Logo

Правни факултет

logo UB

Универзитет у Београду

Студентске теме 

 


Конкурс за приправнички стаж у адвокатској канцеларији Јеремић Јанковић - рок до 9.октобра

 

 

Стипендија Стела Џатрас

 

 

БЕУМ 2016
 

Пријава за БОШ

Конкурс за упис студената шесте генерације Академије либералне политике

Такмичење у симулацији суђења: Осуди дискриминацију


Летња пракса у адвокатској канцеларији СОГ / Самарџић, Орешки & Грбовић

Адвокатска канцеларија СОГ / Самарџић, Орешки & Грбовић, у сарадњи са Правним факултетом Универзитета у Београду, расписује конкурс за обављање летње прексе за два практиканта у трајању до два месеца.

Основи критеријуми за избор кандидата на конкурсу су:

  • Писање правног мишљења (задатак и инструкције можете преузети овде);

  • Напредно знање енглеског језика;

  • Одлично познавање рада на рачунару (Интернет, Office);

  • Просек током студирања (изнад 8.5).

Пожељне вештине, знања, активности и особине:

  • Додатне активности током студирања (учествовање на Moot Court такмичењима, БИМУН, СИМУН, дебата, правна клиника, друге праксе);

  • Учешће на семинарима, радионицама, у раду НВО;

  • Награде и стипендије;

  • Објављени радови;

Ефикасност, комуникативност, разумевање приоритета, отвореност, педантност, прецизност, изражен осећај за детаље, креативност.

Пракса је намењена студентима IV године и апсолвентима Правног факултета Универзитета у Београду.


Предавање: Косана Бекер, помоћница поверенице за заштиту равноправности

У оквиру предмета/вештине Симулација суђења и студија случаја гост Правног факултета Универзитета у Београду, 09. маја 2016. године у 15:20 у амф. VI, биће Косана Бекер, помоћница поверенице за заштиту равноправности. Она ће студентима одржати предавање на тему "Повереник за заштиту равноправности – улога, надлежност, поступак и примери из праксе".

По одржавању предавања г-ђе Бекер студенти ће имати прилику да, почев од 17.10 часова у амф. VIII (судница), присуствују симулацији суђења из области заштите равноправности, а на основу случаја који представља и испитни задатак у овој школској години.

 

 

 


Формирање тима за XXIV међународног такмичења из области Међународног трговинског права и Арбитражног права

Позивамо све заинтересоване студенте завршних година и последипломце Правног факултета Универзитета у Београду да се пријаве за учешће у тиму Правног факултета за XXIV међународно такмичење из области Међународног трговинског и Арбитражног права Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot.

Све што се од вас захтева је да попуните приступни формулар и да попуњен формулар пошаљете на bgmoot@ius.bg.ac.rs најкасније у петак, 6. маја 2016. године.

Више информација о самом такмичењу доступно је на:

http://www.ius.bg.ac.rs/moot/aboutmootwillem.htm

За сва питања у вези са учешћем на овом такмичењу можете контактирати доц.др Милену Ђорђевић путем мејла или у термину за консултације.


Семинар: Изазови у приступању СТО-у

Економски факултет Универзитета у Београду организује 9. маја 2016. године с почетком у 10 часова семинар о изазовима у процесу приступања СТО.

Учешће на семинару је слободно за све заинтересоване студенте и наставнике Правног факултета Универзитета у Београду и не захтева претходну регистрацију. Радни језици семинара су енглески и српски. Биће обезбеђен и симултан превод.

Програм семинара >>

 


 

Летња школа Фондације за континентално право

 

Летња школа Фондације за континентално право>>


Састанак поводом формирања тима за XXIV међународног такмичења из области Међународног трговинског права и Арбитражног права

Позивамо све заинтересоване студенте завршних година и последипломце Правног факултета Универзитета у Београду да у среду, 4. маја у 15:20 часова у амф. VIII (судница) присуствују састанку поводом формирања тима Правног факултета за XXIV међународно такмичење из области Међународног трговинскох и Арбитражног права Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot.

О могућностима учешћа на овом такмичењу у наредној школској години обавестиће вас проф. др Владимир Павић и доц. др Милена Ђорђевић, тренери тима.

Уколико сте спречени да присуствујете састанку (а и уколико ћете доћи на састанак) позивамо вас да попуните приступни формулар и да попуњен формулар пошаљете на bgmoot@ius.bg.ac.rs

Више информација о самом такмичењу доступно је на:
http://www.ius.bg.ac.rs/moot/aboutmootwillem.htm

За сва питања у вези са учешћем на овом такмичењу можете контактирати доц. др Милену Ђорђевић путем мејла или у термину за консултације.


Предавање адвокатске канцеларије Петрикић и партери у сарадњи са CMS Reich-Rohrwig Hainz ("CMS") на тему Заштита конкуренције у Србији: две стране исте медаље

У оквиру предмета/вештине Симулација суђења и студија случаја гост Правног факултета Универзитета у Београду, 25. априла 2016. године у 15:20 у амф. VI, биће Рашко Радовановић, адвокат са великим искуством у саветовању клијената у области заштите конкуренције,  и Срђан Јанковић, адвокат и некадашњи виши саветник Комисије за заштиту конкуренције, који ће студентима одржати предавање на тему "Заштита конкуренције у Србији: две стране исте медаље".

Са циљем да студентима предочи проблематку заштите конкуренције са становишта регулаторног органа и са становишта правног саветника  привредног друштва у Србији, адвокатска канцеларија CMS ће представити упоредни приказ активности и искустава два адвоката на „супротстављеним странама“, кроз презентацију различитих случајева, лепих и мање лепих ситуација и једног новог пријатељства. Предавачи ће настојати да кроз лична искуства и практичне примере укажу студентима на изазове ове гране права у развоју, и дају корисне савете са аспекта регулаторног органа, као и са аспекта адвоката чији је задатак да информише и штити свог клијента.

Детаљније информације о адвокатској канцеларији CMS и предавачима доступне су на http://www.cms-rrh.com/Serbia


Карановић & Николић: Управљање емоцијама у радним споровима - више од права

У оквиру предмета/вештине Симулација суђења и студија случаја гост Правног факултета Универзитета у Београду, 25. априла 2016. године у 17:10 у амф. VI, биће Ивана Дишовић и Андреј Јеленковић, адвокати из канцеларије Карановић & Николић, који ће студентима одржати предавање на тему "Управљање емоцијама у радним споровима – више до права".

Радни спорови често поред правне комплексности покрећу и велики број егзистенцијалних, социјалних и врло личних питања и проблема. Адвокат у таквим ситуацијама мора да буде способан да чита туђе емоције, успостави контролу и да увек у виду има бизнис и стратешке циљеве свог клијента.

Пријаве за учешће можете послати на: start@karanovic-nikolic.com или преко Карановић & Николић Facebook странице.

 


Конкурс за београдске студенте

Текст конкурса >>


Пријава за другу међународну научну студентску конференцију заштите животне средине

Све о конференцији >>


Предавање адвоката Саше Синђелића из канцеларије Томић Синђелић Гроза

У оквиру предмета/вештине Симулација суђења и студија случаја гост Правног факултета Универзитета у Београду, 18 априла 2016. године у 15:20 часова у амф. VI, биће адвокат Саша Синђелић, партнер, адвокат из адвокатске канцеларије Томић Синђелић Гроза, који ће студенте упознати са судском праксом и правилима заступања у судским поступцима (радним споровима) који за предмет имају поништај решења о отказу уговора о раду.

Више информација о предавачу и пољима рада адвокатске канцеларије Томић Синђелић Гроза можете наћи на сајту: www.tsg.rs

 

 

 


Предавање адвоката Драгана Псодорова из  канцеларије Јоксовић, Стојановић и Партнери

У оквиру предмета/вештине Симулација суђења и студија случаја гост Правног факултета Универзитета у Београду, 18. априла 2016. године у 17:10 у амф. VI, биће адвокат Драган Псодоров из адвокатске канцеларије „Јоксовић, Стојановић и Партнери“, који ће студентима одржати предавање на тему "Адвокат као могући непријатељ своје странке?".

Адвокат Драган Псодоров ће студентима представити тему која није опште позната, а која се односи на проблеме које адвокат може проузроковати својој странци приликом заступања пред арбитражом или судом, уколико занемари своју основу улогу и стави неке друге интересе испред интереса своје странке.
Више информација о предавачу и пољима рада адвокатске канцеларије „Јоксовић, Стојановић и Партнери“ можете наћи на сајту: www.jsplaw.co.rs

Евентуална питања можете послати на е-маил адресу: dragan@jsplaw.co.rs

 


Програм Coke summership

Coke summership 2016


Course Constitutional Review in Austria and Europe

Course Constitutional Review in Austria and Europe May 9-13th


Конкурси фондова и задужбина

Конкурс Задужбине Драгољуба Маринковића -  за лечење и набавку медицинских помагала за студенте

Конкурс за доделу стипендија Фондације Милана Стефановића-Смедеревца и супруге Даринке


Предавање адвоката из канцеларије Jaнковић Поповић Митић: Извршни поступак у пракси привредних судова

У оквиру предмета/вештине Симулација суђења и студија случаја гости Правног факултета Универзитета у Београду, 11. априла 2016. године у 15:20 у амф. VI, биће Дино Јусуфовић, партнер и Јована Величковић, адвокат из адвокатске канцеларије Jaнковић Поповић Митић, који ће студентима одржати предавање на тему "Извршни поступак у пракси привредних судова".

Више информација о предавачима и пољима рада адвокатске канцеларије Jaнковић Поповић Митић можете наћи на сајту: www.jpm.rs

 

 

 


Предавање адвоката из Карановић & Николић канцеларије: Процесне тактике у међународном приватном праву 

У оквиру предмета/вештине Симулација суђења и студија случаја гости Правног факултета Универзитета у Београду, 11. априла 2016. године у 17:10 часова у амф. ВИ, биће Милан Лазић, партнер, и Милица Савић, адвокат из адвокатске канцеларије Карановић & Николић, који ће студенте упознати са процесним тактикама у међународном приватном праву и са њима том приликом поделити своје богато регионално и интернационално искуство из ове области. Студенти ће имати јединствену прилику да кроз вежбе и консултације дискутују о највећим регионалним случајевима.

Пријаве за учешће можете послати на: start@karanovic-nikolic.com или преко Карановић & Николић Фејсбук странице.

 

 

 

 

 

 


Промоција књиге "Дан када је пала једна Српска држава - Република Српска Крајина"

Захваљујући напорима професорке Анђе Лазовић, да Земунска гимназија успостави контакт са својим бившим ђацима, Сања Лакић је имала ту прилику да заједно са Марком Шукалом, представи књигу Правног факултета под називом ,,Дан кад је пала једна српска држава – РСК'', 24. марта у 19:20 часова.

Марко и Сања су се захвалили истакнутим појединцима попут декана Симе Аврамовића, угледног адвоката Горана Петронијевића, потом Саве Штрбца, Миодрага Линте, Саве Милошевића, председника Милорада Додика, Милана Мартића. Књигу су подржали Правни факултет у Београду и Бањалуци, Институт за упоредно право, Службени гласник, Министарство спољних послова Републике Србије односно Управа за дијаспору.

На представљању књиге, поред Марка и Сање, су били начелник Агенције за борбу против корупције и професор реторике Дејан Милић, директор Института за упоредно право доктор Јован Ћирић, познати песник Недељко Попадић, док је новинар Миломир Марић био спречен да присуствује представљању књиге али је исто то вече у својој емисији ,,Ђирилица'', подсетио на изузетне напоре Марка и Сање, да оставе један споменик који сведочи о постојању нашег народа на том простору.

За музички део побринула се изврсна професорка Анђа Лазовић а модератор је била професорка Милена Сувачаров, док је догађај својим обраћањем употпунио и директор Земунске гимназије, Милош Бјелановић.


Предавање адвоката Николе Марковића и Мирка Мраковића

У оквиру предмета/вештине Симулација суђења и студија случаја гости Правног факултета Универзитета у Београду, 28. марта 2016. године у 15:20 у амф. VI, биће адвокати Никола Марковић и Мирко Мраковић из адвокатске канцеларије Мраковић & партнери, који ће студентима одржати предавање на тему "Одабране процесне и материјалноправне карактеристике кривичних поступака у области привредног криминалитета". Излагање и дискусија биће концентрисани на искуства адвокатске професије, са освртом на одређену објективну проблематику самог поступка, а уз анализу два случаја из судске праксе.

Више информација о предавачу и пољима рада адвокатске канцеларије Мраковић & партнери можете наћи на сајту: http://www.mrakovic-partneri.rs/

 

 


Предавање адвоката Бориса Баклаје

У оквиру предмета/вештине Симулација суђења и студија случаја гости Правног факултета Универзитета у Београду, 28. марта 2016. године у 17:10 у амф. VI, биће адвокат Борис Баклаја из адвокатске канцеларије Баклаја, Игрић & Тинтор, који ће студентима одржати предавање на тему "Последице неиспуњења уговорних обавеза". Кроз анализу конкретног правног проблема адв. Баклаја ће студентима и младим колегама пружити увид у улогу адвоката у заступању клијента у свим фазама, од настанка правног посла и закључења уговора, до различитих могућности решавања проблема насталог услед неиспуњења уговорних обавеза - вођења преговора и мирног решења спора, или настанка арбитраже / судског спора.

Више информација о предавачу и пољима рада адвокатске канцеларије Баклаја, Игрић & Тинтор можете наћи на сајту: www.bit-law.com

Евентуална питања и потврду присуства предавању можете послати на маил адресу: office@bit-law.com.


Предавање адвоката Владимира М. Ђелића

У оквиру предмета/вештине Симулација суђења и студија случаја гост Правног факултета Универзитета у Београду, 21. марта 2016. године у 15:20 у амф. VI, биће адвокат Владимир М. Ђелић, Удружена канцеларија Божовић, Ђелић & Ивковић, који ће студентима одржати предавање на тему "Право и правда у парничном поступку - један случај".  Конкретан случај разматраће питања која се тичу развода брака, утврђивања брачне тековине и деобе имовине, а на основу примера из судске праксе.

 


 

 


Предавање адвоката Петра Гроздановића

У оквиру предмета/вештине Симулација суђења и студија случаја гост Правног факултета Универзитета у Београду, 21. марта 2016. године у 17:10 у амф. VI, биће адвокат Петар Гроздановић, Заједничка адвокатска канцеларија Марић и Мујезиновић у сарадњи са Kinstellar, који ће студентима одржати предавање на тему "Борба против корупције и спровођење осетљивих унутрашњих истрага (conducting sensitive and internal investigations)", а на основу примера и искустава из праксе.

 


 

 


Предавање судије Апелационог суда Миодрага Мајића

У оквиру предмета/вештине Симулација суђења и студија случаја гост Правног факултета Универзитета у Београду, 14. марта 2016. године у 15:20 у амф. VI, биће судија Апелационог суда у Београду Миодраг Мајић који ће студентима одржати предавање на тему "О судијском позиву - између начела и реалности".

 

 

 


 


Предавање адвоката Богдана Гецића и Огњена Поповића

У оквиру предмета/вештине Симулација суђења и студија случаја, Адвокатска канцеларија Gecić | Law, у сарадњи  са Правним факултетом у Београду, 14. марта 2016. године у 17:10 у амф. VI организује предавање на тему:

Дипломирање: шта после и каријера у привредној адвокатури?

Током предавања ћемо се бавити могућностима за каријерни развој које привредна адвокатура пружа младим правницима, моделима организације и управљања привредним адвокатским канцеларијама,  посебним освртом на специфичности у Србији и региону, на појам „пословне културе“ у адвокатским канцеларијама и специфичност везе између управљачке структуре и „културе“ једне канцеларије, као и погледима на домаћу правничку професију адвоката образованих у иностранству.

Предавачи су Богдан Гецић, партнер у адвокатској канцеларији Gecić | Law, и Огњен Поповић, Business Development Manager.

Више информација о предавачима може се наћи на сајту www.geciclaw.com.

За потврду присуства молимо пошаљите email на адресу office@geciclaw.com.


Предавање адвоката Ненада Станковића на тему Рад на предмету

У оквиру предмета/вештине Симулација суђења и студија случаја, Адвокатска канцеларија Станковић и партнери, у сарадњи  са Правним факултетом у Београду, 7. марта 2016. године у 15:20 у амф. VI организује предавaња Рад на предмету.

Тема предавања - о томе како се узима предмет у рад, уговарају услови рада са клијентом, како се организује рад на предмету и функционисање адвокатске канцеларије са више адвоката, као и о другим практичним питањима можете разговарати са Ненадом Станковићем из адвокатске канцеларије Станковић и партнери.

Више информација о предавачима може се наћи на www.nstlaw.rs/team/

 

 


Студија случаја адвокатске канцеларије МИМ / Михај, Илић & Милановић

У оквиру предмета/вештине Симулација суђења и студија случаја, Адвокатска канцеларија МИМ Law / Михај, Илић & Милановић, у сарадњи  са Правним факултетом у Београду, 7. марта 2016. године у 17:10 у амф. VI организује студију случаја из своје праксе.

Циљ вежбе је да се кроз интерактиван разговор и анализу судског спора од самог почетка до пресуде, колегама студентима пренесу искуства из праксе адвоката парничара. Случај који ће бити предмет анализе везан  је за пробијање правне личности из члана 18. Закона о привредним друштвима.

Предавачи су Сенка Михај, Немања Илић и Марко Милановић, партнери у адвокатској канцеларији МИМ, специјализованој за заступање у споровима.

Више информација о предавачима може се наћи на сајту www.mim-law.com.

За потврду присуства молимо пошаљите email на адресу office@mim-law.com


Предавање адвокатске канцеларије СОГ / Самарџић, Орешки & Грбовић на тему Улога адвоката у М&А трансакцијама

Адвокатска канцеларија СОГ / Самарџић, Орешки & Грбовић у сарадњи са Правним факултетом у Београду организује предавање на тему Улога адвоката у М&А трансакцијама које ће се одржати 29.02.2016. године у амфитеатру 6 Правног факултета са почетком у 15:20 часова.

Предавање ће на интерактиван и непосредан начин, студентима и колегама који тек започињу каријеру, пружити увид у различите аспекте улоге адвоката као саветника у комплексним међународним трансакцијама као и у најчешће проблеме са којима се адвокати у тим ситуацијама сусрећу. Посебан акценат предавања ће бити на важности преговора и могућностима адвоката да клијенту обезбеде што бољу преговарачку позицију.

Предавачи, Милан Самарџић (партнер у адвокатској канцеларији СОГ) и Никола Касагић (старији сарадник у адвокатској канцеларији СОГ), поделиће са вама вишегодишње искуство у саветовању клијената у неким од најеминентнијих трансакција куповине и продаје удела и заједничких улагања на домаћем тржишту.

Више информација о адвокатској канцеларији и предавачима може се наћи на www.sog.rs.

За потврду присуства на предавању потребно је послати е-маил на адресу office@sog.rs.


Активности САМС-а у децембру

За крај године добро дело! У организацији Студентске асоцијације за међународну сарадњу, од 21.12. до 29.12 прикупљана је материјална и финансијска помоћ за Дом Драгутин Филиповић Јуса, који је део Центра за заштиту одојчади, деце и омладине из Звечанске улице.

Дом Драгутин Филиповић Јуса пружа смештај за шеснаесторо деце, укључујући десет малишана са сметњама у развоју. Иако су смештајни капацитети у релативно пристојном стању, услед тешке финансијске ситуације недостајало им је основних средстава за живот попут кућне хемије, средстава за личну хигијену и појединих намирница.

Хуманитарна акција #заЗВЕЧАНСКУ покренута је 21. децембра, и до њеног завршетка 29. децембра прикупљена је хуманитарна помоћ у вредности од 68000 динара, коју су чланови САМС-а са задовољством доставили дому.

Дана 29.12. у Свечаној сали деканата одржана је годишња скупштина САМС-а. Резимирани су резултати прошле године, уз закључак да је 2015. година по броју нових чланова и реализованих пројеката била изузетно успешна. Чланови су упознати са предстојећим пројектима, а члановима који су завршили курс реторике и беседништва подељени су сертификати.

 

 

Први курс реторике и беседништва за чланове САМС-а завршен је 28.12.2015. Током двадесет часова полазници су имали прилике да се упознају са основама реторике и беседништва, као и да кроз практичан већ почну са припремама за будуће наступе у петици. Курс су водили Никола Петровић и Верица Мишков, обоје вишеструко награђивани учесници такмичења у беседништву.

 

Пратите нашу фејсбук страницу за информације о следећем, другом курсу реторике и беседништва!
https://www.facebook.com/SAMSbgd/  и сајт  http://www.sams-rs.org/


КОНКУРСИ ФОНДОВА И ЗАДУЖБИНА

Управни одбор Фонда „Радивој Б. Васовић, виши правни саветник и његова породица“ расписује следеће конкурсе:
К О Н К У Р С за доделу награде студенту Правног факултета Универзитета у Београду слабијег материјалног стања, који је са одличним успехом завршио мастер академске студије

К О Н К У Р С за доделу награде студенту Правног факултета Универзитета у Београду слабијег материјалног стања, који је са одличним успехом завршио основне академске студије
 

Одбор Задужбине Миливоја Јовановића и Луке Ћеловића, која делује у оквиру Универзитета у Београду, донео је одлуке о расписивању више конкурса:

- за доделу  30 награда за стручне радове студената из области правних и економских наука за школску 2015/2016 годину >>   Форма за писање рада >>

- за доделу 20 стипендије студентима Универзитета у Београду за школску 2015/2016 годину >>

- за партиципацију трошкова школарине студентима докторских академских студија за школску 2015/2016 годину >>

 

Конкурс за доделу стипендија задужбине Љубице М. Здравковић за школску 2015/2016. годину >>

Конкурс за доделу стипендија Фондације Косте Мигрића >>


ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА „ЗАВРШАВАМ ПРАВНИ, ШТА ДАЉЕ?“

      

Центрар за развој каријере Универзитета у Београду у сарадњи са Одбором за семинаре, праксе, локалну и међународну сарадњу при Студентском парламенту – LUMNIS организује панел дискусију „Завршавам Правни, шта даље?“, у четвртак, 17.децембра 2015. на Правном факултету са почетком у 19 часова у амфитеатру 2. Панел дискусија „Завршавам Правни, шта даље?“ има за циљ да студентима осветли неке од могућих каријерних путева дипломираних правника.  Говорници на панелу, успешни професионалци, алумнисти Правног факултета долазе из различитих области - судство, привреда, невладин сектор, адвокатура. Студенти ће имати прилику да чују више о њиховим професионалним изазовима, искуствима, каријерним изборима и да реше неке недоумице везане за развој каријере у разним областима.

За студенте Правног факултета Центар за развој каријере реализоваће и две радионице које ће се одржати по следећем распореду:

-          У уторак, 15.12. радионицу „Методе и технике учења“ и

-          У среду, 16.12. радионицу „Како се представити послодавцу“.

Радионица „Методе и технике учења“ намењена је бруцошима и млађим студентима, који ће имати прилику да се упознају са техникама и методама учења које могу да им олакшају студирање и спремање испита. Студенти ће моћи да провере који су њихови стилови учења и сазнају на који начин могу да буду ефикаснији.

Радионица „Како се представити послодавцу“ намењена је студентима завршних година, који ће имати прилику да науче како да напишу добру биографију, мотивационо писмо и како да се припреме за интервју.  Обе радионице биће реализоване у слушаоници 425 од 10 до 12 часова.  Позивају се студенти заинтересовани за учешће на радионицама да се пријаве путем електронске пријаве на сајту www.развојкаријере.бг.ац.рс. Број учесника је ограничен и пријављивање је обавезно. Рок за пријаве: 10.децембар.

Идеја пројекта ''Упосли Правни'' је да студенте, већ од прве године студија,  оспособи путем радионица, предавања, посетама фирми и институцијама и мноштвом других активности за ефикасније тражење посла, рад, комуникацију са људима, огранизацију времена и помоћ у стицању неформалног образовања. Циљ ових активности је пружање подршке студентима у развоју и опремању  вештинама које ће им бити од значаја током студирања, а касније и приликом запошљавања, као и омогућавање да се кроз призму личних искустава алумниста свог факултета упознају са различитих каријерним опцијама након факултета. Организацијом ових активности Центар за развој каријере подржава реализацију пројекта „Упосли Правни“ који је покренуо Одбор за семинаре, праксе, локалну и међународну сарадњу при Студентском парламенту Правног факултета – LUMNIS.


Трибина - Утицај тренутне геополитичке ситуације на безбедност у Србији и региону

 

У организацији Студентске асоцијације за међународну сарадњу (САМС), 20. новембра,  у 19 часова одржана је трибина на тему 'Утицај тренутне геополитичке ситуације на безбедност у Србији и региону'.

На трибини, одржаној у готово пуном амфитеатру II, говорили су проф. Др Дејан Милетић, председник Центра за проучавање глобализације и СПАС-а и ванредни професор на МА студијама Филолошког факултета Универзитета у Београду, др Амадео Воткинс, саветник министра Унутрашњих послова Републике Србије и Дејан Лучић, писац, геополитичар, човек који зна! Отварајући трибину, председник САМС-а  Стефан Магазин, истакао је значај сваког изгубљеног људског живота, као и важност упознавања са актуелним глобалним изазовима попут мигрантске кризе и наглог пораста броја терористичких напада широм света.  Говорећи о ангажовању државног сектора, саветник министра Унутрашњих послова др Амадео Воткинс истакао је значај ангажовања свих структура у држави приликом превентиве и отклањања последица тероризма, док је председник Центра за проучавање глобализације и СПАС-а проф. др Дејан Милетић истакао значај евроатланстких интеграција и указао на тренутно стање истих у региону.  О историјату многих организација значајних у тренутним геополитичким токовима говорио је Дејан Лучић који је том приликом изнео своја виђења о тренутној безбедносној ситуацији у Србији и региону,  уз осврт на историјат истих.

По завршеним излагањима говорника, студентима је било омогућено да учесницима поставе питања. Трибина је организована уз помоћ Министарства спољних послова Републике Србије и Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.


Курс реторике и беседништва у организацији САМС-а

У организацији Студентске асоцијације за међународну срадњу од 13.11. у просторијама факултета се одржава курс реторике и беседништва. Курс воде Верица Мишков и Никола Петровић, вишеструко награђивани беседници. Током 20 часова, наши чланови ће имати прилику да стекну вештине које ће им користити у свом каснијем професионалном ангажовању.

 

 

 


Чланови САМС-а посетили Народну скупштину

Чланови Студентске асоцијације за међународну сарадњу (САМС) су 06.11.2015. посетили Народну скупштину и имали састанак са председником посланичке групе СНС, господином Зораном Бабићем.

Студенти су имали могућност разговора и постављања питања господину Бабићу, везана за све сегменте наше политике.

Господин Бабић је изјавио да му је велика част што је угостио наше студенте, као и то, да је поносан, што наша земља има тако дивне, младе људе, који показују бригу за њену будућност, и који су спремни да својим трудом и радом допринесу њеном даљем развоју.

Након одржаног састанка, студентима је било омогућено да чују историју развоја Народне скупштине као и обилазак свих значајних сала, овог Високог дома.

 


Стипендије владе Француске

Текст конкурса >>


Стипендије Best-of-South-East 2016/17

Текст конкурса>>


Конкурс за доделу новчане стипендије "Стара Рашка"

Текст конкурса >>


Конкурс за 100 стипендија Правног факултета

Kоначна ранг листа


Најаве ЕЛСА активности

СТЕП праксе

Волонтирање у канцеларији извршитеља

Трибина: Трговина људима, 13.новембар у 19ч

Волонтерска пракса у адвокатској канцеларији Сања Дунђер


Конкурси Фондације "Професор др Мирко Васиљевић"

Конкурс Фондације - студент са социјалним потребама - продужено до 15.01

Конкурс Фондације за најбољи рад - продужено до 15.01

Резултати конкурса Фондације "Професор др Мирко Васиљевић"


Пријава за БЕУМ 2015
 

Симулaциjа суђeњa из oблaсти зaштитe oд дискриминaциje - продужен рок за пријаву до 26.10
 


Припремна настава за полагање University of Cambridge Exams

Наставу изводи Силвана Поповић, предавач за предмет Енглески језик

Настава почиње 8. октобра 2015.

Тестирање се организује у следећим терминима –     ФОРУМ РОМАНУМ:

22.09.2015.    15.00
29.09.2015.    15.00
02.10.2015.    15.00
06.10.2015.    15.00
07.10.2015.    15.00

а за привреду и финансије Владе Републике Србије Драгица Перишић, представила је процедуру припре

Више информација о Кембриџ курсевима и сертификатима може се добити путем е-маил адресе: sylvana@ius.bg.ac.rs


даље 2014/2015>>

даље 2013/2014 >>  

даље 2012/2013 >>

даље 2011/2012 >>

даље 2010/2011 >>

даље 2009/2010 >>

даље 2008/2009 >>

даље 2007/2008 >>

даље 2006/2007 >>

даље 2005/2006 >>

даље 2004/2005 >>

 

 

Сва права задржана. Правни факултет Универзитета у Београду 2012.