Logo

Правни факултет

logo UB

Универзитет у Београду

Студентске теме 


Летње школе, стипендије, мобилност и праксе


Размена студената Правног факултета Универзитета у Београду и Правног факултета Белгородског државног националног истраживачког универзитета из Русије конкурс 2019

Отварамо пријаву за студентску размену са Правним факултетом Белгородског државног националног истраживачког универзитета из Руске Федерације за пролећни семестар школске 2019/2020. године. Конкурс је отворен за највише пет студената основних студија нашег Факултета.

Да би се пријавили за конкурс, студенти морају испуњавати следеће услове:

1.      да су студенти бар 2. године основних студија;

2.      да знају руски језик у довољној мери да на њему прате наставу – минимум ниво А2 (доказано било званичним сертификатом или провером током интервјуа на Факултету) .

            Наши студенти у Белгороду неће плаћати школарину, али остале трошкове у начелу сносе самостално. Постоји могућност конкурисања за смештај у студентском дому.

Заинтересовани студенти се моле да своју пријаву, уз потврду о досадашњим оценама, CV и мотивационо писмо (на руском или српском језику), пошаљу до 15. новембра 2019. асистенткињи Маши Мишковић (masa.miskovic@ius.bg.ac.rs).

Кандидати који уђу у ужи избор ће бити контактирани ради интервјуа.

Резултати конкурса ће бити објављени до 20. новембра 2019.

            Информације о Правном факултету Белгородског универзитета студенти могу наћи на веб страницама Универзитета и Факултета.

            Кратке промотивне филмове о Факултету и о целом Универзитету можете погледати на линк филм и о линк Универзитет.

Плакат


Семинар Комисије за заштиту конкуренције 12.11.2019.

Комисија за заштиту конкуренције, у сарадњи са Комисијом за фер трговину Јапана организује серију семинара за студенте основних, мастер и докторских студија свих универзитета у Србији. Сви будући академци који се пријаве на EVENTS@KZK.GOV.RS и тако обезбеде своје место на једном од семинара,  биће у прилици да се упознају са основним принципима политике заштите конкуренције, уз представљање конкретних примера из праксе борбе против картела и других облика кршења конкуренције. Семинари ће бити одржани : у БЕОГРАДУ, 12.НОВЕМБРА (Педагошки музеј, Узун Миркова 14); НИШУ, 13.НОВЕМБРА (зграда Универзитета, Универзитетски трг 2);  НОВОМ САДУ, 14.НОВЕМБРА (зграда Универзитета др Зорана Ђинђића 1). Програм скупа можете погледати овде.


ПРАВНИЈАДА 2019.

Као и претходних jеданаест година, и ове године Студентски парламент Правног факултета организоваће сада већ традиционалну ,,Правнијаду'', највећу конференцију студената права на овим просторима.

Учесницима ,,Правнијаде'' биће на располагању шест панела из различитих сфера правничког живота, на којима ће као предавачи учествовати како професори Правног факултета у Београду, тако и представници правничке праксе.

Наравно, поред свог неспорног научног и стручног карактера, ,,Правнијада'' несумњиво има и своју другу страну- ону која је пре свега оријентисана на дружење студената права са различитих факултета, па и на склапање нових и трајних пријатељстава.

Најзад, када је реч о техничким детаљима: овогодишња ,,Правнијада'' ће се одржати од 5. до 8. децембра 2019. године на Златибору, у смештајним капацитетима студентског одмаралишта ,,Ратко Митровић''. Студентски парламент овим путем позива све заинтересоване студенте да не пропусте овако лепу прилику како за стицање и усавршавање знања из области права, тако и за незаборавно и квалитетно дружење.


КОНКУРСИ ФОНДОВА И ЗАДУЖБИНА

Одбор Задужбине Миливоја Јовановића и Луке Ћеловића, која делује у оквиру Универзитета у Београду, донео је одлуке о расписивању више конкурса:

- за доделу стипендије студентима Универзитета у Београду, пријава за стипендију

- за доделу  награда за стручне радове из области прaвних и економских наука - упутство за израду рада  - изјава уз конкурс

- за партиципацију трошкова школарине студентима докторских академских студија

- конкурс за доделу материјалне помоћи студентима

Конкурс за доделу стипендије из средстава Задужбине Љубице М. Здравковић

Фондација "Нови добротвори Универзитета" Конкурс за доделу стипендија, пријава за стипендију

Конкурса за доделу стипендије Фондације Милана Стефановића-Смедеревца и супруге Даринке,пријава за стипендију

 


даље  2018/19>> 

даље  2017/18>> 

даље 2016/2017>>  

даље 2015/2016>>

даље 2014/2015>>

даље 2013/2014 >>  

даље 2012/2013 >>

даље 2011/2012 >>

даље 2010/2011 >>

даље 2009/2010 >>

даље 2008/2009 >>

даље 2007/2008 >>

даље 2006/2007 >>

даље 2005/2006 >>

даље 2004/2005 >>

 

 

Сва права задржана. Правни факултет Универзитета у Београду 2012.