Logo

Правни факултет

logo UB

Универзитет у Београду

Студентске теме 

 


Стипендије Уникредит банке

текст конкурса >>


Кoнкурс oргaнизaциje PRO BONO

Нeвлaдинa oргaнизaциja зa бeсплaтну прaвну пoмoћ путeм интeрнeтa Pro Bono oргaнизуje кoнкурс зa приjeм нoвих члaнoвa у студeнтску сeкциjу Mлaди Pro Bono.

Кoнкурс je oтвoрeн дo 31. jулa тeкућe гoдинe.

Укoликo стe студeнт трeћe или чeтвртe гoдинe, oднoснo aпсoлвeнт прaвнoг фaкултeтa пoтрeбнo je дa у нaвeдeнoм пeриoду пoшaљeтe свojу крaтку биогрaфиjу и мoтивaциoнo писмo нa и-мејл aдрeсу mladi@besplatnapravnapomoc.rs. Кao нaзив и-мејла стaвитe „КOНКУРС“. Кандидатима који буду изабрани у ужи избор, након интервјуа, следује кратка пракса која ће се састојати из решавања конкретних случајева. Кандидати који се буду најбоље показали на практичном делу постаће чланови секције Млади Prо Bоnо.

Ово је изузетна прилика за све студенте који желе да знање стечено током студија примене решавајући конкретне случајеве, помажући на тај начин онима којима је помоћ најпотребнија.

За више информација посетите сајт www.besplatnapravnapomoc.rs


Конкурс за финансијску подршку студентима и постдипломцима

Фондација др Зоран Ђинђић уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, АП Војводина отвара конкурс за финансијску подршку студентима и постдипломцима са Универзитета у Србији за одлазак на студијска путовања, наставак школовања, као и учешће на летњим школама, научним и стручним конференцијама до новембра 2012.

Програм подразумева искључиво покривање путних трошкова кандидатима који испуњавају услове конкурса и биће отворен у континуитету до утрошка планираних средстава.

Више информација о програму И условима конкурисања можете наћи на сајту Фондације др Зоран Ђинђић www.fond-djindjic.org  


Позив за пријаве за учествовање на такмичењу из међународног и европског пореског права

Позивају се сви заинтересовани студенти Правног факултета Универзитета у Београду (студенти основних, мастер, докторских и специјалистичких студија) да се пријаве за учествовање на припремама за такмичење из међународног и европског пореског права. Правни факултет Универзитета у Београду ће ове године по трећи пут учествовати на најпрестижнијем светском тамичењу из међународног и европског пореског права које се одржава крајем фебруара 2013. године у Лувену (Белгија) у организацији Универзитета у Лувену и Универзитета у Тилбургу (European Tax College Moot Court Competition). Податке о самом такмичењу можете добити на његовом званичном сајту http://www.law.kuleuven.be/eutax/.

Заинтересовани студенти се моле да до 18. јуна 2012. године доставе своје биографије асистенту Мр Светиславу В. Костићу на skostic@ius.bg.ac.rs

Припреме за такмичење ће се одржавати од средине септембра 2012. године уз подршку гостујућих предавача и чланова Српског фискалног друштва.

Основни услови за учествовање на припремама су положени испит из Пореског права (закључно са септембарским испитним роком) и добро знање енглеског језика, при чему полазници припрема морају бити у статусу студента Правног факултета Универзитета у Београду (студенти основних, мастер, докторских и/или специјалистичких студија) до окончања такмичења (март 2013. године).


Волонтирање у Народној канцеларији председника Републике

Република Србија

НАРОДНА КАНЦЕЛАРИЈА

ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

 

 

 

 

ПРОГРАМ ВОЛОНТИРАЊА

У НАРОДНОЈ КАНЦЕЛАРИЈИ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ 

Обавештавамо студенте да је почео упис нове класе волонтера за рад у Народној канцеларији председника Републике.

Позивамо заинтересоване студенте да своје пријаве поднесу асистенту Урошу Новаковићу, предајом попуњених формулара за пријаву за учешће у програму волонтирања.

Формулари за пријаву се могу добити код асистентa Уроша Новаковића, 28.05.2012.  од 12.00 - 12.30 и 29.05.2012. од  11.30 - 12.00  у кабинету А10, или преузети у електронској форми .

Пријава кандидата се врши код Уроша Новаковића у наведеним терминима у кабинету А10, или у електронској форми на е-маил адресу: uros.novakovic@ius.bg.ac.rs (Субјект: Народна канцеларија).

Крајњи рок за предају попуњених формулара је  29.05.2011. године, до 12.00 часова.

Више информација о структури, функцијама и активностима Народне канцеларије председника Републике можете добити на интернет адреси: www.narodnakancelarija.srbija.rs


Формирање тима за међународно такмичење

Правни факултет Универзитета у Београду позива студенте завршних година и последипломце Правног факултета да у среду, 16. маја у 14 часова, у конференцијској сали Факултета присуствују састанку поводом формирања тима Правног факултета за XX међународно такмичење из области Међународног привредног права и Арбитражног права Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot. О могућностима учешћа на овом такмичењу 2012/13 године студенте ће упознати проф. др Владимир Павић и асистент мр Милена Ђорђевић, тренери тима факултета.

Будите део тима који побеђује!

За додатне информације можете контактирати тренере на е-маил адресе: Mилена Ђорђевић, Владимир Павић.

Више информација о самом такмичењу можете наћи на: http://www.ius.bg.ac.rs/moot/aboutmootwillem.htm


Приступ eduroam интернету са Прaвног  факултета

Студент Правног  факултета може приступити eduroam Интернету на свом факултету, или када је у посети било којој у мрежу укљученој институцији у Србији или свету, коришћењем истог корисничког имена и лозинке. Корисник има исти утисак, без обзира где приступа eduroam Интернету. Студентско корисничко име и лозинка су исти као за електронску пријаву испита, али је неопходно  после корисничког имена додати и: @ius.bg.ac.rs, нпр. korisnicko.ime@ius.bg.ac.rs .

У згради Правног  факултета мрежа је доступна у холу факултета, читаоници и холу испред читаонице, као и на платоу испред факултета.

eduroam је осим у Србији доступан у бројним научно-истраживачким и образовним институцијама у преко 35 земаља Европе и света. Мапу са приступним тачкама у Европи можете погледати овде. На матичној веб страници eduroam сервиса можете погледати мапу са приступним тачкама у целом свету, и добити додатне информације.

Да бисте могли да приступите АМРЕС eduroam сервису, неопходно је да ваш уређај има одговарајући бежични адаптер који подржава 802.11g или 802.11n стандарде и сигурносне протоколе WPA-Enterprise или WPA2-Enterprise.

Подешавање вашег бежичног уређаја за приступ eduroam сервису је једноставно, а у неким случајевима је потребно инсталирати и додатни програм. АМРЕС тим је обезбедио упутства за EAP-TTLS протокол, који користи већина институција. 

С обзиром на то да тренутне верзије Windows оперативног система немају уграђену подршку за EAP-TTLS протокол, неопходно је да инсталирате додатни програм. Сама инсталација и подешавање програма су једноставни и потребно је да то урадите само једном. Инсталациону верзију програма, коју је АМРЕС тим припремио тако да вам подешавање буде врло лако можете преузети овде. Инсталација и подешавање могу се незнатно разликовати у зависности од верзије оперативног система, а ажурирана упутства можете преузети са корисничке странице националне eduroam веб-презентације.

Правилник AMRES eduroam сервиса


Пријава за шаховски турнир на Правном факултету   

Правни факултет Универзитета у Београду позива студенте на учешће на Првом шаховском турниру нашег факултета који ће бити одржан у конференцијској сали од 23. до 25. априла 2012. године, са почетком у 11 часова.

Крајњи рок за пријаве је субота, 21. април 2012. године.

Пријаве на телефон: 065/5594726 (Жељко Ранђеловић) И 069/4740300 (Владимир Вуковић) или на е-маил klubljubiteljasaha@gmail.com


Пракса у Raiffeisen банци

Raiffeisen банка вам пружа могућност да обавите праксу током лета у одељењима која имају потребу за правном струком.

Услови:

 • потребно је да сте апсолвенти са малим бројем испита до краја студија

 • просек оцена мора бити преко 8.0

 • праксу ћете моћи да обављате у периоду од маја до септембра ( у трајању од месец дана до три месеца)

Сви заинтересовани студенти могу се јавити до 30.04.2012. путем маил-а: danijela.rakic@raiffeisenbank.rs


Наградни конкурс  адвокатске канцеларије Карановић&Николић за израду есеја

Водећа адвокатска канцеларија у области привредног права у региону Карановић & Николић у сарадњи са Правним факултетом Универзитета у Београду и у 2012. години расписује наградни конкурс за израду есеја из области привредног права на тему Разлози за одабир једнодомног или дводомног система управљања по Закону о привредним друштвима

Право учешћа /студенти IV године и апсолвенти Правног факултета Универзитета у Београду

Процедура /есеј од две до три хиљаде речи послати на мејл до 31. маја Награда /летња пракса у адвокатској канцеларији Карановић&Николић

Информације /мр Милена Ђорђевић или на hr@karanovic-nikolic.com

 


Additional Course: Dispute resolution methods in USA

Students and postgraduate students can attend the additional course – Dispute resolution methods in USA, which will be held by guest lecturer George Newcombe, J.D, Attorney at Law from California, USA.

The attendance is limited to 40.

The additional course will be held in English.

The course will start on Tuesday, April 17, 2012, and end on Friday, April 27, 2012. Lectures will take place on Tuesday 17 April, Thursday 19 April, Friday 20 April, Tuesday 24 April, Wednesday 25 April and Friday 27 April at the Courtroom from 13.30 to 15.10 PM.

Successful course participation shall be awarded by a Certificate.

Applications (full name, contact details, student card number -”index” number, and CV) should be sent to branka.babovic@ius.bg.ac.rs by April 10, 2012 at the latest (Subject: Additional Course).


Конкурс „Ратни злочини и суђења“ - случајеви: Француска, Немачка, Хрватска, Србија

Ако студирате или сте дипломирали историју, политичке науке или права,  бавите се људским правима, новинарством, или сте политички ангажовани,  занима вас тематика ратних злочина и међународног права,  пријавите се за учешће у програму „Ратни злочини и суђења“.

О програму:

Програм „Ратни злочини и суђења“ ће током 2012. и 2013. године окупити по пет младих људи из Србије, Хрватске, Француске и Немачке. Први семинар у Дахауу и Хагу од 25. јуна до 4. јула 2012. године бавиће се правним, политичким и друштвеним импликацијама суђења за ратне злочине у овим земљама. Разговараћемо о дефиницији ратних злочина, историји међународног права, политичкој (зло)употреби суђења за ратне злочине и њиховој улози у процесу суочавања са прошлошћу. Током прве фазе програма биће организоване посете институцијама и организацијама чији је рад у најужој вези са суђењима за злочине почињене за време Другог светског рата и рата на простору бивше Југославије.

Друга фаза пројекта одржаће се 2013. године у Хрватској и Србији, а трећа фаза у Француској.

На конкурс могу да се пријаве:

- студенти/киње историје, политичких наука, права и других друштвених усмерења

- млади који се активно баве људским правима

- млади новинари/ке

- активисти/киње омладина политичких партија

Пријављени морају добро да владају енглеским језиком и буду спремни да се дугорочно посвете пројекту.

Рок за пријаву

ЦВ и мотивационо писмо (500 речи) послати на konkurs@yihr.org до 20. априла 2012. године.

За додатна питања можете нас контактирати на 011 3035145 или мејлом на konkurs@yihr.org

Програм реализује Иницијатива младих за људска права у сарадњи са Француско-немачком канцеларијом за младе.


Посета казнено – поправним домовима у Пожаревцу

ЕЛСА Београд Вас позива у једнодневну посету казнено – поправним домовима у Пожаревцу ( женски затвор и Забела ) дана 30.04.2012. године. Превоз је организован а цена аутобуске карте је 1200 динара. Рок за пријаву је 10. април, до када је неопходно доставити ЈМБГ, бр. личне карте и 1200 динара на име превоза. Број места је ограничен.

Пријаве слати на elsastepbeograd@gmail.com 

Информације: Карановић Јован -  jovan.karanovic@yahoo.com, (00) 381 64 61 48 769


Стипендије Универзитета у Квинсленду

Амбасада Аустралије у Београду нас је обавестила да  Факултет за бизнис, економију и право Универзитета у Квинсленду додељује стипендије студентима из Европе. Стипендије се односе на комплетно ослобађање од школарине за последипломске студије у области права, економије, пословања и туризма, али не укљуцују Мастер у пословној администрацији (МБА). Више информација о стипендијама студенти могу наћи на сајту: www.bel.uq.edu.au/internationalscholarships или могу да пишу на следећу е-маил адресу: scholarships@bel.uq.edu.au 

За студенте који су заинтересовани за Мастер у пословној администрацији (МБА), нуди се посебна стипендија која укључује ослобађање од 25% школарине и рефундацију трошкова пута до 3000 аустралијских долара. Пријава је за школску 2013/2014годину. За питања о школаринама за МБА студенти могу да пишу на следецу е-маил адресу: mba@business.uq.edu.au или да посете сајт: www.business.uq.edu.au/mba.

Рок за пријаву за обе стипендије је 30. април. 2012. године.

Пријаве треба слати директно Факултету за бизнис, економију и право, на следећу е-маил адресу : scholarships@bel.uq.edu.au

Брошура >>


Soft Skills Academy – Унапреди своје способности!

Soft Skills Academy је бесплатни семинар личних и професионалних вештина, који ће се одржати од 17. до 21. априла 2012. године у просторијама Привредне коморе Србије и Рачунског центра при Електротехничком факултету.

Циљ овог Семинара је да омогући студентима свих факултета у Београду да кроз низ тренинга унапреде вештине које ће им помоћи у изградњи успешне каријере.

Учешће на Академији ће узети 50 најбољих кандидата са факултета у Београду, који ће учествовати на тренинзима презентационих и комуникационих вештина, рада у тиму, временског планирања, вођења пројеката, решавања конфликата, развијања лидерских вештина и сродних тема. Тренинге ће држати међународни сертификовани Истек (EESTEC) тренери, као и представници консултантских кућа и компанија које учествују у реализацији пројекта. По завршетку Академије, учесници ће добити сертификат потписан од стране организатора и компаније генералног покровитеља пројекта.

Ове године се први пут уводи алумни мрежа за полазнике Академије, тако да ће они на тај начин бити окупљени на једном месту и у будућности.

Велико интересовање младих током претходне две године одржавања Академије је потврдило потребу за догађајем овог типа, јер су управо „меке“ вештине оне које, осим стручног знања, дају младим људима предност над конкуренцијом при селекцији за посао и олакшавају запошљавање без претходног искуства.

Пријаве за Академију су отворене од 26.марта до 8.априла 2012.године.

Организатор догађаја је Удружење студената електротехнике Европе, Истек (EESTEC) Локални комитет Београд.

Више детаља о догађају можете прочитати на сајту http://www.softskillsacademy.rs/ .

Значај овог пројекта препознали су Универзитет у Београду, Електротехнички факултет у Београду и Агенција за европске интеграције и сарадњу са удружењима Града Београда.


Семинар о лицима без држављанства

Семинар се одржава у оквиру Правне клинике за азил и избегличко право, али  је отворен за све заинтересоване студенте. Предавања ће бити на енглеском језику,  превод је обезбеђен

Програм семинара >>

Пракса у ЈКП, Скупштини града, општинама..

Јавна комунална предузећа у Београду и Градска управа града Београда поново, а градске општине града Београда и Установе културе први пут отворила своја врата за студенте завршних година и апсолвенте заинтересоване за обављање четворомесечне стручне праксе.

Универзитет у Београду и Град Београд су потписивањем протокола о сарадњи у области организовања и реализовања Универзитетске радне праксе, дефинисали реализовање овог програма једном годишње.  У програму Универзитетске радне праксе ове године учествује 21 градских предузећа, 14 унутрашњих организационих јединица Градске управе, 3 Градске општине и 7 Установа културе у којима ће преко 275 студената завршних година и апсолвената имати прилику да обави четворомесечну стручну праксу уз подршку ментора почевши од 25. априла 2012. године.

На конкурс који је отворен од 15. марта до 2. априла 2012. године могу се пријавити сви заинтересовани студенти завршних година тако што ће попунити електронски формулар на сајту Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду (www.razvojkarijere.bg.ac.rs).

Конкурс - 43 места за будуће правнике >>


Праксе у Тржишној инспекцији

На основу Споразума о сарадњи између нашег Факултета и Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде организоваће се студентска пракса у четири организационе јединице Сектора тржишне инспекције за студенте четврте године, апсолвенте и студенте мастер студија, укупно 16 студената. Почев од друге половине марта, две групе кандидата од по осам студената биће сукцесивно распоређене на праксу у периоду од укупно осам недеља (свака група по четири недеље), у оквиру којих ће студенти волонтирати пет радних дана у недељи, шест сати дневно. Министарство ће издати потврде о обављеној пракси и препоруке студентима у складу са резултатима волонтирања.

Цео текст >>

Пријава за конкурс >>


Формирањe тима Правног факултета  за такмичење из области Компанијског права

Правни факултет Универзитета у Београду  п о з и в а  Студенте завршних година и последипломце Правног факултета да у четвртак, 15. марта у 13.30 часова, у амф. IV присуствују састанку поводом формирања тима.

О могућностима учешћа на овом такмичењу студенте ће упознати асистент Јелена Лепетић, тренер тима Факултета.

За додатне информације можете контактирати тренера на е-маил адресу: jelena.lepetic@ius.bg.ac.rs


Позив за студенте и студенткиње пружаоце асистенције у настави

Удружење студената са хендикепом (УСХ) уз подршку Министарства рада и социјалне политике и пројекта „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу“ - ДИЛС расписује конкурс за пружаоце асистенције у високом образовању у оквиру пројекта „Сервис асистенције у високом образовању – Волонтерска вршњачка подршка студентима са хендикепом“. Пројекат се спроводи у партнерству са Републичким удружењем студената са хендикепом и Институтом за хендикеп и друштвену укљученост и за циљ има пружање асистенције у настави, студентима и студенткињама са хендикепом од стране њихових вршњака/колега и колегиница без хендикепа.

Цео текст >>

Пријава за конкурс >>

Међународне парламентарне стипендије

Немачки Бундестаг у сарадњи са три универзитета у Берлину нуди стипендије висококвалификованим и политички заинтересованим младим особама из земаља источне и југоисточне Европе. Младим људима из Србије пружа се могућност да у току петомесечног боравка у Немачкој у периоду од 1. марта до 31. јула 2013. године упознају политички систем Савезне Републике Немачке и Европске уније. Стипендисти ће у оквиру своје праксе активно учествовати у раду канцеларије једног од посланика Бундестага и тако се упознати са парламентарним системом и политичким процесом доношења одлука у Немачкој.

Конкурисати могу дипломирани студенти који су држављани Републике Србије, имају добро знање немачког језика и који су рођени после 1. марта 1983. године. Детаљне информације о програму, формулари за пријављивање и услови за аплицирање могу се наћи на web  страници: www.bundestag.de/ips.

Рок за предају апликација је 30. јун 2012. године.   ****    Рок  је продужен до 10. јула 2012. године.

Ближе информације на Правном факултету: мр Данка Стојаковић, кабинет 281.


Посета Народној скупштини Републике Србије

ЕЛСА БЕОГРАД организује посету Народној
скупштини Републике Србије, која ће се одржати 29.02.2012. године у 10h.

Начин пријаве: пријаве са именом и презименом, јединственим матичним бројем и бројем индекса послати на mail elsastepbeograd@gmail.com, са назнаком „ПОСЕТА НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ“.

Рок за пријављивање: пријаве послати до 26.02.2012. године до 20h.
Број посетилаца је ограничен.

Информације:
Карановић Јован,

потпредсеник за СТЕП ЕЛСА-е Београд,
064/6148-769


Пракса за студенте права у Antić&Pajčin Partners Limited 

Студентски Парламент Правног факултета вам препоручује Праксу за студенте права у Antić&Pajčin Partners Limited.

Невладина организација Development Center у оквиру пројекта активног тражења пракси за студенте "Internships – investments for future", пружа студентима права могућност да аплицирају на праксу у привредном друштву за финансијско-правно саветовање, консалтинг и заступање Antić&Pajčin Partners Limited.

Право да аплицирају имају сви студенти који немају заостале испите са прве две године.

Конкурс је отворен до 30. марта 2012. године, а до 5 апликаната ће бити примљено на праксу.

Сама пракса ће се спровести од 2. априла до 1. маја 2012. године, у складу са обавезама практиканта или по договору.

Студенти аплицирају за праксу слањем свог CV-ја на мејл office@app.co.rs са назнаком "DC - praksa za studente prava".

За више информација идите на сајт Development Center-a - http://ngo.rs/praksa-app-pravo.html.


Стипендије и пракса Ерсте банке у Грацу

Текст конкурса >>


Спискови примљених студената за Правне клинике  

Списак примљених студената за Правну клинику за сузбијање трговине људима >>

Списак примљених студената за Правну клинику за питања дискриминације >>

Настава почиње у петак, 24.02.2012.године, по утврђеном распореду


Праксе у Оделењу за заштиту потрошача при Министарству пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде

На основу Споразума о сарадњи између нашег Факултета и Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде (односно ранијег Министарства за трговину и услуге), у периоду март-мај 2012 године реализоваће се пракса за око 20 студената основних и мастер студија, која обухвата похађање стручне групе и одређене активности у вези са спровођењем Закона о заштити потрошача кроз Центар за заштиту потрошача. Стручна група ће се одржавати средом у периоду од 17-19х и њеном извођењу ће поред наставника и сарадника са Правног факултета учествовати стручњаци из праксе, представници државних институција, организација за заштиту потрошача и стручњаци из земље и из иностранства.

Пракса би имала претежно студијски карактер, обзиром да би студенти индиректно учествовали у изради нацрта Стратегије заштите потрошача 2012-2017 у домену институционалних питања устројства система заштите потрошача. Између осталог, очекује се да сваки полазник анализира институционални оквир заштите потрошача у по једној земљи сличног друштвено-економског окружења (пре свега земље нове чланице ЕУ), укаже на значај одређених решења и могућност њихове примене у Србији. Планира се да све индивидуалне анализе буду објављене у специјалном броју Студентске ревије за привредно право. Полазници ће по обављеној пракси и изради анализе добити потврду Министарства о обављеној стручној пракси.

Текст целе информације, конкурс  >> 

Пријава за конкурс >>


Конкурс за посао у УНЦИТРАЛ-у у Бечу

Текст конкурса >>


Конкурс Универзитета у Београду

Текст конкурса >>


Посетa Народној банци Србије  

ЕЛСА БЕОГРАД организује посету Народној банци Србије, која ће се одржати 21.02.2012. године у 13h.

Начин пријаве: пријаве са именом и презименом, јединственим матичним бројем и бројем индекса послати на mail elsastepbeograd@gmail.com, са назнаком „ПОСЕТА НАРОДНОЈ БАНЦИ СРБИЈЕ“.

Рок за пријављивање: пријаве послати до 19.02.2012. године до 15h. Број посетилаца је ограничен. 

Информације:
Карановић Јован,
потпредсеник за СТЕП ЕЛСА-е Београд,
064/6148-769


Конкурс за најбољи писани рад

UniCredit банка  и Универзитетска фондације објављују наградни конкурс за најбољи писани рад.

Селекција најуспешнијих радова биће извршена на основу радова представљених 2012. године током семинара на тему "Друштвена димензија организација" на Централно-европском универзитету у Будимпешти, у складу са условима конкурса:

http://www.unicreditanduniversities.eu/uploads/files/pdfs/Best%20Paper%20Award_Labor%202011_1%5Eed.pdf


Стипендије Владе Француске

У жељи да унапреди сарадњу између Француске и Србије и да подстакне мобилност студената из Србије, Француски институт у Србији (бивши Француски културни центар) је обновио  конкурс за доделу стипендија за 2012-2013. годину за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској за ниво мастер  II докторате. Рок за подношење кандидатура: 11. март 2012. године.

Све потребне информације се налазе на www.institutfrancais.rs


Правни факултет у Београду расписује конкурс за нову генерацију студената за правну клинику за питања дискриминације и правну клинику за сузбијање трговине људима

Програм правних клинике траје два семестра.

Теоријски део ће се одржавати током летњег семестра на Правном факултету у Београду. Интерактивна предавања са примерима из праксе држаће професори Правног факултета и практичари. Током летњег и зимског семестра биће организован и практични рад студената у државним институцијама, међународним и невладиним организацијама које се баве случајевима дискриминације и заштите жртава трговине људима.

Свим студентима који успешно заврше програм бице додељен сертификат.

Најуспешнији студенти имаће могућност да похађају домаће и регионалне семинаре, као и да обављају праксу у еминентним институцијама.

Рок за пријављивање је 15. фебруар 2012. године, а настава почиње у петак 24. фебруара.

Пријаве са кратком биографијом и мотивационим писмом слати асистенткињи мр Бојани Чучковић на електронску адресу:cuckovic@ius.bg.ac.rs.

У пријави обавезно навести број индекса, контакт телефон, електронску адресу и знање страних језика.


Пракса у компанији Ernst & Young

ЕЛСА Београд расписује конкурс за праксу у компанији Ernst & Young за студенте Правног факултета Универзитета у Београду.

Почетак праксе: од 1. априла 2012. године

Трајање: 2 месеца

Радно време: по договору са послодавцем, у зависности од обавеза на факултету.

Место обављања: У просторијама послодавца, Булевар Михајла Пупина 115д, у Београду.

Опис послова: послови у домену ревизорских, пореских и саветодавних услуга

Пракса није плаћена.

Услови за учешће на конкурсу:

 • студенти III и IV године
 • одлично познавање енглеског језика
 • озбиљност и мотивисаност у раду

Критеријуми избора: Избор кандидата вршиће се на основу података који се добију тестирањем кандидата. Тестирање се састоји из провере познавања енглеског језика и тестова логичких и нумеричких способности.

НАЧИН ПРИЈАВЉИВАЊА:

Попуњен апликациони формулар, са назнаком „Ernst & Young”, послати на elsastepbeograd@gmail.com до 28. фебруара  2012. године у 15:00 часова.

Информације: Карановић Јован, потпредседник за СТЕП ЕЛСА-е Београд, 064/6148-769

За више информација о послодавцу погледати:

 http://www.ey.com/CS/en/Home/Article


Волонтирање у Народној канцеларији председника Републике

Република Србија

НАРОДНА КАНЦЕЛАРИЈА

ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

 

 

 

 

ПРОГРАМ ВОЛОНТИРАЊА

У НАРОДНОЈ КАНЦЕЛАРИЈИ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ 

Обавештавамо студенте да је почео упис нове класе волонтера за рад у Народној канцеларији председника Републике.

Нови програм волонтирања у Народној канцеларији ће почети 27.фебруара 2012. године.

Позивамо заинтересоване студенте да своје пријаве поднесу асистенту Урошу Новаковићу, предајом попуњених формулара за пријаву за учешће у програму волонтирања.

Формулари за пријаву се могу добити код асистентa Уроша Новаковића, 18.01.2012.  од 11.00 - 11.30,   20.01. и 25.01.2012. од  11.30 - 12.00  и 27.01 и 30.01.2012.  од 12.30 - 13.00 у кабинету А10, или преузети у електронској форми

Пријава кандидата се врши код Уроша Новаковића у наведеним терминима у кабинету А10, или у електронској форми на е-маил адресу: uros.novakovic@ius.bg.ac.rs (Субјект: Народна канцеларија).

Крајњи рок за предају попуњених формулара је  30.01.2011. године, до 13.30 часова.

Више информација о структури, функцијама и активностима Народне канцеларије председника Републике можете добити на интернет адреси: www.narodnakancelarija.srbija.rs


Студентска ревија - позив за пријаву радова

Рeдaкциja Студeнтскe рeвиje зa приврeднo прaвo пoзивa свe зaинтeрeсoвaнe кoлeгe дa нaпишу прикaз или рaд пo сoпствeнoм избoру нa тeму из oблaсти прaвa и приврeдe и рeгулaциje тржиштa. Прикaзи сe мoгу oднoсити нa усвojeнe прoписe или прeдлoгe кao и нajзнaчajниje примeрe из судскe прaксe и прaксe oргaнa jaвнe упрaвe, кao и извeштaje и студиje кoje сe oднoсe нa прaвo Србиje, Eврoпскe униje и других jурисдикциja. Пoрeд прикaзa, пружaмo вaм мoгућнoст дa oбjaвитe и свoje успeшнo oдбрaњeнe сeминaрскe рaдoвe или члaнкe из oблaсти пoслoвнoпрaвних и упрaвнoпрaвних дисциплинa, штo нe искључуje мoгућнoст рaзмaтрaњa рaдoвa кojи дисциплинaрнo спaдajу у другe грaнe прaвa или нeпрaвнe дисциплинe, укoликo имajу oдгoвaрajући знaчaj или дoпринoсe бoљeм рaзумeвaњу oднoсa прaвa и приврeдe.

Пoтeнциjaлну тeму o кojoj бистe жeлeли дa пишeтe, мoлимo приjaвитe дo 15. jaнуaрa 2012., уз oбaвeзнo нaвoђeњe нeких oд извoрa кoje бистe кoристили приликoм писaњa. Пoстojи мoгућнoст дa je тeмa кojу бистe прeдлoжили вeћ зaузeтa, зaтo скрeћeмo пaжњу дa прeднoст имa oнaj кo прe приjaви тeму.

Рeдaкциja ћe вaс oбaвeстити o пoдoбнoсти прeдлoжeнe тeмe нajкaсниje дo 24. jaнуaрa, дoк je рoк зa прeдajу прилoгa  20. фeбруaр 2011.

Прилoзи кojи нe буду нaписaни у склaду сa прoпoзициjaмa дaтим у Упутству зa aутoрe нeћe бити рaзмaтрaни:

http://www.ius.bg.ac.rs/revijapp/Uputstvo%20za%20autore.pdf

Сви студентски радови подлежу рецензији, након које ће одабрани радови бити објављени у наредном броју Студентске Ревије за привредно право. Уколико се одлучите да предложите свој семинарски рад или чланак, молимо да имате у виду да рад мора бити препоручен од стране ментора или професора Правног факултета.

Теме за приказе и радове послати на: selreview@gmail.com

Молимо да у наслову еmail-а наведете пуно име и презиме, број индекса и годину студија.

Више информација:

http://www.selr.bg.ac.rs

http://www.facebook.com/pages/Student-Economic-Law-Review-Студентска-ревија-за-привредно-право/169776416406762

Редакција Студентске ревије за привредно право


Конкурси Фондова и Задужбина

Одбор Задужбине Миливоја Јовановића и Луке Ћеловића, која делује у оквиру Универзитета у Београду, донео је одлуке о расписивању више конкурса:
         - за доделу 30 стипендије студентима Правног и Економског факултета Универзитета у Београду за школску 2011/2012 годину >>
         - за доделу  10 награда за стручне радове студената из области правних и економских наука за школску 2011/2012. годину >>
        - за партиципацију у трошковима школарине студентима докторских академских студија
студентима Правног и Економског факултета >>

Конкурс Задужбине Љубице Здравковић за доделу две стипендије  студентима Универзитета у Београду, за школску 2011/2012. годину >>

Jавни  позив за давање помоћи за лечење и набавку медицинских помагала студентима универзитета у београду и институцијама у саставу универзитета које у свом програму имају здравствену заштиту и лечење студената - Задужбинa Драгољуба Маринковића >>

Конкурс за доделу стипендија Фонда Милана Стевановића-Смедеревца и супруге Даринке за школску 2011/2012. годину >>


Наградни конкурс из арбитражног права

Конкурс >>


Семинар: Креирање успеха

ЕЛСА Вас позива да учествујете на семинару/радионици “КРЕИРАЊЕ УСПЕХА” који ће се одржати 22. децембра 2011. године од 19:00 – 22.00 х на Правном факултету у Београду у амфитеатру 7.

Предавач је Нева Рајковић консултант за људске ресурсе,  ментор, коуч и тренер. Дипломирала је на Факултету Организационих Наука у Београду. 25 година живи и ради у Холандији, где је завршила различите едукације у области креирања успеха, примењене психологије, комуникације, тренинга и коучинга, развоја лидерства и личног развоја. Члан је Холандске конгрегације професионалних коуча (НОБЦО) и Европског савета за менторство и коучинг (ЕМЦЦ). Њена област експертизе обухвата управљање људским ресурсима, развој потенцијала људи и организација, руководјење променама, као и одржавање различитих семинара и тренинга.

Овај семинар/радионица ће Вам помоћи да направите значајне кораке ка остварењу ваших жеља и допринесе испуњавању вашег потенцијала.

Више информација о тренингу можете наћи на сајту www.kreiranje-uspeha.com

Теме које ће се обрађвати:

§         Утицај сопствених мисли на резултате у нашем животу

§         Преузимање одговорности

§         Утицај онога што верујемо на разултате у нашем животу

§         Моћ интенције и релација са вашим личним циљавима

§         Конкретно дефинисање сопствених циљева (професионалних и приватних)

Уколико активно учествујете у интерактивном раду, пружа вам се могућност да:

ü       стекнете увиде у основе креирања успеха

ü       научите како да елиминишете основне ограничавајуће факторе

ü       постанете спремни да преузмете одговорност за свој живот и акције

ü       научите како да стекнете јасну представу о резултатима које сте спремни да креирате у свом животу

ü       научите како да на прави начин дефинишете резлтате које сте спремни да креирате

ü       добијете технике које ће вам помоћи у креирању успеха на свим пољима и које ћете моћи да користите целог живота 

Уколико сте заинтересовани да активно учествујете на семинару/радионици Креирање успеха пријавите се најкасније до 22. децембром 2011. у 14.00 х путем линка  www.kreiranje-uspeha.com/Elsа .


Конкурс за наградни темат – Млади и криминалитет

Секција за криминологију српског удружења за кривичноправну теорију и праксу расписује конкурс за наградни темат на тему: Млади и криминалитет.

Право учествовања имају студенти младји од 25 година који похадјају одговарајући смер високошколске установе у Србији на којој се као наставни предмет изучава криминологија.

Штампани примерак рада у обиму до једног ауторског табака (до 16 куцаних страна, фонт Тимес Неw Роман, величина слова 12, проред 2), потписан шифром, послати на адресу ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ (ЗА ПРОФ. ДР ЂОРЂА ИГЊАТОВИЋА), Булевар краља Александра 67, 11000 Београд, са назнаком ЗА НАГРАДНИ ТЕМАТ.

Име и презиме аутора, адресу, број телефона, е-маил, годину студија и назив високошколске установе коју похађа, послати на исту адресу у посебној коверти, на чијој полеђини треба написати шифру.

Рок за достављање радова је 15. децембар 2012. године.

Одлуку о наградама донеће одбор за оцену радова који именује Председништво Секције.

Кандидати који заузму прва три места на конкурсу добиће одговарајуће дипломе. Аутору првопласираног рада биће додаљена новчана награда, а рад ће бити објављен у часопису Ревија за криминологију и кривично право. Аутору другопласираног и трећепласираног рада биће додаељен комплет књига.

За додатне информације можете се обратити Наталији Лукић на е-маил адресу natalija.lukic@ius.bg.ac.rs или на е-маил адресе Секције које се налазе на њеном сајту http://kriminolog.sekcija.tripod.com


Конкурси  фонда „Радивој Б. Васовић, виши правни саветник и његова породица“

Управни одбор Фонда „Радивој Б. Васовић, виши правни саветник и његова породица“ расписује следеће конкурсе:

КОНКУРС за доделу награде студенту Правног факултета Универзитета у Београду слабијег материјалног стања, који је са одличним успехом завршио мастер академске студије

КОНКУРС за доделу награде студенту Правног факултета Универзитета у Београду слабијег материјалног стања, који је са одличним успехом завршио основне академске студије

КОНКУРС за доделу новчане помоћи студентима Правног факултета Универзитета у Београду слабијег материјалног стања, који редовно испуњавају своје статутарне обавезе


Представљање могућности студирања и добијања стипендија у ЕУ у оквиру програма Еразмус Мундус од стране Темпус канцеларије

На Правном факултету Универзитетa у Београду, у уторак, 13. децембра 2011. године,   Темпус канцеларија представиће стипендије и могућности студирања у Европској унији у оквиру Еразмус Мундус програма.

Место: Правни факултет  Универзитета у Београду , семинар 333.

Време: 12 – 13ч

Више информација о Еразмус Мундус програму можете погледати на www.tempus.ac.rs

 

 


VI новогодишња акције Фонда „Осмех на дар“

У оквиру VI новогодишње акције Фонд „Осмех на дар“ у периоду од 12. до 23. децембра прикупља средства за новогодишње пакетиће (школски прибор, играчке, књиге и слаткиши) за угрожену децу широм Србије (Београд, Сремска Митровица, Ћићевац, Уб, Нови Сад, Кикинда, Краљево, Крагујевац, Тутин, Бачка Паланка, Косово и Метохија).

Волонтери Фонда ће дежурати у холу Правног факултета радним данима у време трајања акције од 10 до 16 часова.

У нади да ћете и ове године подржати нашу акцију како бисмо заједно усрећили оне којима је то потребно.


Посета Дому Народне Скупштине Републике Србије   

Обавештавају се студенти који су у школској 2010/2011 слушали предавања из предмета Уставно право и положили испит да ће у другој половини децембра (око 20. децембра) бити организована посета Дому Народне скупштине Републике Србије. Заинтересовани студенти могу се јавити проф. др Владану Петрову ради пријаве и додатних обавештења у четвртак, 8. децембра у 14 часова у кабинету А 34. Број студената који могу посетити Народну скупштину је ограничен, а предност ће имати студенти са одличном оценом (девет и десет) из предмета Уставно право.


LL.M. in Business Practice degree program

Information about our LLM. in Business Practice degree program:  note that the degree offers an optional Concentration in American Business Law.
Two week sessions are conducted each March in Salzburg and, commencing in 2013, in Warsaw. The total tuition for the three-year program is US $9,000 (US $3,000 per year). Courses are taught by a distinguished faculty consisting of American  lawyers and   , professors from Lazarski University and Salzburg University. All courses work is in English.
In recognition of our past cooperation, it gives me great pleasure to offer your institution a  50% scholarship (applicable in each of the required three years) to one of your faculty's  assistants or graduate students.
Full information regarding the program is available at www.legaledu.net


LL.M. programme in International and European Law

Више >>


International Summer Program, University of Vienna

Више >>


"БИМУН 2012'' – образовање за свет дипломатије

Удружење за Уједињене нације Србије припрема осму међународну студентску конференцију "БЕОГРАДСКИ МЕЂУНАРОДНИ МОДЕЛ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА - БИМУН 2012", која ће се одржати у Београду од 15. до 18. марта 2012. године. На скупу ће учествовати студенти друштвених наука из целог света.

БИМУН студентима пружа могућност да у пракси боље упознају актуелна међународна питања и начине њиховог решавања у оквиру УН, да примењују основна дипломатска начела, као и доприноси развијању њихових личних вештина (јавног наступа, преговарања, вођења дебате и постизања компромиса).

Студенти преузимају улоге дипломата УН, представљају различите земље и расправљају о темама које су на дневном реду. Учесници као делегати разрађују стратегију, припремају резолуције, преговарају и решавају конфликте, у складу са процедуром УН.

''БИМУН 2012'' биће прилика за нова искуства, дипломатске дебате и повезивање младих лидера из Србије, региона и других земаља. Радни језик БИМУН конференције је енглески.

''Београдски међународни модел Уједињених нација - БИМУН 2012'' обухватиће симулације заседања следећих органа УН на наведене теме:

 • САВЕТ БЕЗБЕДНОСТИ: Ситуација у Либији“
 • ГЕНЕРАЛНА СКУПШТИНА - II комитет: Одрживи развој – пут ка зеленој економији“
 • САВЕТ ЗА ЉУДСКА ПРАВА: Људска права и корупција у југоисточној европи
 • КОМИТЕТ ЗА СВЕТСКУ БАШТИНУ УНЕСКА: Светска баштина и идентитет култура“
 • САВЕТ БЕЗБЕДНОСТИ – КРИЗНИ КОМИТЕТ: Израелско-палестински конфликт“
 • БИМУН ЈУНИОР – први комитет генералне скупштине: Тероризам и међународна безбедност – ситуација у Авганистану“

Начин конкурисања:

На Конкурс за ''БИМУН 2012'' могу се пријавити студенти и постдипломци факултета друштвених наука (старости до 29 година), који добро знају енглески језик, уз обавезу да попуне апликациони формулар и напишу мотивационо писмо (до 250 речи). Број места је ограничен - пријавите се на време. 

Рок за конкурисање: 25.01.2012.

Више о овој теми можете видети на: http://www.bimun-unaserbia.org/,   bimun.unaserbia@gmail.com


Награда Круна успеха 2011

Уз подршку његове Екселенције амбасадора Швајцарске федерације под покровитељством скупштине града Београда, породица Петровић шести пут награђује најбоље студенте.

За награду могу конкурисати студенти који су, без понављања иједне године студија,  апсолвенти у школској 2010/2011.години и дипломирали са просечном оценом вишом од 9.00 до истека свог апсолвентског стажа, најкасније до 1.11.2011.

Конкурс је отворен од 04. 11.2011. до 25.11.2011. до када се од потенцијалних кандидата очекује следеће:
1. Детаљна биографија
2. Фотокопија дипломе, или потврда факултета о завршеним студијама
3. Знање једног страног језика
4. Фотографија новијег датума

Пријаве за конкурс доставити на адресу “АДВАНТАГЕ” д.о.о. Тршћанска 2/6, Београд

Контакт телефон 011/30-88-489 и 060/20-60-263

Детаљније информације о награди налазе се на wеб сајту www.krunauspeha.rs


Open day за студенте у адвокатској канцеларији Карановић&Николић

Карановић & Николић има задовољство да позове студенте Правног факултета  Универзитета у Београду да се упознају са радом адвокатске канцеларије. Више информација можете видети кликом на  плакат.

 

 

 

 

 


ЕЛСА Конкурс за најбољи есеј

ЕЛСА Београд позива студенте Правног факултета Универзитета у Београд да узму учешће на наградном конкурсу за најбољи есеј на једну од понуђених тема:

 1. Health law
 2. Еколошко право – заштита шума
 3. Прохибиција алкохола после 22 часа

Рад не сме имати више од 5 страница текста (фонт Times New Roman, величинa 12, проред 1,5).

За прво место одлазак на НСМ Копаоник и Копаоничку школу природног права у периоду од 12. до 17. децембра, друго место одлазак на викенд семинар ,,Питајте младе правнике'' (анализа случаја, јавни наступ и симулација суђења) у Опову у периоду од 23. до 25. децембра и треће место књига.

Радове слати на мејл elsabelgrade@gmail.com до 05.12.2011. године до 12 часова.


Студентска награда Француско Српске Привредне коморе

Француско-Српска Привредна Комора и ове године додељује 3 новчане награде за студенте. Овогодишње (2012) студентске награде се додељују  на тему  „СЕЛО-ГРАД  Да ли економски развој неминовно повлачи депопулацију српских села? “.

Студентска награда намењена је свим српским и страним студентима, који ће на дан 31.12.2012. имати мање од 30 година старости,  а који су уписали школску 2011/2012 при некој од институција високог образовања у Србији.

Више о награди >>

Формулар за пријаву >>

Правилник за додељивање награде >>

 


Пракса у адвокатској канцеларији Трифковић

ЕЛСА Београд организује праксу за студенте Правног факултета Универзитета у Београду у адвокатској канцеларији Трифковић.

Почетак праксе: понедељак, 28.11.2011. године

Трајање: најмање 1 месец

Радно време: Пола радног времена (од 16-20 часова) понедељком, средом и петком у поподневним часовима у канцеларији и одлазак на суђења у преподневним часовима. Другачије радно време је могуће у складу са могућностима послодавца, факултетским обавезама практиканта и према договору са ментором.

Место обављања праксе: У просторијама послодавца, Ул. Призренска бр. 5 у Београду.

Опис послова: Пракса ће се обављати у сарадњи са ментором и другим запосленим лицима у канцеларији. Обухвата упознавање са начином рада канцеларије, одлазак на суђења и обављање различитих послова из области права којима се канцеларија бави уз подршку ментора.

Пракса није плаћена.

Услови за учешће на конкурсу:

 • статус студента/студенткиње II, III, IV године основних студија или последипломских студија или апсолвент/апсолвенткиња Правног факултета Универзитета у Београду,
 • да студент/студенткиња није ниједном обновила годину,
 • озбиљност и мотивисаност у раду.

Критеријуми избора: Избор кандидата вршиће се на основу података из апликационог формулара и интервјуа који ће бити обављен са кандидатима који су ушли у ужи избор. Посебно ће се узети у обзир посвећеност и мотивисаност кандидата.

НАЧИН ПРИЈАВЉИВАЊА:

Попуњен апликациони формулар послати на jovan.karanovic@yahoo.com до 23. новембра 2011. године у 15:00 часова.

Информације: Јован Карановић, потпредседник за СТЕП ЕЛСА-е Београд, 064/461-8769

За више информација о послодавцу погледати: www.advokattrifkovic.rs


ЕЛСА Београд Вас позива у посету Народној скупштини Републике Србије

Посета ће се обавити дана 18.11.2011. године од 10 часова.

Број посетилаца је ограничен.

Пријаве које обавезно морају садржати пуно име и презиме и матични број  слати на jovan.karanovic@yahoo.com до 14.11.2011. године.


Универзитетски сајам стипендија

Више о томе >>


Презентација Erasmus Mundus стипендија
 

На Универзитету у Београду Темпус канцеларија организује промотивну сесију на којој ће бити представљене стипендије и могућности студирања у Европској унији у оквиру Erasmus Mundus програма.

Место: Ректорат Универзитета у Београду, у оквиру манифестације „Универзитетски сајам стипендија“

Време: 3.11.2011.године од 10 – 18ч

Више информација о Erasmus Mundus програму можете погледати на http://eacea.ec.europa.eu/erasmus_mundus/index_en.php.


Семинар "Примењена дипломатија"

Генерација 21 у сарадњи са Европским покретом у Србији и уз подршку Фондације Friedrich Ebert расписује конкурс за пријем десете генерације полазника двосеместралног семинара „Примењена дипломатија“.

Примењена дипломатија представља вид додатног, неформалног образовања које има за циљ практично и свестрано упознавање студената са актуелним међународним токовима и са праксом дипломатске активности.

Конкурс је намењен студентима III и IV године међународних студијских група Факултета политичких наука и Правног факултета Универзитета у Београду. Након девет година успешне реализације пројекта, биће уписана јубиларна, десета генерација од 30 талентованих студената са одличним академским успехом.

Конкурс је отворен од 26. септембра до 14. октобра 2011. године.

Заинтересовани студенти своју биографију и мотивационо писмо могу послати на е-маил: office@generacija21.org.rs .

Само кандидати који уђу у ужи круг селекције ће бити контактирани.

Стојимо Вам на располагању за све додатне информације.

Марија Џавић 065 4415 363

Јелена Рибаћ 064 0204 165


Плаћена летња пракса из арбитражног права а. к. Konrad & Justich у Бечу

Конкурс за плаћену летњу праксу из арбитражног права у реномираној адвокатској канцеларији Konrad & Justich у Бечу.

Рок за пријаву 28. октобар.

Текст конкурса >>


Упознај AIESEC

Међународна студентска организација AIESEC позива све заинтересоване студенте да искористе прилику и постану чланови организације.  Поводом пријема нових чланова организоваће се уводна презентација „Упознај AIESEC“ 20.10 у 18 часова на Београдској банкарској академији.

Више о томе >>


Конкурси Фонда "Професор др Мирко Васиљевић"

Конкурс за награду социјално најугроженијем студенту који редовно испуњава своје статутарне обавезе

Конкурс за награду студентима за најбоље урађен рад из области трговинског, компанијског, берзанског, стечајног и саобраћајног права

Одлука о наградама Фонда”Проф.др Мирко Васиљевић” >>


КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ 100 СТИПЕНДИЈА у школској 2011/2012. години

Kонкурс >>

Коначна ранг листа 100 стипендија Правног факултета >>


Журка фудбалске екипе ПФ у циљу одласка на међународни турнир у Валенсији

Фудбалска екипа Правног факултета Универзитета у Београду сакупља средства за одлазак на Међународни турнир у Валенсији (EUROVALENCIA 2011), и у том циљу организује журку 28.10..2011. у 23ч, клуб " TIME OUT " на Ади , са које ће сва прикупљена средства ући у фонд за одлазак. Информације можете добити на телефон 064/904 61 32.

Фудбалска екипа Правног факултета Универзитета у Београду је добила званичан позив за учествује на  међународном турниру „ EUROVALENCIA “ у Валенсији који се одржава у континуитету више од двадесет година. Учешће узимају студенти из земаља Европе, Азије, Африке и Америке.

Турнир представља окупљање младих људи истих струковних афинитета где кроз дружење и спортско надметање стичу нова знања, контакте и познанства која ће их оплеменити, како на личном тако и на професионалном плану. Планира се долазак 1200 (хиљадудвеста) студената из преко 20 (двадесет) земаља, који ће учествовати на поменутој манифестацији. Турнир ће бити одржан у периоду од 10. до 14. новембра  2011. године.


Семинарска група из Увода у право

Први састанак семинарске групе из увода у право заказан је за среду 12. октобар с почетком у 18 часова. 
Састанак ће се одржати у семинару 236.
Списак студената који су позвани да учествују у раду Семинарске групе из Увода у право >>

Additional Course: Introduction to International Business Transactions

Students and postgraduate students can attend the additional course - Introduction to International Business Transactions, which will be held by guest lecturer John Tieder, J.D, Attorney at Law from Virginia, USA.

The additional course comprises 18 hours of lectures, which will be held in English.

The course will start on Monday, November 14, 2011, and end on Friday, November 25, 2011. Lectures will take place on Mondays, Wednesdays and Fridays at the Courtroom from 13.30 to 16.05 PM. The attendance is limited to 40.

Successful course participation shall be awarded by a Certificate.

Applications (full name, contact details, student card number -”index” number, and CV) should be sent to uros.zivkovic@ius.bg.ac.rs by November 1, 2011 at the latest (Subject: Additional Course).

Course outline >> 

List of admitted participants >>


Курс из међународног кривичног права
Основни проблеми међународног кривичног права и међународног кривичног правосуђа

Правни факултет Универзитета у Београду и Организација за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) позивају студенте III и IV године Правног факултета Универзитета у Београду да се пријаве за учешће на курсу Основни проблеми међународног кривичног права. Курс ће се одржати током зимског семестра на Правном факултету у Београду. Предавања ће држати професори Правног факултета, судије, тужиоци, адвокати, експерти ОЕБС-а, као и страни експерти. Током курса ће бити организована посета и праћење суђења пред Посебним одељењим за ратне злочине Окружног суда у Београду.

Рок за предају пријава је 25 октобар 2011. године. Максималан број учесника је ограничен на 30. Пријаве са кратком биографијом и мотивационим писмом слати асистенткињи Вањи Бајовић на е-маил: bajovic@ius.bg.ac.rs.

У пријави ОБАВЕЗНО навести број индекса, годину студија, просечну оцену, број испита пренетих из претходне године студија, контакт телефон и е-маил. Одлично знање енглеског језика је неопходно, имајући у виду да ће већина предавања као и завршни тест бити на енглеском језику.

Управник курса: Проф. др Милан Шкулић


Конкурс - Правна клиника

Правни факултет Универзитета у Београду

 објављује конкурс за учешће у програму П Р А В Н А  К Л И Н И К А
једно
ипогодишњи програм обуке у практичним правним вештинама

ШТА МОЖЕМО ДА ВАМ ПОНУДИМО?  

 • ИНТЕРАКТИВНИ МЕТОД ЕДУКАЦИЈЕ
 • МОДЕРНО ОПРЕМЉЕНУ »ЛАБОРАТОРИЈУ« ЗА ПРАВНИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ
 • МОГУЋНОСТ ДА РАДИТЕ СА СТВАРНИМ КЛИЈЕНТИМА У

Клиници за породично право
Клиници за облигационо право
Клиници за кривично право

ШТА ОЧЕКУЈЕМО ОД ВАС?

·         ДА СТЕ СТУДЕНТ/СТУДЕНТКИЊА  IV ГОДИНЕ ИЛИ АПСОЛВЕНТ/АПСОЛВЕНТКИЊА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА
·         ДА ИМАТЕ ПРОСЕЧНУ ОЦЕНУ 8 ИЛИ ВИШУ
·         ДА СТЕ СПРЕМНИ ЗА НОВЕ МЕТОДЕ УЧЕЊА

УСПЕШНО ОКОНЧАЊЕ ПРОГРАМА ПРАВНА КЛИНИКА ПРИЗНАЈЕ СЕ КАО ОПЦИОНИ ПРЕДМЕТ СУДСКО ОРГАНИЗАЦИОНО ПРАВО НА IV ГОДИНИ СТУДИЈА НА ПРАВНОМ ФАКУЛТЕТУ.

ПРИЈАВЕ НА КОНКУРС, ЗАЈЕДНО СА КРАТКОМ БИОГРАФИЈОМ И НАЗНАКОМ ЗА КОЈУ КЛИНИКУ СЕ КОНКУРИШЕ, ПОДНОСЕ СЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 17. ОКТОБРА  2011. ГОДИНЕ СЕКРЕТАРУ ПРАВНЕ КЛИНИКЕ  НА АДРЕСУ: Мр ДРАГАН ПАВИЋ, АСИСТЕНТ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА (ЗА ПРАВНУ КЛИНИКУ), БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 67, 11000 БЕОГРАД ИЛИ НА Е-МАИЛ АДРЕСУ: dpavic@ius.bg.ac.rs


Семинар: Пракса међународних правосудних институција

Центар за међународно хуманитарно право и међународне организације Факултета политичких наука Универзитета у Београду уз подршку мисије ОЕБС у Србији расписује конкурс за учешће на семинару: „Пракса међународних правосудних институција“ .

Семинар ће се одржати од 01.-04.12.2011. године ван Београда и трошкови пута и учешћа ће бити покривени. Конкурс се расписује за:

·         Студенте III и IV године Факултета политичких наука

·        Студенте III и IV године Правних факултета Универзитета у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и Новом Пазару

Заинтересовани кандидати се могу пријавити слањем своје биографије и мотивационог писма до 500 речи на маил: centar.mhp@gmail.com  најкасније до 31. октобра 2011.године.


Пракса за студенте

Пракса у адвокатској канцеларији - адвокатска канцеларија Ненад Цвјетићанин

Пракса у адвокатској канцеларији - Агробанка

Стажирање у CEAS-у


Additional Course: Comparative Constitutional Law

Students of MASTER IN EUROPEAN INTEGRATION can attend the additional course - Comparative Constitutional Law, which will be held by Thomas Fleiner, Professor Emeritus, University of Fribourg (CH), Professor at the Distant University Brig (CH).

Applications from other students of the University of Belgrade – Faculty of Law shall be accepted, provided there are places available.

The additional course comprises 20 hours of lectures, which will be held in English.

The course will start on Monday, October 31, 2011, and end on Wednesday, November 16, 2011. Lectures will take place on Mondays and Wednesdays from 5.30 to 8.00 / 8.45 PM.

Succesful course participation shall be awarded by a Certificate.

Students of the Master in European Integration program who successfully complete the course and write an essay shall be awarded 6 ECTS. This activity can replace the seminar paper (also valid 6 ECTS).

Applications (full name, contact details, student card number - ”index” number, CV) should be sent to tempus@ius.bg.ac.rs by October 20, 2011 at the latest (Subject: Additional Course).

Course overview >>


Волонтирање у Народној канцеларији председника Републике

Република Србија

НАРОДНА КАНЦЕЛАРИЈА

ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

 

 

 

 

ПРОГРАМ ВОЛОНТИРАЊА

У НАРОДНОЈ КАНЦЕЛАРИЈИ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ 

Обавештавамо студенте да је почео упис нове класе волонтера за рад у Народној канцеларији председника Републике.

Нови програм волонтирања у Народној канцеларији ће почети 24.октобра 2011. године.

Позивамо заинтересоване студенте да своје пријаве поднесу асистенту Урошу Новаковићу, предајом попуњених формулара за пријаву за учешће у програму волонтирања.

Формулари за пријаву се могу добити код асистентa Уроша Новаковића, 26.09.2011.  од 11.30 - 12.00,   28.09.2011. од  11.30 - 12.00  и 3.10.2011 од 12.00 - 12.30 у кабинету А10, или преузети у електронској форми

Пријава кандидата се врши код Уроша Новаковића у наведеним терминима у кабинету А10, или у електронској форми на е-маил адресу: uros.novakovic@ius.bg.ac.rs (Субјект: Народна канцеларија).

Крајњи рок за предају попуњених формулара је  10.10.2011. године, до 12.00 часова.

Више информација о структури, функцијама и активностима Народне канцеларије председника Републике можете добити на интернет адреси: www.narodnakancelarija.srbija.rs


Припремна настава за полагање University of Cambridge Exams

Наставу изводи Силвана Поповић, предавач за предмет Енглески језик

Кејмбриџ дипломе су међународно признате и представљају доказ изузетно високог нивоа знања енглеског језика који је неопходан приликом запошљавања или уписа на  редовне, последипломске и специјалистичке студије у великом броју земаља у Европи и свету.

Настава почиње 11.октобра 2011. 

Тестирање се организује у следећи терминима:

21,26,29. септембар, 4, 6, 7, 10. октобар од 15 до 16 часова – Форум Романум 

За ближе информације обратити се Јасмини Алибеговић, Служба за последипломске студије тел. 3027 - 677.


даље 2010/2011 >>

даље 2009/2010 >>

даље 2008/2009 >>

даље 2007/2008 >>

даље 2006/2007 >>

даље 2005/2006 >>

даље 2004/2005 >>

 

 

Сва права задржана. Правни факултет Универзитета у Београду 2012.