Logo

Правни факултет

logo UB

Универзитет у Београду

Студентске теме 


ВОЛОНТЕРСКА ПРАКСА У НАЦИОНАЛНОМ УДРУЖЕЊУ МЕДИЈАТОРА СРБИЈЕ (2 кандидата)

Позиција : Волонтер на период од три месеца, од 15. јануара 2018. године, са могућношћу продужења. Флексибилно радно време, минимум 4 сата дневно, складу са потребама Удружења.

О послодавцу : Национално удружење медијатора Србије (НУМС) основано је 25.10.2014. као добровољно, независно, невладино, непрофитно и нестраначко удружење, са циљем промоције медијације као алтернативног начина решавања сукоба и унапређења услова за примену медијације у свим областима. Један од најважнијих задатака НУМС-а је подизање свести грађана и других корисника о предностима и доступности медијације у свим сферама друштвеног живота. Тренутно, Удружење броји 268 чланова из целе Србије и настоји да омогући боље услове за примену медијације, као и стручно усавршавање и стицање искустава из области медијације. За више информација о раду Удружења посетите

www.nums.rs

Опис радног ангажовања : Због повец́аног обима посла, НУМС тражи мотивисане и комуникативне особе, са израженим интересовањем за медијацију и вансудско решавање спорова, да се придруже нашем динамичном тиму. Волонтери ц́е радити директно са Председником Удружења, члановима и запосленима на пружању административне и техничке подршке у свакодневном раду канцеларије Удружења у Београду, организовању поступака медијација и других планираних догађаја и активности Удружења.

Током праксе волонтери ће имати прилику да се упознају са организацијом рада непрофитног удружења медијатора, припремом и организацијом медијацијских састанака, редовно комуницирати са медијаторима – члановима удружења, као и са грађанима и привредним субјектима заинтересованим за решавање спорова путем медијације, те помагати у изради различитих извештаја и анализа, као и у припреми предлога пројеката које спроводи Удружење. Ово је одлична прилика за посвећене кандидате за стицање искуства у области медијације и вансудских начина решавања спорова.

У току трајања праксе, волонтерима ће бити омогућено бесплатно похађање петодневне Основне обуке за посреднике – медијаторе, која је један од услова за упис у Регистар посредника Министарства правде.

Квалификације кандидата : Завршна година, мастер, или недавно дипломирани студент основних студија; изражено интересовање за медијацију и вансудско решавање спорова; активно знање енглеског језика; одличне интерперсоналне и комуникацијске вештине и вештине односа са клијентима; способност организације и управљања вишеструким задацима у динамичном окружењу; познавање рада на рачунару, укључујуц́и и употребу друштвених мрежа; способност рада као део тима или индивидуално; отвореност за изазове и изражена мотивација за стицањем нових знања и вештина.

За пријаву пошаљите ЦВ и кратко мотивационо писмо на енглеском језику на

office@nums.rs.


Упитник о миграцијама студената

Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Републичким заводом за статистику, спроводи истраживање о плановима студената у вези са будућим миграционим кретањима, како унутар Републике Србије, тако и ван њених граница, као и о њиховим ставовима о одласку из земље.

Циљ истраживања јесте обезбеђивање поузданих података који ће се користити као добра основа за управљање миграцијама младих високообразованих људи. Такође, послужиће за планирање активности и креирање конкретних механизама и мера у овој области ради стварања повољног амбијента за младе да остану у Србији, односно да се након завршетка студијских програма у иностранству врате у земљу.

Подаци се прикуплјају на свим факултетима, академијама и високим школама које имају акредитоване студијске програме.

Молимо вас да одвојите пар минута вашег времена и попуните упитник који је доступан на: http://www.stat.gov.rs/MigracijeStudenata/

Напомињемо да РЗС никада не објављује личне податке које прикупи током својих истраживања. Јавно могу бити коришћени само подаци сведени на просек на нивоу комплетног узорка.

Унапред вам се захваљујемо на сарадњи

 


Презентација стипендија и програма Владе Француске

Позивамо вас на презентацију стипендија и програма Владе Француске, која ће се одржати на Правном факултету Универзитета у Београду у четвртак 21. децембра 2017. године у 11.30 часова у семинару 236. Мобилност студената представља приоритет за Амбасаду Француске и Француски институт у Србији, као и програми намењени наставницима и истраживачима. Сваке године студентима из Србије додељује се око 50 стипендија за ниво мастер 2 и докторске студије. Чекамо вас у што већем броју.


КОНКУРСИ ФОНДОВА И ЗАДУЖБИНА

Конкурс за доделу стипендије Задужбине Љубице М. Здравковић

Конкурс за доделу стипендија Фондације Нови добротвори

Конкурс за доделу стипендија Фондације Ђоке Влајковића

Одбор Задужбине Миливоја Јовановића и Луке Ћеловића, која делује у оквиру Универзитета у Београду, донео је одлуке о расписивању више конкурса:

- за доделу 30 стипендије студентима Универзитета у Београду

- за доделу 8 награда за стручне радове из области првних и економских наука - упутство за израду рада  - изјава уз конкурс

- за партиципацију трошкова школарине студентима докторских академских студија

Конкурс за доделу стипендија задужбине Љубице М. Здравковић

Конкурс за доделу стипендија Фондације Косте Мигрића

Конкурс за доделу стипендија Фондације Mилана Стефановића-Смедеревца и супруге Даринке


Размена студената Правног факултета Универзитета у Београду и Правног факултета Белгородског државног националног истраживачког универзитета из Русије  

У складу са Анексом Споразума о сарадњи који је наш Факултет потписао са Правним факултетом Белгородског државног националног истраживачког универзитета из Русије 18. октобра ове године, почев од следећег (летњег) семестра текуће школске године, започиње размена студената између наших факултета у трајању од једног семестра. Конкурс је отворен за највише 5 студената основних студија нашег Факултета.  

Да би се пријавили за конкурс, студенти морају испуњавати следеће услове:

  • да су студенти бар 2. године основних студија;

  • да знају руски језик у довољној мери да на њему прате наставу – минимум ниво А2 (доказано званичним сертификатом или провером током интервјуа на Факултету) .

Наши студенти у Белгороду неће плаћати школарину и биће им обезбеђен бесплатан смештај у студентском дому. Трошкове пута, исхране и евентуалне трошкове око визе сносе самостално.

Информације о Правном факултету Белгородског универзитета студенти могу наћи на веб страницама Универзитета и Факултета. Осим тога, можете погледати кратке промотивне филмове о Факултету и о целом Универзитету.

Заинтересовани студенти се моле да своју пријаву, уз потврду о досадашњим оценама, CV и мотивационо писмо (на руском или српском језику), пошаљу до краја новембра 2017. доц. др Нини Кршљанин. Кандидати који уђу у ужи избор ће затим бити контактирани ради интервјуа. Резултати конкурса биће објављени до 10. децембра.


Конкурси Фонда Радивој Б. Васовић, виши правни саветник и његова породица

Конкурс Фонда Радивој Б. Васовић, виши правни саветник и његова породица за основне студије >>

Конкурс Фонда Радивој Б. Васовић, виши правни саветник и његова породица за мастер студије >>


Конкурс за сто стипендија Правног факултета


Конкурси Фондације проф др. Мирко Васиљевић

Конкурс Фондације - студент са социјалним потребама

Конкурс Фондације за најбољи рад


Конкурси за Правне клинике

Конкурс Клиника за трговину људима и Клиника за анти-корупцију

Конкурс Правна клиника за питање дискриминације

Конкурс Правна клиника за еколошко право

Конкурс Правна клиника за азил - РОК ПРОДУЖЕН ДО 15.10.2017

Конкурс за Правну клинику - обука у практичним правним вештинама

Спискови примљених на Правне клинике за анти корупцију, сузбијање трговине људима и за питање дискриминације


Летње школе, стипендије, мобилност и праксе

Летња школа Универзитета у Бечу

 

Мобилност у Финској

 

Мобилност у Шведској

 

Best of South East 2107/2018

 

International Summer School  "Law and Business in the Globalizing World" at Kozminski University, Warsaw

 

Студентска пракса у адвокатској канцеларији Томановић

 

Стручна пракса у општини Чукарица

 

Хашка академија - лето 2018

 

Конкурс за практиканте у адвокатским и извршитељским канцеларијама

 

Летња школа Праг

 

Стипендија Табороши за студенте пословноправног смера

 

Волонтирање у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

 

Пракса у адвокатској канцеларији

 

Victoria Fisher Memorial Prize 2017

 

ИТО стипендијеапликациони формулар образац за пријаву


даље 2016/2017>>  

даље 2015/2016>>

даље 2014/2015>>

даље 2013/2014 >>  

даље 2012/2013 >>

даље 2011/2012 >>

даље 2010/2011 >>

даље 2009/2010 >>

даље 2008/2009 >>

даље 2007/2008 >>

даље 2006/2007 >>

даље 2005/2006 >>

даље 2004/2005 >>

 

Сва права задржана. Правни факултет Универзитета у Београду 2012.