Logo

Правни факултет

logo UB

Универзитет у Београду

Студентске теме 

 


Е-маил Студентског парламента за студентска питања и проблеме

Студентски парламент Правног факултета отворио је емаил налог на који ће студенти моћи да шаљу своја питања и проблеме у вези са студирањем која ћемо заједно решити у најкраћем могућем року.

Емаил СППФ-а је studentski.parlament@ius.bg.ac.rs


Стипендије Фондације Конрад Аденауер

Опште информације и услови >>

Пријавна документација >>

Пријавни формулар >>


Додељене награде победницима на наградном темату Секције за криминологију  

   

Настављајући започету традицију, Секција за криминологију је по трећи пут расписала конкурс за наградни темат који омогућава младим људима, заинтересованим за област криминологије, да на њему учествују и освоје лепе награде. Тема наградног темата овог пута била је „Млади и криминалитет“ а награде су победницима свечано уручене 19.06.2013. године у сали за седнице Правног факултета Универзитета у Београду.

Награђени студенти су уз пригодне плакете добили и комплете књига чији су дародавци Правни факултет Универзитета у Београду и издавачка кућа „Досије“. Првонаграђеном је додељена и новчана награда  коју је обезбедила адвокатска канцеларија “Фила” из Београда.

Награде су додељене следећим ауторима радова: Данку Нововићу, студенту Правног факултета Универзитета у Београду који је освојио прво место а награду је уручио представник адвокатске канцеларије "Фила", адвокат Михајло Бакрач; Николи Вујичићу, студенту мастер студија Правног факултета Универзитета у Београду који је освојио друго место и коме је награду уручио продекан за научни и стручни рад Правног факултета у Београду, проф.др Слободан Марковић; Александри Лозић, студенткињи Правног факултета Универзитета у Београду, која је освојила треће место, награду је уручио председник Српског удружења за кривичноправну теорију и праксу, проф.др Станко Бејатовић.


Летња школа људских права у Будви

Програм >>

Информације за студенте >>

Формулар за пријаву >>


Једномесечна летња пракса у Бечу

Уколико сте студент завршне године студија на Правном факултету Универзитета у Београду, имате солидно знање немачког језика (Ц2 ниво) и спремни сте да наредна два месеца проведете на пракси у адвокатској канцеларији Тодоровић ( http://akt.rs/ ), а затим на једномесечној пракси у међународној адвокатској канцеларији у Бечу, пошаљите Ваш CV адвокату Ивану Тодоровићу путем е-маила на: itodorovic@akt.rs.


Хуманитарна журка - помозимо Тијани Огњановић

Драги студенти, позивамо вас да дођете на хуманитарну  журку “Да ли се и он(а) бори”  коју организује Правни факултет Универзитета у Београду на иницијативу Правне клинике за питања дискриминације и у сарадњи са Студентским парламентом

која ће се одржати у уторак, 23. априла, у ресторану Бибер на Новом Београду, у улици Шпанских бораца бр.3, са почетком у 20.30 часова. Циљ ове журке је прикупљање новца за болничке трошкове мале Тијане Ограновић која се већ налази у болници у Хјустону захваљујући многобројним акцијама оних који су желели да помогну. Своје присуство су најавиле многобројне јавне личности као и професори нашег факултета, док ће од певача наступити Данијела Вранић, Сашка Јанковић из првог гласа Србије, Саша Капор, Стеван Андјелковић и многи други. Сав приход од улазница и пића иде за малу Тијану. Искрено се надамо да ће овакав вид помоћи прерасти у праксу на нашем факултету, зато вас и позивамо да дођете у што већем броју, а улазнице, почевши од данашњег дана, можете купити у холу Правног факултета.

Линк за пријављивање на догађај: https://www.facebook.com/events/468550996549346/


Акција Фондације „Осмех на дар“

Овог пролећа Фондација „Осмех на дар“ организује велику Ускршњу акцију која ће бити посвећена деци без родитеља и ометеној у развоју из институција за незбринуту децу у Београду.

Акција ће се спровести у холу Правног факултета, сваког радног дана од 15 - 26. априла од 10-16 часова где ће се прикупљати материјал за пакетиће (слаткиши, школски прибор, нове играчке и дечије књиге).

Активисти Фондације ће приликом посете пакетиће даривати деци, након чега ће заједно украшавати ускршња јаја.

У нади да ћете и ове године подржати нашу акцију како бисмо заједно усрећили оне којима је то потребно.


Бесплатна обука за коришћење Портала службених гласила и базе прописа са судском праксом

Јавно предузеће „Службени гласник, једини законом овлашћен издавач прописа/службених гласила Републике Србије и Правни факултет Универзитета у Београду, у склопу Правне информатике организују: Обуку за коришћење Портала службених гласила Републике Србије и база прописа у школској 2012/2013.

 Портал  је централизован извор правних информација, који пружа низ могућности и олакшава кретање кроз правни систем наше државе, а изнад свега, гарантује аутентичност, свеобуватност, ажурност и тачност прописа и других правних информација.

По завршеној обуци, студенти добијају: Сертификат о оспособљености за самостално, стручно и ефикасно истраживање, проналажење, анализу и коришћење правних и других сродних информација на Порталу службених гласила РС и база прописа.

Сертификат се вреднује као Diploma Supplement у складу са Болоњском декларацијом, као и при приказивању вештина из Правне информатике.

Обука ће се одвијати у три циклуса по 15 часова, у марту, априлу и мају. Почетак првог циклуса обуке је 4. марта 2013. године.

Термини обуке: понедељком и средом од  13,30  до 15,00 часова.

Место одржавања обуке: компјутерска учионица Правног факултета Универзитета у Београду.

Обука је бесплатна, а организује се на основу Уговора о обуци за рад у електронским базама, Правног факултета Универзитета у Београду и Јавног предузећа  „Службени гласник”.

Преузми Формулар за пријаву за обуку за коришћење Портала службених гласила РС и база прописа. Попуњен формулар предати на шалтеру 1, радним данима од 8,00 до 15,00 часова.

За додатне информације контактирати Милкицу Стјепановић, milkica@ius.bg.ac.rs, 011/3027669 или Јелену Весковић, jveskovic@slglasnik.com, 011/3060336, радним данима од 9,00 до 15,00 часова.


Правна пракса - студенти IV године

Новим наставним планом Правног факултета Универзитета у Београду на IV години основних студија, у VIII семестру, предвиђена је као наставна обавеза  Правна пракса и то као Пракса у правосуђу и управи или Пракса у привреди, која носи 3 ЕСПБ бода.

Пракса је обавезна за све студенте који су IV годину студија уписали у школској 2012/13 години, а који су студије уписали 2006. године или касније.

Цео текст >>

Ранг листа >>


Пракса у тржишној инспекцији

На основу Споразума о сарадњи између нашег Факултета и Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација организоваће се студентска пракса у четири организационе јединице Сектора тржишне инспекције за студенте четврте године, апсолвенте и студенте мастер студија, укупно 16 студената. Почев од 4. марта, две групе кандидата од по осам студената биће сукцесивно распоређене на праксу у периоду од укупно осам недеља (свака група по четири недеље: 4-29. март, 15 април – 10 мај), у оквиру којих ће студенти бити ангажовани пет радних дана у недељи, шест сати дневно. Министарство ће издати потврде о обављеној пракси и препоруке студентима у складу са резултатима волонтирања.

Цео текст >>
Формулар за пријаву >>


Стипендије Best of South - East

Erste Банка и Steiermärkische Sparkasse Banka у сарадњи са Универзитетом Карл-Франзенс у Грацу организује програм стипендија "Best of South-East" - намењен надареним и вредним дипломцима и студентима 7 земаља у региону. Циљ  програма је да се младима који говоре немачки језик пружи шанса да стекну међународно радно искуство на немачком говорном подручју и да се професионално развијају и напредују.

Више информација на сајту Банке:  http://www.erstebank.rs/rs/Karijera/Ponude_za_posao/Best_of_South_East

Пријава на конкурс за “Best of South East” је продужена до 16.03.13.


Конкурс за учешће у Регионалној академији УН

Регионална академија УН (Regional UN Academy) основана је 2012, а од ове године у њеном раду учествује и Правни факултет Универзитета у Београду. Седиште академије је у Бечу, а партнери у овом пројекту су Универзитет из Прага, Универзитет из Сегедина, Правни факултет Универзитета у Љубљани, Универзитет у Бечу, Академски савет УН (ацунс) и бечка дипломатска академија. Почетком марта, биће изабрани студенти из Србије, Словеније, Чешке, Мађарске и Аустрије (максимално 40), који ће комуницирати са колегама путем интернета, где ће на разним форумима размењивати идеје о одређеним изабраним темама. Студенти ће имати дводневне састанке три пута у току трајања академије и то у Прагу у мају, у Љубљани у августу, и у Сегедину у октобру. На овим састанцима ће се сусретати са практичарима и имати прилике да у разговору са њима оцене како се неки институт међународног права тумачи и примењује у пракси. Завршни сусрет одржаће се у јануару 2014. у Бечу, на међународној конференцији на којој ће сваки студент представити своје истраживање. Сви учесници академије добиће сертификат о учешћу у Регионалној академији УН, а за најбоље ће бити обезбеђено волонтирање у УН са седиштем у Бечу, али и другим партнерским институцијама.

Учешће на конкурсу имају студенти четврте године, апсолвентни и студенти мастер студија међународног смера. Сви заинтересовани могу да се пријаве доц. др Ивани Крстић до 1. марта у 18 сати на мејл: ikrstic@ius.bg.ac.rs. У пријави треба доставити биографију, попуњен апликациони формулар  и кратак есеј на енглеском језику (не дужи од 3 стране) о некој актуелној теми међународног права. Студенти сами сносе трошкове смештаја и пута током трајања академије.

Више информација о Регионалној академији УН, планираним сусретима и предвиђеним темама можете погледати овде, на сајту http://acuns.org/regional-academy-on-united-nations-report/ или се обратити доц. др Ивани Крстић.


Студентска награда на тему "Планета земља 2050. године"

Француско-српска привредна комора организује СТУДЕНТСКУ НАГРАДУ 2013 на тему: Планета земља 2050. године.

На Земљи се предвиђа 10 милијарди становника, и са данашњим ритмом, 2050. године, биће нам потребне три планете за живот. Срећом, младе генерације могу својим идејама променити предвиђени след догађаја и обезбедити светлију будућност.

Од студената се тражи да дају предлоге решења и акционе планове како можемо да решимо ризике које повлачи пренасељеност у доменима попут: енергије, инфраструктуре, изградње, привреде, здравља, финансија...

Студентска награда намењена је свим српским и страним студентима, који ће на дан 31.12.2013. имати мање од 30 година старости,  а који су уписали школску 2012/2013 при некој институцији високог образовања у Републици Србији.

Крајњи рок за подношење кандидатура је петак 29. март 2013.

У даљем току конкурса три кандидата усмено ће бранити свој рад пред жиријем  (датум и место одржавања у Београду ће бити накнадно објављени).

Спонзори такмичења ће уручити награде у суми од:

1. награда: 1500 ЕУР, коју додељује „Schneider  Electric“
2. награда: 1000 ЕУР, коју додељује „ТРС“
3. награда: 500 ЕУР, коју додељује „Arhi.pro“

Након одлуке жирија, награде ће бити додељене ауторима, током церемоније која ће бити праћена коктелом, а коме ће присуствовати чланови ФСПК, као и главни актери из домена одрживог развоја у Србији.

Правилник награде >>
Формулар за пријаву >>


AISEC програми и праксе

Постаните чланови AISEC-a >>
Пракса у иностранству >>
Програм волонтирања >>
Програм "Make it possible" >>
Друштвена одговорност пословања >>


Хуманитарна журка Осмеха на дар

„Осмех на дар“ , прва студентска хуманитарна фондација организује новогодишњу хуманитарну журку 27. децембра у клубу „Republika“ сa почетком у 21 час. Улаз ће се наплаћивати 250 динара или новогодишњи пакетић. Клуб се налази у улици Париска бр.1a. Посетиоце ће забављати бенд Оливерa Стоjиљковићa. Прилог се скупља за угрожену децу широм Србије.

Сви који су били прошле године, знамо да ће сигурно доћи и ове. Ми који смо од почетка ту, знамо да је то дан када скупимо највише осмеха. Ви који ћете први пут доћи треба да знате само где и када, јер привилегија је бити у насмејаном друштву.

 


Summer School at the  Ludwig-Maximilians-Universität, Munich

Summer School organised at the  Ludwig-Maximilians-Universität, Munich (Germany), from 5 - 16 August  2013.

The 2013 Course deals with aspects of International  Institutional Law. Lectures are given by renowned experts of Public  International Law. We would be pleased to accept applications from law  students, students of political science and young professionals.  Participants should have basic knowledge of Public International Law.

Deadline for applications is 15 March  2013.

http://www.macil-misu.de/


Конкурси  Фонда „Радивој Б. Васовић, виши правни саветник и његова породица

Управни одбор Фонда „Радивој Б. Васовић, виши правни саветник и његова породица“ расписује следеће конкурсе:

КОНКУРС за доделу награде студенту Правног факултета Универзитета у Београду слабијег материјалног стања, који је са одличним успехом завршио мастер академске студије >>

КОНКУРС за доделу награде студенту Правног факултета Универзитета у Београду слабијег материјалног стања, који је са одличним успехом завршио основне академске студије >>

КОНКУРС за доделу новчане помоћи студентима Правног факултета Универзитета у Београду слабијег материјалног стања, који редовно испуњавају своје статутарне обавезе >>


VII новогодишња акција Осмех на дар

Осмех на дар, прва студентска хуманитарна фондација је покренула седму по реду новогодишњу акцију. У холу Правног факултета студенти скупљају слаткише, грицкалице, нове играчке и школски прибор до 21.децембра, сваког радног дана од 10 до 16 часова. Хајде да и ове године измамимо што више дечијих осмеха. Правићемо пакетиће за децу са Косова и Метохије, из Београда, Војводине, Куршумлије и Ваљева.

Придружите нам се!


Међународна конференција у Бечу

Позивају се студенти треће, четврте године и мастер студија заинтересовани за дубље изучавање међународног права да се пријаве доц. др Ивани Крстић уколико желе да у периоду од 8. до 11. јануара 2013. године узму учешће на међународној конференцији у Бечу на тему "Да ли су се УН агенције прилагодиле 21. веку? " (Have the UN Agencies Adapted to the 21st Century?). Очекује се да студенти  сами сносе трошкове пута и боравка у Бечу, али ће имати прилике да посете седиште УН у Бечу, да разговарају са познатим званичницима и практичарима, као и да се упознају са радом Регионалне академије за УН (Regional Academy on UN) у чијем би раду требало да учествују од школске 2013/14. године. Све информације о Регионалној академији доступне су на http://acuns.org/raun/

Програм конференције >>


Презентација пројеката BASILEUS, JoinEU-SEE и SIGMA

Ерасмус Мундус програм има за циљ унапређење квалитета високог образовања и међукултурног разумевања кроз сарадњу и размену између земаља чланица ЕУ и земаља Западног Балкана. Пројекти који се изводе у оквиру Акције 2 овог програма омогућавају међусобну мобилност студената на свим новоима студија, наставног и ненаставног особља партнерских институција.

Тренутно се на Универзитету у Београду изводи пет Erasmus Mundus Action 2 пројеката: Basileus IV, JoinEU-SEE IV, EUROWEB, ERAWEB и SIGMA, а висе детаља о самом програму и пројектима доступно је на следећем линку:

http://www.bg.ac.rs/sr/saradnja/erasmus-mundus/action2.php

Пројекти BASILEUS, JoinEU-SEE и SIGMA заједнички организују промотивну кампању стипендија на универзитетима у Нишу, Крагујевцу, Новом Саду и Београду у периоду од 11-14. децембра 2012. године, са циљем да се промовишу могућности студирања и усавршавања на иностраним универзитетима. Том приликом сви заинтересовани студенти, наставници и ненаставно особље имаће прилике да се упознају са иностраним партнерима на овим пројектима и да од њих добију директне информације о могућностима за размену.

Промотивна кампања обухватиће презентације и инфо сесије на поменутим универзитетима за заинтересоване студенте, наставно и ненаставно особље, као и релевантне институције које су укључене у одређене аспекте реализације мобилности (министарства, студентске организације, итд).

Презентација пројеката BASILEUS, JoinEU-SEE и SIGMA биће одржана у петак, 14. децембра 2012. године, у Ректорату Универзитета у Београду (Свечана сала), са почетком у 12.30 часова.

У периоду од 12 до 15 часова, студенти и сви заинтересовани, биће у могућности да се у току појединачних инфо сесија директно код европских партнера распитају о могућностима за размену. Штандови ће бити постављени у холу Ректората (Студентски трг 1).


Конкурси Фондова и Задужбина

Одбор Задужбине Миливоја Јовановића и Луке Ћеловића, која делује у оквиру Универзитета у Београду, донео је одлуке о расписивању више конкурса:
         - за доделу  10 награда за стручне радове студената из области правних и економских наука за школску 2012/2013 годину >>
          - за доделу 2 стипендије студентима Универзитета у Београду за школску 2012/2013 годину >>
 

Jавни  позив за давање помоћи за лечење и набавку медицинских помагала студентима универзитета у београду и институцијама у саставу универзитета које у свом програму имају здравствену заштиту и лечење студената - Задужбинa Драгољуба Маринковића >>

Конкурс за доделу стипендија Фонда Милана Стевановића-Смедеревца и супруге Даринке за школску 2013/2014. годину >>

Конкурс за доделу стипендија Фондације Косте Мигрића >>


Пријављивање на БИМУН 2013

Удружење за Уједињене нације Србије припрема десету, јубиларну међународну студентску конференцију "БЕОГРАДСКИ МЕЂУНАРОДНИ МОДЕЛ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА - БИМУН 2013", која ће се одржати у Београду од 14. до 17. марта 2013. године.

"Београдски међународни модел Уједињених нација - БИМУН 2013" (14-17.март 2013.) обухватиће симулације заседања следећих органа УН на наведене теме:

 

-    САВЕТ БЕЗБЕДНОСТИ: "Ситуација на граници Судан - Јужни Судан"

- САВЕТ БЕЗБЕДНОСТИ Кризни комитет: "Замрзнути конфликти у региону Црног мора и јужног Кавказа"

- ЕКОНОМСКИ И СОЦИЈАЛНИ САВЕТ: "Постизање циљева одрживог развоја - глобални изазов"

- САВЕТ ЗА ЉУДСКА ПРАВА: "Људска права на Интернету"

- УНЕСКО - Међувладин комитет за биоетику: "Међународна регулација људског клонирања"

- БИМУН Јуниор - ГЕНЕРАЛНА СКУПШТИНА: "Опасност ширења нуклеарног оружја - ситуација у Ирану".

На Конкурс за "БИМУН 2013" могу се пријавити студенти основних и постдипломских студија до 29 година, који добро знају енглески језик, уз обавезу да попуне Апликациони формулар са мотивационим писмом. Најбољи учесници по комитетима добиће новчану награду, а домаћи учесници биће номиновани за БИМУН делегације на другим Моделима УН.

РАНО ПРИЈАВЉИВАЊЕ је до 15. децембра 2012. године.

ДРУГА ФАЗА пријављивања учесника биће до 25. јануара 2013. године.

За више информација о конференцији "БИМУН 2013" и процедури пријаве за одређени комитет, посетите: www.bimun-unaserbia.org.

Званична БИМУН страница на BIMUN Facebook:
http://www.facebook.com/pages/Belgrade-International-Model-United-Nations-B-I-M-U-N/136484779776775?sk=info.


International Summer Program, University of Vienna

Više >>


Конкурс студентског листа Правник

Лист студената Правног факултета Правник позива заинтересоване студенте свих година да се пријаве и постану део наше редакције, као новинари или фотографи.

Новинари:

Написати чланак у дужини између 750 и 800 речи, на неку од тема:

1. Извештај са неког од релевантних догађаја на факултету током октобра или новембра (церемонија добродошлице бруцошима, презентациона дебата Дебатног клуба Правног факултета, Недеља отвореног приступа у Универзитетској библиотеци ''Светозар Марковић'', Академија ''100 година од Првог балканског рата''...)

2. Коментар Закона о високом образовању

Фотографи:

Приложити 4 обрађене и 4 необрађене фотографије, и то 2 групне, 3 пејзажа и 3 портрета.

Уз рад треба послати и контактне информације (мејл, број мобилног телефона) и годину уписа на Правни факултет Универзитета у Београду.

Конкурс ће трајати до 15. новембра 2012. а радове и податке слати на мејл: pravnik@ius.bg.ac.rs


Kонкурс Агенције за борбу против корупције

Текст конкурса >>

 


Конкурс Фондације Алан Вотсон

Текст конкурса >>


Конкурс за најбољи есеј

ЕЛСА Београд позива студенте Правног факултета Универзитета у Београду да узму учешће на наградном конкурсу за најбољи есеј на једну од понуђених тема:

1.Health law (о правилима која уређују медицинску делатност, о својствима лица која ту делатност обављају и њиховом односу према корисницима услуга; право на заштиту здравља; права пацијената; лекарска грешка; трансплантација и донирање органа; правне дилеме о почетку и престанку живота...)

2.Људска права (о грађанским и политичким правима; неравноправност и дискриминација; злочини мржње; о нехуманим и понижавајућим казнама и поступцима; право на суђење у разумном року...)

3.Заштита добара од општег интереса са ознаком географског порекла (аутентични производи које треба заштитити правом као и разлози због којих је та заштита легитимна;)

Награда за прво место је одлазак на НЦМ Копаоник у периоду од 12. до 16. децембра, док ће друго и треће место бити награђено књигама.

Рад не сме имати више од 5 страница куцаног текста (фонт Times New Roman, величина 12, проред 1,5);

Радове слати на мејл academicactivities.elsabgd@gmail.com до 15.новембра 2012. у 12 часова.


ОЕБС - Курс из међународног кривичног права

Правни факултет Универзитета у Београду и Организација за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) позивају студенте III и IV gодине и апсолвенте Правног факултета Универзитета у Београду да се пријаве за учешће на курсу ’’Основни проблеми међународног кривичног права и међународног кривичног правосуђа’’. Курс ће се одржати током зимског семестра на Правном факултету у Београду.  Предавања ће држати професори Правног факултета, судије, тужиоци, адвокати, експерти ОЕБС-а, као и страни експерти. За најбоље полазнике ће, по заврсетку курса бити организовано студијско путовање у Хаг.

Пријаве са кратком биографијом слати асистенткињи Вањи Бајовић на е-маил: bajovic@ius.bg.ac.rs. Рок за пријављивање је 04.11.2012.године

У пријави ОБАВЕЗНО навести број индекса, годину студија, просечну оцену, контакт телефон и е-маил. Одлично знање енглеског језика је неопходно, имајући у виду да ће већина предавања као и завршни тест бити на енглеском језику.

Управник курса: Проф. др Милан Шкулић

Списак студената који су примљени на курс >>


Конкурс за доделу 100 стипендија Правног факултета

Текст конкурса >>

Продужен рок за пријем до петка, 9.11.2012. године до 13 часова

 

Списак добитника стипендија


Студирање у Гвадалахари

Према споразуму о сарадњи између Универзитета у Гвадалахари и Универзитета у Београду отворен конкурс за пријављивање заинтересованих студената нашег Универзитета који би део студија желели  да проведу у Гвадалахари као студенти на размени. Универзитет у Гвадалахари би наше студенте који се пријаве за овај програм размене ослободио плаћања школарине, док би остале трошкове сносили сами студенти. 

У прилогу Вам достављамо пријавни формулар, као и детаљније информације о конкурсним роковима, начину избора курсева, као и друге корисне информације.

Напомињемо да  је неопходно да заинтересовани студенти конкурсну  документацију  (списак се налази на трећој страни формулара) у pdf-у доставе прво Сектору за међународну сарадњу Универзитета у Београду (на следећу адресу електронске поште: stamlj@rect.bg.ac.rs), како би се обезбедила одговарајућа номинација заинтересованим студентима. Према правилима Универзитета у Гвадалахари документација студената која нема одговарајућу номинацију Универзитета у Београду неће бити узета у разматрање. У овој фази пријаве није потребно доставити фотографије и потврду о здравственом осигурању. Такође, од заинтересованих кандидата се очекује минимум средњи ниво знања шпанског језика.

Рок за достављање документације Универзитету у Београду за летњи семестар 2012/2013. године је 23. новембар 2012. године, а за зимски семестар 2013/2014. године је 25. април 2013. године.

Детаљније информације о Универзитету у Гвадалахари доступне су на следећој страни: http://www.udg.mx/

Формулар за пријаву >>

Водич за размену >>


Конкурси Фонда "Професор др Мирко Васиљевић"

Конкурс за награду студенту основних академских студија са социјалним потребама који редовно испуњава своје статутарне обавезе

Конкурс за награду студентима основних академских студија за најбоље урађен рад из области трговинског, компанијског, берзанског, стечајног и саобраћајног права


Пракса у Институту за право и финансије

Студентски Парламент Правног факултета вам препоручује праксу за студенте права у Институту за право и финансије.

 

Невладина организација Development Center, у оквиру пројекта проналажења пракси за студенте "Internships - investments for future", а у сарадњи са Институтом за право и финансије, позива све студенте који студирају право да аплицирају на овај конкурс.

Конкурс за праксу је отворен од 27. септембра до 20. октобра 2012. године, могу аплицирати студенти друге, треће и четврте године, апсолвенти, дипломирани правници и мастери права. Аплицира се слањем попуњеног формулара за праксу на office@ipf.rs.

Формулар који треба попунити и више информација о праксама можете пронаћи на сајту Института за право и финансије: www.ipf.rs/prakse.


Конкурс за рад на тему Право и правда у Србији

Интернет портал за бесплатну правну помоћ ПРО БОНО у сарадњи са Школом страних језика ЕQУИЛИБРИО расписује конкурс за најбољи стручни рад на тему:

ПРАВО И ПРАВДА У СРБИЈИ

Право учешћа имају сви заинтересовани. Рок са доставу радова је 20.12.2012. године. Радове доставити на мејл адресу office@besplatnapravnapomoc.rs са назнаком „за наградни конкурс“.

Стручна комисија коју ће одредити ПРО БОНО изабраће најбољи рад који ће бити награђен са специјализованим курсом ЕНГЛЕСКИ ЗА ПРАВНИКЕ

Најбољи радови биће објављени на порталу бесплатнаправнапомоц.рс. Надамо се вашем учешћу и желимо вам успех на конкурсу.


Конкурс за доделу награда за најбоље научно -истраживачке радове студената из области менаџмента и трговине

текст конкурса >>


Припремна настава за полагање University of Cambridge Exams

Наставу изводи Силвана Поповић, предавач за предмет Енглески језик

Настава почиње 9. октобра 2012.

Тестирање се организује у следећим терминима –     ФОРУМ РОМАНУМ:

17.09.2012.    15.00-16.00
20.09.2012.    15.00-16.00
27.09.2012.    15.00-16.00
01.10.2012.    15.00-16.00
04.10.2012.    15.00-16.00
08.10.2012.    15.00-16.00

За ближе информације обратити се
Јасмини Алибеговић
, Служба за последипломске студије, тел. 3027 - 677


даље 2011/2012 >>

даље 2010/2011 >>

даље 2009/2010 >>

даље 2008/2009 >>

даље 2007/2008 >>

даље 2006/2007 >>

даље 2005/2006 >>

даље 2004/2005 >>

 

 

Сва права задржана. Правни факултет Универзитета у Београду 2012.