Logo

Pravni fakultet

logo UB

Univerzitet u Beogradu

Studentske teme


Letnje škole, stipendije,mobilnost i prakse

BEST OF SOUTH-EAST Scholarship Program 2019/2020, prilog

Poziv na prezentaciju DAAD stipendija za studiranje u Nemačkoj u 2019/20, fb stana

Konkurs Fondacije Profesor dr Mirko Vasiljevic za najbolji rad , Konkurs Fondacije Profesor dr Mirko Vasiljevic za studente sa socijalnim potrebama

Mobinost u Indiji

Otvoren je poziv za mobilnost na O.P. Jindal Global Univerzitetu (Indija) u letnjem semestru školske 2018/2019 godine. Rok za prijavu kandidata ističe 20.10.2018. godine. Za više informacija možete kontaktirati dr Ivanu Rodić na adresu ivana.rodic@ius.bg.ac.rs , dokument, dokument 1, dokument 2 , prijava

Stipendije ITO fondacije za 2019/20 godinu-uputstvo za prijavu studenata, Prijavni formular i Predlog sadržaja

Stipendije Vlade Meksika

Poziv studentima za obavljanje letnje prakse u NBS

Poziv  Maks Plankovog institita za učešće na konkursu

Napravi pravi korak i postani deo prakse za budućnost!  link za prijavu

Letnja praksa u advokatskoj kancelariji SOG

Stipendije Vlade Japana za 2019. godinu - MEXT 2019

Letnja škola  "Competition Law & Intellectual Property Rights", formular za prijavu

Letnja praksa u advokatskoj kancelariji Petrikić i partneri

Konkurs za šesti  „COKE SUMMERSHIP” program letnje prakse

Konkurs Fondacije "Miodrag Jovičič"

IT Law Summer School

Program studentskih stipendija kompanije ManpowerGroup , liflet

Novi ciklus programa prakse u grčkim kompanijama “Grčkom inicijativom do radnog iskustva”  

Konkurs za stipendije Vlade Francuske za 2018-2019. godinu

Konkurs za besplatno studiranje u Rusiji

Konkurs za dodelu stipendija Republike Slovenije za 2018/2019

Promotion of summer school: The Western Balkans: Recovery, Cooperation and EU Accession

Poslednji poziv za prijavu - letnja škola Češka

Mobilnost u Hrvatskoj

Konkurs za dodelu stipendija Republike Slovenije za 2018/2019

 

Letnja škola Univerziteta u Beču

 

Mobilnost u Finskoj

 

Mobilnost u Švedskoj

 

Best of South East 2107/2018

 

International Summer School  "Law and Business in the Globalizing World" at Kozminski University, Warsaw

 

Studentska praksa u advokatskoj kancelariji Tomanović

 

Stručna praksa u opštini Čukarica

 

Haška akademija - leto 2018

 

Konkurs za praktikante u advokatskim i  izvršiteljskim kancelarijama

 

Letnja škola Prag

 

Stipendija Taboroši za studente poslovnopravnog smera

 

Volontiranje u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

 

Praksa u advokatskoj kancelariji

 

Victoria Fisher Memorial Prize 2017

 

ITO stipendijeaplikacioni formular obrazac za prijavu

 

 


PRAVNIJADA 2018.

Kao i prethodnih deset godina, i ove godine Studentski parlament Pravnog fakulteta organizovaće sada već tradicionalnu ,,Pravnijadu'', najveću konferenciju studenata prava na ovim prostorima. Naziv ovogodišnje konferencije jeste ,,Savremeni izazovi i pravo'' i on na najbolji način reflektuje i njen cilj- upoznavanje studenata prava sa različitim aspektima pravničke profesije sa akcentom na njeno sve brže preobražavanje u modernom vremenu. Učesnicima ,,Pravnijade'' biće na raspolaganju šest panela iz različitih sfera pravničkog života, na kojima će kao predavači učestvovati kako profesori Pravnog fakulteta u Beogradu, tako i predstavnici pravničke prakse. Uz to, u planu je i održavanje takmičenja u besedništvu. Takođe, na kraju konferencije će svaki učesnik dobiti vredan sertifikat koji će nositi potpise dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Zorana Mirkovića, ministra pravde Nele Kuburović, Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac, predsednika Advokatske komore Srbije Viktora Gostiljca i predsednika Advokatske komore Beograda Jugoslava Tintora. Kako bi svečani karakter čitave konferencije bio zagarantovan, ,,Pravnijadu'' će otvoriti prodekan za nastavu Pravnog fakulteta u Beogradu prof. dr Bojan Milisavljević, dok će je svečano zatvoriti dekan Pravnog fakulteta u Beogradu prof. dr Zoran Mirković. Naravno, pored svog nespornog naučnog i stručnog karaktera, ,,Pravnijada'' nesumnjivo ima i svoju drugu stranu- onu koja je pre svega orijentisana na druženje studenata prava sa različitih fakulteta, pa i na sklapanje novih i trajnih prijateljstava. S tim u vezi, valja posebno naglastiti da i ove, kao i prethodnih godina, očekujemo da na konferenciji učestvuju studenti prava iz gotovo svih država koje su bile članice nekadašnje jugoslovenske federacije. Najzad, kada je reč o tehničkim detaljima: ovogodišnja ,,Pravnijada'' će se održati od 2. do 5. decembra 2018. godine na Zlatiboru, u smeštajnim kapacitetima studentskog odmarališta ,,Ratko Mitrović''. Studentski parlament ovim putem poziva sve zainteresovane studente da ne propuste ovako lepu priliku kako za sticanje i usavršavanje znanja iz oblasti prava, tako i za nezaboravno i kvalitetno druženje.


Borba protiv terorizma na Kubi - slučaj Petorice

,,Studentski parlament Pravnog fakulteta i Centar za razvoj odnosa Beograda i Havane Vas pozivaju na skup pod nazivom ,,Borba protiv terorizma na Kubi - slučaj Petorice. Govornici su: NJ.E. Danilo Pantović, ambasador Republike Srbije u Republici Kubi i Gerardo Hernandes, jedan od članova ,,Petorice", prorektor Instituta za spoljnu politiku u Havani. Biće predstavljena knjiga ,,Šta počiva sa druge strane mora".

Četvrtak, 25. oktobar u 18 časova. 

Svečana sala Pravnog fakulteta u Beogradu.


Elsa-ina škola održivog razvoja

ELSA (Evropsko udruženje studenata prava i mladih pravnika) vas poziva da se prijavite na HI ELSA-inu školu za buduće lidere – Održivi razvoj, koju organizuje uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine. Seminar će se održati od 09. do 12. novembra 2018. na Kopaoniku.

U prvom delu seminara obrađuju se liderske veštine (javni nastup, timski rad, pisanje projekata, upravljanje vremenom), treninge vode treneri sa višegodišnjim iskustvom, a druga polovina je posvećena centralnoj temi – Održivi razvoj. Smatramo da je ovo vrlo aktuelna i značajna tema, jer održivi razvoj podrazumeva razvoj društva koji raspoloživim resursima zadovoljava ljudske potrebe, osiguravajući dugoročno postojanje ljudskog društva i njegovog okruženja. Predavanja će održati eminentni stručnjaci, sa posebnim osvrtom na to da koncept održivog razvoja predstavlja novu strategiju i filozofiju društvenog razvoja. Polaznici dobijaju sertifikate.

Svi zainteresovani kandidati treba da uz popunjen prijavni formular pošalju CV do 30. oktobra 2018. Najkvalitetniji kandidati dobijaju punu stipendiju koja pokriva troškove smeštaja i ishrane. Svi polaznici plaćaju prevoz.


 

Univerzitet u Beogradu organizuje program „Dani podrške brucošima“

 

Poziv za studente


Konkurs za prijem novih članova Kluba za Ujedinjene nacije je otvoren!

 Ukoliko želiš da postaneš deo naše organizacije pošalji nam prijavni mejl i svoj CV na – prijemclanova.un.pf@gmail.com do 30.10.2018. godine.


Šta bi trebalo da znaš o Klubu za Ujedinjene nacije Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu:

1. Klub za UN je registrovana studentska organizacija koja na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu deluje od šezdesetih godina 20. veka.

2. Naš cilj je da članovima omogućimo praktičan uvid u delokrug poslova UN, da čuju iskustva diplomata i stručnjaka, i steknu korisna znanja u oblasti međunarodnog prava, diplomatije i međunarodnih odnosa.

3. Naši članovi osvajaju nagrade na međunarodnim konferencijama, simulacijama suđenja i drugim takmičenjima.

4. Organizujemo:

-          Seminare u sedištima Ujedinjenih nacija

-          Posete diplomatskim predstavništvima, sudovima, državnim institucijama, međunarodnim organizacijama,

-          Pripreme za učešće članova na konferencijama modela Ujedinjenih nacija,

-          Simulacije suđenja,

-          Kurseve, treninge, tribine i predavanja istaknutih stručnjaka u oblasti prava, međunarodnih odnosa, diplomatije, sistema UN,

-          Humanitarne akcije,

-          Objavljivanje autorskih tekstova.

5. Klub za UN čine ambiciozni studenti željni sticanja novih znanja i iskustava a naša alumni mreža se sastoji od mladih profesionalaca koji su danas na master studijama kako na našem fakultetu, tako i na čuvenim fakultetima u Evropi i svetu ili rade u prestižnim advokatskim kancelarijama, državnoj upravi i sudstvu.

6. Klub za UN deluje transparentno, te su svi članovi upoznati sa planovima i programima koje organizujemo i u kojima učestvujemo.

7. Svojim trudom, radom i aktivnim učešćem u Klubu možete napredovati, stručno se usavršiti i postići uspeh.

8. Svaki član je slobodan da podeli svoje ideje, pokrene inicijativu i učestvuje u sadržajima koje organizujemo.

9. Naš rad se fokusira na obrazovanje i stručno usavršavanje studenata koje će biti od velike koristi prilikom konkurisanja za master studije, posao i u budućnosti uopšte.

10. Podstičemo članove na saradnju i jačanje duha zajedništva, stičemo nove kontakte i poznanstva, okupljamo se, družimo i radimo na sebi!

Više o nama možeš da pročitaš na našoj veb stranici – >Više o nama možeš da pročitaš na našoj veb stranici –

 


Prijave za jesenji seminar Centra za međukulturni i međureligijski dijalog - "Pozitivna iskustva u međureligijskoj komunikaciji"

Centar za međukulturni i međureligijski dijalog Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu vas poziva da uzmete učešće u Jesenjem seminaru: „Pozitivna iskustva u međureligijskoj komunikaciji“.

Seminar će se održati od 12. do 15. novembra 2018. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu (konferencijska sala). Detaljan Program možete preuzeti u prilogu. Polaznicima koji budu pohađali Seminar biće dodeljeni sertifikati. Možete se prijaviti na adresu cmmd@ius.bg.ac.rs

Program


Jesenji ciklus programa prakse u grčkim kompanijama “Grčkom inicijativom do radnog iskustva”

 Pod patronatom Ambasade Grčke u Beogradu, Helensko privredno udruženje Srbije u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu – Centrom za razvoj karijere, četvrtu godinu zaredom organizuje tromesečnu praksu za studenate u kompanijama-članicama Udruženja.

Program pod nazivom “Grčkom inicijativom do radnog iskustva” namenjen je studentima završnih godina osnovnih i master studija koji žele da steknu prva radna iskustva , povežu se sa tržištem rada i umreže u grčko poslovanje u Srbiji.  Kroz program je do sada prošlo preko 60 studenata koji su kvalitet prakse u evaluacijama ocenili visokim ocenama, a najbolji su po obavljenoj praksi dobili posao.

Ove godine po prvi put biće organizovan i jesenji ciklus prakse, u kom će učestvovati kompanije: Alumil YU Industry, Eurofast global, Inos Balkan i Eurobank.  Sa svim navedenim kompanijama Univerzitet u Beogradu ima potpisane sporazume o saradnji na polju organizacije i realizacije studentske prakse.

• Konkurs će biti otvoren od 31.avgusta do 14.septembra 2018. godine (do ponoći).

• Prijavljivanje studenata će se obavljati preko portala www.studentskapraksa.com

*Neophodno je da kandidati naprave korisnički nalog u zoni za studente. Studenti koji su zainteresovani da se prijave za praksu moraju obavezno da dodaju na svom profilu biografiju – CV. Posle standardnih koraka verifikacije naloga preko e-pošte studenti mogu da pristupe bazi praksi, u kojoj se nalaze detaljni opisi otvorenih pozicija za praksu i dugme za prijavu.

• Selekciju kandidata će obavljati kompanije učesnice od 15.do 20.septembra.

• Program prakse će trajati od 20.septembra do 20.decembra 2018.


 

 

„Karijerno ćaskanje“ studenata i zaposlenih u kompanijama članicama Naučno-tehnološkog parka Beograd

 

Umrežavanje studenata sa profesionalcima iz oblasti inovacija

Poziv na „Karijerno ćaskanje“ studenata i zaposlenih u kompanijama članicama Naučno-tehnološkog parka Beograd

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu organizuje „Karijerno ćaskanje“ studenata i zaposlenih u kompanijama članica Naučno-tehnološkog parka Beograd.

Ovaj događaj je zamišljen kao neformalno druženje namenjeno studentima završnih godina i diplomcima različitih fakulteta Univerziteta u Beogradu koji imaju želju da se u opuštenoj atmosferi, uz kafu, upoznaju sa predstavnicima kompanija članica Naučno-tehnološkog parka koje razvijaju inovacije u oblasti informacionih tehnologija i drugih srodnih oblasti.

Biće to sjajna prilika da studenti zavire u prostorije NTPa, da se informišu i čuju savete od zaposlenih u kompaniji, da razjasne neke nedoumice, da saznaju kakve su mogućnosti i uslovi za praksu, zaposlenje ili saradnju na projektima. Inspirativni sagovornici pomoći će im i savetima kako da ideje pretoče u inovacije i uputiće ih u specifičnosti razvoja karijere u ovoj dinamičnoj oblasti.

Sa studentima će pričati okupljeni predstavnici tehnološko-razvojnih i startap kompanija članica Naučno-tehnološkog parka Beograd kao i zaposleni u Poslovno tehnološkom inkubatoru tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu.

„Karijerno ćaskanje“ će se održati u petak, 13. 7. 2018. godine sa početkom u 18 časova u Business cafe-u Naučno-tehnološkog parka Beograd na Zvezdari (ulica Veljka Dugoševića 54).

Pozivamo studente da iskoristite ovu priliku da se umreže, povežu sa različitim kompanijama i saznaju kako funkcioniše rad u inovativnom sektoru, dobiju savete za razvoj karijere, kao i informacije o mogućnostima za praksu, zaposlenje ili drugu vrstu angažovanja.

Prijave su otvorene do srede, 11.jula u ponoć na linku: http://skr.rs/JNs. Broj mesta je ograničen.

Na istoimenom događaju koji je organizovan u decembru 2017.godine učestvovali su predstavnici tehnološko-razvojnih i startap kompanija članica Naučno-tehnološkog parka Beograd: Logik Bgrd, Alkemy Play doo, Novel IC, Gimatic Balkan, Complus Visual Communication doo, MDPI doo i Teodesk, koji su tokom događaja studentima pružali informacije i savete o tome kako funkcionišu timovi u njihovim kompanijama, kakve su mogućnosti i uslovi za praksu, zaposlenje ili saradnju na projektima. Realizovani događaj je u velikoj meri ispunio, pa čak i prevazišao očekivanja studenata i predstavnika kompanija i u slučaju jednog broja učesnika značajno doprineo uspostavljanju saradnje koja i dalje traje.

Ovaj put „Karijerno ćaskanje“ biće realizovano u sklopu završnice prvog Letnjeg studentskog startap kampa, koji će se održati u periodu od 10. do 13. jula 2018. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Detaljnije informacije o programu Letnjeg studentskog startap kampa pogledajte ovde.


ONLAJN KURS ZA RAZVOJ KARIJERE STUDENATA

 

Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu realizovaće onlajn kurs pod nazivom VEŠTINE UPRAVLJANJA KARIJEROM na Moodle platformi Računarskog Centra Univerziteta u Beogradu.

Kurs traje pet nedelja i osmišljen je tako da studenti mogu da mu pristupaju kada i gde njima odgovara. Sastoji se od različitih vežbi, video i audio materijala, zadataka, resursa za  čitanje, koji zajedno  čine jedinstveni paket  čiji je osnovni cilj da studente osposobi za upravljanje karijerom, pripremi za uključivanje u tržište rada i pruži podršku u preuzimanju aktivne uloge u budućem karijernom razvoju.

Koji su moji kvaliteti? Kako vidim svoju karijeru? Koje opcije mi stoje na raspolaganju? Kako se postavljaju karijerni ciljevi?  Kako i gde mogu da trazim posao?  Kako da se uspešno predstavim poslodavcu?

Ako su ovo neka od pitanja koja postavljate sebi, odgovor možete dobiti na onlajn kursu Veštine upravljanja karijerom koji  će prvi put od kad se realizuje biti otvoren za sve zainteresovane studente fakulteta Univerziteta u Beogradu. Kurs je koncipirao tim Centra za razvoj karijere, i uspešno se realizuje u "živoj" i onlajn formi od 2015. godine.

Početak kursa je 28.maja, a prijava je mogu a do kraja druge nedelje od početka kursa na linku www.razvojkarijere.bg.ac.rs/vuk.

 


POZIV STUDENTIMA PRAVNOG FAKULTETA ZA  STRUČNU PRAKSU U EPS-u

 

ZA STUDENTE III I IV GODINE OSNOVNIH STUDIJA I STUDENTE MASTER STUDIJA

PRIJAVA SE VRŠI PUTEM LINKA

EPS

DOSTUPAN BROJ MESTA (mesečno)

DRINSKO LIMSKE HE

1

TE NIKOLA TESLA

1

RB KOLUBARA

3

TE- KO KOSTOLAC

1

PANONSKE TE- TO

2

TC NOVI SAD

2

TC BEOGRAD

1

TC KRALJEVO

17

TC NIŠ

7

TC KRAGUJEVAC

3

POČETAK STRUČNE PRAKSE: 28. MAJA. PRAKSA TRAJE DO 30. NOVEMBRA.

TRAJANJE PRAKSE JE 2 RADNE NEDELJE.

PRIJAVU JE NEOPHODNO IZVRŠITI MINIMUM 3 NEDELJE PRE ŽELJENOG TERMINA OBAVLJANJA STRUČNE PRAKSE.

MESEČNA LISTA ĆE BITI FORMIRANA PO REDOSLEDU PRIJAVA.

ZA TENT I RB KOLUBARU POSTOJI ORGANIZOVAN PREVOZ IZ BEOGRADA A INFORMACIJE O ISTOM ĆETE DOBITI PAR DANA PRE POČETKA PRAKSE.

*VAŠI PODACI ĆE BITI TRETIRANI KAO POVERLЈIVE INFORMACIJE I BIĆE KORIŠĆENI ISKLЈUČIVO U SVRHU IZRADE UGOVORA O OBAVLЈANJU STRUČNE PRAKSE.

ZA DODATNE INFORMACIJE MOŽETE NAS KONTAKTIRATI RADNIM DANIMA NA MAIL praksa@eps.rs


Prijavite se za trinaesti ciklus programa KADAR DA BUDEM KADAR

Beograd, 24. 4. 2018. - Univerzitet u Beogradu – Centar za razvoj karijere sa zadovoljstvom poziva studente završnih godina i diplomirane studente da se prijave za učešće u programu KADAR DA BUDEM KADAR, koji će se realizovati u periodu od 7. do 11. maja 2018. godine. 

Ukoliko studirate ili ste nedavno diplomirali na Univerzitetu u Beogradu, niste do sada bili u prilici, a jako biste želeli da unapredite veštine neophodne za naredne karijerne korake i uspešnu tranziciju u svet rada, ovo je program za vas!

Trinaesti ciklus programa obuhvatiće treninge nekih od najznačajnijih veština kao što su: komunikacione veštine, rešavanje konflkata, timski rad, upravljanje vremenom, donošenje odluka

Studente će tokom nedelju dana veštinama učiti HR stručnjaci i top menadžment  kompanija JT International, Delhaize Serbia, Advance Response International, kao i nezavisni treneri iz oblasti razvoja kadrova. Realizaciju ovog ciklusa programa podržale su kompanije Nestle Adriatic S i Delhaize Serbia.

Cilj programa “Kadar da budem kadar” je unapređenje veština mladih diplomaca i studenata koji žele da poboljšaju svoje šanse na tržištu rada, pomoć u efikasnijem prilagođavanju promenama koje se dešavaju u svetu modernog poslovanja kao i razvijanje proaktivnog stava prema ličnoj i profesionalnoj budućnosti. Od 2010. godine, od kada se program realizuje učestvovalo preko 300 polaznika i 60 predavača i trenera.

Pozivaju se studenti da iskoriste priliku za učenje, usavršavanje, umrežavanje i još mnoga toga! 

Prijavljivanje se vrši putem elektronskog formulara koji se nalazi OVDE.

Poziv za prijavljivanje otvoren je do 3. maja 2018. godine. Broj mesta je ograničen a prijava neophodna

 

Upitnik o migracijama studenata

Kabinet ministra bez portfelјa zaduženog za demografiju i populacionu politiku, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Republičkim zavodom za statistiku, sprovodi istraživanje o planovima studenata u vezi sa budućim migracionim kretanjima, kako unutar Republike Srbije, tako i van njenih granica, kao i o njihovim stavovima o odlasku iz zemlјe.

Cilј istraživanja jeste obezbeđivanje pouzdanih podataka koji će se koristiti kao dobra osnova za upravlјanje migracijama mladih visokoobrazovanih lјudi. Takođe, poslužiće za planiranje aktivnosti i kreiranje konkretnih mehanizama i mera u ovoj oblasti radi stvaranja povolјnog ambijenta za mlade da ostanu u Srbiji, odnosno da se nakon završetka studijskih programa u inostranstvu vrate u zemlјu.

Podaci se prikuplјaju na svim fakultetima, akademijama i visokim školama koje imaju akreditovane studijske programe.

Molimo vas da odvojite par minuta vašeg vremena i popunite upitnik koji je dostupan na: http://www.stat.gov.rs/MigracijeStudenata/

Napominjemo da RZS nikada ne objavlјuje lične podatke koje prikupi tokom svojih istraživanja. Javno mogu biti korišćeni samo podaci svedeni na prosek na nivou kompletnog uzorka.

Unapred vam se zahvaljujemo na saradnji.


KONKURSI FONDOVA I ZADUŽBINA

Konkurs za dodelu stipendije Zadužbine Ljubice M. Zdravković

Konkurs za dodelu stipendija Fondacije Novi dobrotvori

Konkurs za dodelu stipendija Fondacije Đoke Vlajkovića

Odbor Zadužbine Milivoja Jovanovića i Luke Ćelovića, koja deluje u okviru Univerziteta u Beogradu, doneo je odluke o raspisivanju više konkursa:

- za dodelu 30 stipendije studentima Univerziteta u Beogradu

- za dodelu 8 nagrada za stručne radove iz oblasti prvnih i ekonomskih nauka - uputstvo za izradu rada - izjava uz konkurs

- za participaciju troškova školarine studentima doktorskih akademskih studija

Konkurs za dodelu stipendija zadužbine Ljubice M. Zdravković

Konkurs za dodelu stipendija Fondacije Koste Migrića

Konkurs za dodelu stipendija Fondacije Milana Stefanovića-Smederevca i supruge Darinke


Razmena studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Pravnog fakulteta Belgorodskog državnog nacionalnog istraživačkog univerziteta iz Rusije konkurs 2018  

Otvaramo prijavu za drugi krug studentske razmene sa Pravnim fakultetom Belgorodskog državnog nacionalnog istraživačkog univerziteta iz Ruske Federacije za jesenji semestar školske 2018/19 godine. (Podsećamo da školska godina u Rusiji i na fakultetu počinje 1. septembra!) Konkurs je otvoren za najviše 5 studenata osnovnih studija našeg Fakulteta.  

Da bi se prijavili za konkurs, studenti moraju ispunjavati sledeće uslove:

  • da su studenti bar 2. godine osnovnih studija;

  • da znaju ruski jezik u dovoljnoj meri da na njemu prate nastavu – minimum nivo A2 (dokazano zvaničnim sertifikatom ili proverom tokom intervjua na Fakultetu) .

Naši studenti u Belgorodu neće plaćati školarinu, ali ostale troškove u načelu snose samostalno. Postoji mogućnost konkurisanja za smeštaj u studentskom domu, ali Univerzitet ne može da garantuje dobijanje mesta.

Informacije o Pravnom fakultetu Belgorodskog univerziteta studenti mogu naći na veb stranicama Univerziteta i Fakulteta. Osim toga, možete pogledati kratke promotivne filmove o Fakultetu i o celom Univerzitetu.

Zainteresovani studenti se mole da svoju prijavu, uz potvrdu o dosadašnjim ocenama, CV i motivaciono pismo (na ruskom ili srpskom jeziku), pošalju do 11.maja 2018. doc. dr Nini Kršljanin. Kandidati koji uđu u uži izbor će zatim biti kontaktirani radi intervjua. Rezultati konkursa biće objavljeni do 20. maja.


Konkursi Fonda Radivoj B. Vasović, viši pravni savetnik i njegova porodica

Konkurs Fonda Radivoj B. Vasović, viši pravni savetnik i njegova porodica za osnovne studije >>

Konkurs Fonda Radivoj B. Vasović, viši pravni savetnik i njegova porodica za master studije >>


Konkursi Fondacije prof. dr Mirko Vasiljević

Odluka o nagradama Fondacije "Profesor dr Mirko Vasiljević"

Konkurs Fondacije - student sa socijalnim potrebama

Konkurs Fondacije za najbolji rad

Konkursi za Pravne klinike

Konkurs Klinika za trgovinu ljudima i Klinika za anti-korupciju

Konkurs Pravna klinika za pitanje diskriminacije

Konkurs Pravna klinika za ekološko pravo

Konkurs Pravna klinika za azil - ROK PRODUŽEN DO 15.10.2017

Konkurs za Pravnu kliniku - obuka u praktičnim pravnim veštinama

Spiskovi primljenih na Pravne klinike za anti korupciju, suzbijanje trgovine ljudima i za pitanje diskriminacije


   

 

Sva prava zadržana. Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu 2012.