanja pitanja gospodinu Babiću, vezana za sve segmente naše politike.
Gospodin Babić je izjavio da mu je velika čast što je ugostio naše studente, kao i to, da je ponosan, što naša zemlja ima tako divne, mlade ljude, koji pokazuju brigu za njenu budućnost, i koji su spremni da svojim trudom i radom doprinesu njenom daljem razvoju.
Nakon održanog sastanka, studentima je bilo omogućeno da čuju istoriju razvoja Narodne skupštine kao i obilazak svih značajnih sala, ovog Visokog doma.

 

 


Stipendije vlade Francuske

Tekst konkursa >>


Stipendije Best-of-South-East 2016/17

Tekst konkursa>>

Konkurs za dodelu novčane stipendije "Stara Raška"

Tekst konkursa >>


Konkurs za 100 stipendija Pravnog fakulteta

Konačna rang lista


Najave ELSA aktivnosti

STEP prakseSTEP prakse.pdf

Volontiranje u kancelariji izvršitelja

Tribina: Trgovina ljudima, 13.novembar u 19č

Volonterska praksa u advokatskoj kancelariji Sanja Dunđer


Konkursi Fondacije "Profesor dr Mirko Vasiljević"

Konkurs Fondacije - student sa socijalnim potrebama - produženo do 15.01

Konkurs Fondacije za najbolji rad - produženo do 15.01

Rezultati konkursa Fondacije "Profesor dr Mirko Vasiljević"


Prijava za BEUM 2015
 

Simulacija suđenja iz oblasti zaštite od diskriminacije - produžen rok za prijavu do 26.10
 


Pripremna nastava za polaganje University of Cambridge Exams

Nastavu izvodi Silvana Popović, predavač za predmet Engleski jezik

Nastava počinje 8. oktobra 2015.

Testiranje se organizuje u sledećim terminima –     FORUM ROMANUM:

22.09.2015.    15.00
29.09.2015.    15.00
02.10.2015.    15.00
06.10.2015.    15.00
07.10.2015.    15.00

Više informacija o Kembri kursevima i sertifikatima može se dobiti putem e-mail adrese: sylvana@ius.bg.ac.rs


   

 

Sva prava zadržana. Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu 2012.