Logo

Pravni fakultet

logo UB

Univerzitet u Beogradu

Studentske teme

 


Naši studenti na Kočićevom zboru

Ove godine u Republici Srpskoj besedili su najbolji besednici Beograda , Banjaluke i Istočnog Sarajeva u čast Petra Kočića a među njima i naši studenti Marko Šukalo i Sanja Lakić.

49. Kočićev zbor održan je u Banskom dvoru u organizaciji zavičajnog društva ,,Zmijanje” čiji je predsednik prof. dr. Vitomir Popović ,Akademije umetnosti na čelu sa Lukom Kecmanom a sve pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Sanja Lakić sveukupna pobednica XX jubilarnog takmičenja u besedništvu i Marko Šukalo, koji je ove godine odneo nagradu najboljeg improvizatora i pobednika publike bili su predstavnici Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu . Na kraju večeri dodeljene su im povelje od strane prof. dr. Nikole Mojovića koji već dugi niz godina uspešno održava takmičenje u besedništvu na Pravnom fakultetu u Banjaluci gde je ove godine naša studentkinja Sanja Lakić bila gost .

Marko i Sanja su u izjavama za banjalučku televiziju i radio ,iskoristili priliku i podsetili na dugu tradiciju Pravnog fakulteta ali i napore profesora Vojislava Stanimirovića i dekana Sime Avramovića da već dve decenije naše obnovljeno takmičenje uživa neverovatnu društvenu vrednost ne samo u Beogradu već i van granica zemlje.

Značaj našeg takmičenja i težina retorike koju su studenti učili od najboljih sa našeg fakulteta još jednom su se pokazala na delu. Marko je i u Banskom dvoru pobrao simpatije publike i potvrdio svoju pobedu u Beogradu ,dok će beseda naše pobednice Sanje Lakić Panta rei na predlog pisca Slobodana Boškovića biti objavljena u Banjaluci , a zbog teme Sanjine besede ukazana joj je čast da sarađuje u stvaranju dokumentarnog filma koji je usko povezan sa njenom besedom. koja je ove godine proglašena najboljom od strane stručnog žirija.

Baš kao što i naš dekan govori i ovo iskustvo,prijateljstvo i saradnja trajaće na ,,mnogaja ljeta” a sledeće godine ćemo sigurno ugostiti naše kolege sa foruma te će se i sami uveriti u lepotu našeg tradicionalnog takmičenja koje je svake zime o Savindan snažan plamen onih koji skupe dovoljno hrabrosti za veliki podvig u našoj najvećoj ,,Petici”.


Stručna praksa

Stručna praksa u firmi EOS Matrix


ELSA - prijem novih članova

Tekst konkursa >>


Konkurs za stipendije i stažiranje u advokatskoj kancelariji Stevanović u Bijeljini

Tekst konkursa >>


Straniak Academy for Democracy and Human Rights

Poster >>

Informacije za studente >>

Aplikacioni formular >>


Multidisciplinarne Studije budućnosti BOŠ

Konkurs >>

Neophodna dokumenta >>

Prijavni formular >>


Studenti predstavnici SAMS-a u Banjaluci

Studentska asocijacija za međunarodnu saradnju SAMS, u periodu od 13-15. maja 2014. realizovala je Stručno-akademsku posetu institucijama Republike Srpske u Banjaluci. Ovaj odlazak u Banjaluku je samo nastavak saradnje koju SAMS ima sa Predstavništvom Repubike Srpske u Beogradu kroz različite projekte. Studenti su imali jedinstvenu priliku da obiđu najvažnije institucije Republike Srpske i da ih prime njeni najviši zvaničnici. Obišli su Palatu predsednika gde ih je primio lično gospodin Milorad Dodik predsednik RS, zgradu Vlade RS gde ih je primila gospođa Željka Cvijanović premijerka RS, kao i Narodnu skupštinu RS gde ih je primio predsednik Narodne skupštine gospodin Igor Radojičić.

Pored ovih državnih institucija studenti su posetili i zgradu javnog servisa Republike Srpske RTRS, kao i Pravni fakultet u Banjaluci koji je i bio krajnja odrednica. Prilikom posete Pravnom fakultetu u Banjaluci, potpisan je sporazum između SAMS-a i Studentskog saveza Pravnog fakulteta, koji su potpisali predsednici organizacija, u ime SAMS-a predsednik SAMS-a Stefan Magazin i Mitar Mijić predsednik Studentskog saveza Pravnog fakulteta .

Tokom ove trodnevne posete zajedno sa studentima bili su i Generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci gospodin Vladimir Nikolić kao i direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu gospodin Mlađen Cicović.

Studenti naša dva pravna fakulteta ovom prilikom su kroz druženje mogli bolje da se upoznaju i povežu što je bio osnovni cilj ove posete, da upoznaju prirodne lepote ove zemlje ali i kulturno nasleđe.


Plaćena stručna praksa u inostranstvu Global Talent

Tekst >>


JKP „Gradske pijace″ - konkurs za praksu u trajanju od 11 meseci

Tekst konkursa


ELSA Beograd organizuje konkurs za praksu u advokatskoj kancelariji Smiljke Ninić

Tekst konkursa

Formular za prijavu


Formiranje tima za međunarodno takmičenje iz Arbitražnog prava

Studenti zainteresovani za učešće u timu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji će predstavljati naš Fakultet na XXII međunarodnom takmičenju iz Međunarodnog trgovinskog i Arbitražnog prava Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot mogu se javiti putem e-maila doc. dr Mileni Đorđević do ponedeljka, 19. maja 2014. godine i na taj način iskazati svoju zainteresovanost. Razgovori trenera tima sa kandidatima za članove tima biće obavljeni u utorak i sredu, 20. i 21. maja 2014. godine u kabinetu 118 po rasporedu koji će studentima biti dostavljen putem e-maila.


Održano predavanje: Studiranje u inostranstvu

Dana 20.03.2014. godine u, do poslednjeg mesta ispunjenoj, konferencijskoj sali Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu održano je predavanje „Studiraj u inostranstvu“. Predavanje je rezultat ostvarene uspešne saradnje Organizacije srpskih studenata u inostranstvu (OSSI) i Studentske asocijacije za međunarodnu saradnju (SAMS). Predavanje je započela, svojim izlaganjem, prof. Dragica Vujadinović, doktor socioloških nauka, redovni profesor Pravnog fakulteta i upravnik master programa Master in European Integration. Ona je ukazala na širok spektar mogućnosti koje, srpskim studentima, nude studije u inostranstvu. Nakon toga se prisutnima predstavilo pet govornika koji su preneli svoja iskustva, doživljaje i probleme sa kojima su se susretali prilikom apliciranja i u toku studiranja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji, Austriji i Sjedinjenim Američkim Državama. Studenti su saznali gde konkurisati za stipendiranje školovanja u inostranstvu , kako odabrati fakultet u stranoj zemlji, gde mogu pratiti aktuelne rang liste fakulteta, kako najlakše savladati problem predavanja i obimnog gradiva na stranom jeziku, kako naći posao u toku studija u inostranstvu, kao i kome se obratiti za pomoć u slučaju potrebe. Na samom kraju, svaki student je imao mogućnost da postavi pitanje i zatraži savet.

      

O aktuelnosti ove teme svedoči posećenost i veliki broj postavljenih pitanja, što je rezultat činjenice da se sve veći broj srpskih studenata odlučuje da pohađa osnovne akademske i/ili master studije u inostranstvu.


Program letnje prakse za studente i diplomce – CokeSummership

Više o tome >>


Studiranje u Australiji

Više o tome >> 


Letnja škola Austrian Arbitration Academy

Više o tome >>


Summer School on Transnational Dispute Resolution

Više o tome >>


Ponovo je počeo da radi Kluba za UN

Dana 25.2.2014.godine, na našem fakultetu ponovo je počeo sa radom Klub za Ujedinjene nacije. Klub je neprofitno udruženje studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, osnovan sa namerom širenja svesti i edukacije članova o značaju rada i ideala Ujedinjenih nacija, kao što su očuvanje mira, poštovanje ljudskih prava i njihovog razvoja u svetu. Udruženje će sprovoditi svoje ciljeve kroz organizovanje stručnih seminara, putovanja, poseta diplomatskim predstavništvima u zemlji i inostranstvu, kao i kroz stručne skupove i tribine. Na taj način će obrazovati svoje članove o materiji međunarodnog prava i značaju Ujedinjenih nacija kao ključne međunarodne organizacije. Takođe, Klub je otvoren za svaki vid saradnje sa drugim studentskim organizacijama i udruženjima koja imaju slične ciljeve.Ukoliko ste ambiciozni, kreativni i želite da se bolje upoznate sa Organizacijom Ujedinjenih nacija, vaša pitanja, ali i prijave, možete poslati na adresu kluba : klub.un.pf@gmail.com

 


Konkurs za Regionalnu akademiju UN

Otvoren je konkurs za treću generaciju studenata Regionalne akademije Ujedinjenih nacija  za koju se mogu prijaviti studenti četvrte godine, apsolventi i studenti poslediplomskih studija do navršene 28. godine života. Rok za prijavu je 15. mart do 18 sati. Prijave se mogu slati na ikrstic@ius.bg.ac.rs i marko.novakovic@aol.com. Promocija RAUN-a biće održana 26.02.2014. (sreda) u 12 sati u Institutu za međunarodno pravo i međunarodne odnose (sem. 422). Više informacija o RAUNU-u studenti mogu dobiti na http://acuns.org/raun/

Formular za prijavu >>

Тekst >>

 

 

 

 


Konkurs za praksu u advokatskoj kancelariji

Tekst konkursa >>

Formular za prijavu >>


Konkurs za učešće na simulaciji suđenja

Tekst konkursa >>

Formular za prijavu >>


Stipendije Erste banke

Erste Banka Srbija u saradnji sa Steiermärkische Sparkasse Bankom i Karl-Franzens-University Graz objavljuje poziv studentima, apsolventima i diplomcima Ekonomskih i Pravnih fakulteta da se prijave za stipendije i steknu priliku da godinu dana provedu u Gracu!

Od 2008. godine Steiermärkische Sparkasse Banka u saradnji sa Univerzitetom Karl-Franzens u Gracu organizuje program stipendija "Best of South-East“ namenjen da pruži mogućnost  razvoja i obrazovanja talentovanim i vrednim diplomcima i studentima iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Cilj  programa je da se mladima koji govore nemački jezik pruži šansa da steknu međunarodno radno iskustvo na nemačkom govornom području i da se profesionalno razvijaju i napreduju.

Više o programu možete saznati na http://www.erstebank.rs/rs/Karijera/StipendijeUGrazuBestOfSouthEast

Brošura >>


Konkurs Univerziteta u Beogradu za najbolji naučno-istraživački i stručni rad studenata

Tekst konkursa >>

Rok za prijavu: 15.maj 2014


Letnja škola na Univerzitetu Kembridž

Tekst >>


Stipendije iz oblasti pomorskog prava za master studije na Malti

Tekst >>


Konkurs za prakse u Tržišnoj inspekciji

Na osnovu Sporazuma o saradnji između našeg Fakulteta i Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i ove godine će se organizovati studentska praksa u četiri organizacione jedinice Sektora tržišne inspekcije za studente četvrte godine, apsolvente i studente master studija, ukupno 16 studenata. Počev od 3. marta 2014., dve grupe kandidata od po osam studenata biće sukcesivno raspoređene na praksu u periodu od ukupno osam nedelja (svaka grupa po četiri nedelje: 3 - 28 mart, 14 april – 9 maj), u okviru kojih će studenti biti angažovani pet radnih dana u nedelji, šest sati dnevno. Ministarstvo će izdati potvrde o obavljenoj praksi i preporuke studentima u skladu sa rezultatima volontiranja. Rok za prijavu je ponedeljak 17. februar 2014. Preuzmite poziv i formular za prijavu.

Tekst konkursa >>

Formular za prijavu >>


Konkursi Fondova i Zadužbina

Odbor Zadužbine Milivoja Jovanovića i Luke Ćelovića, koja deluje u okviru Univerziteta u Beogradu, doneo je odluke o raspisivanju više konkursa:

         - za dodelu  20 nagrada za stručne radove studenata iz oblasti pravnih i ekonomskih nauka za školsku 2013/2014 godinu >>

          - za dodelu 40 stipendije studentima Univerziteta u Beogradu za školsku 2013/2014 godinu >>

          - za participaciju troškova školarine studentima doktorskih akademskih studija za školsku 2013/2014 godinu >>

Javni  poziv za davanje pomoći za lečenje i nabavku medicinskih pomagala studentima univerziteta u Beogradu -  Zadužbina Dragoljuba Marinkovića >>

Konkurs za dodelu stipendija Fonda Milana Stevanovića-Smederevca i supruge Darinke za školsku 2013/2014. godinu >>

Konkurs za dodelu stipendija zadužbine Ljubice M. Zdravković za školsku 2013/2014. godinu >>

Konkurs za dodelu stipendija Fondacije Koste Migrića >>


Letnja škola u Pragu

Prijavite se na jednu od najvećih letnjih škola u Evropi koja se održava svake godine u Pragu u organizaciji Fonda za američke studije i Karlovog univerziteta. Sve informacije potrebne za prijavu i o letnjoj školi možete pronaći na http://www.tfasinternational.org/programs/aipes/ . Prvi rok za prijavu je do 31. 01. 2014., a poslednji je do 15. 03. 2014

 

 

 

 

 


Osma novogodišnja akcija fondacije Osmeha na dar

Prva studentska humanitarna fondacija „Osmeh na dar“ organizuje osmu  po redu novogodišnju akciju prikupljanja paketića za ugroženu decu širom Srbije.

U sklopu akcije koja će trajati 09. - 25. decembra na Pravnom fakultetu (odnosno 16. - 27. decembra na ostalim fakultetima Univerziteta u Beogradu), aktivisti će svakog radnog dana od 10 do 16 časova prikupljati nove igračke, knjige za decu, nastavni materijal i slatkiše za novogodišnje paketiće.

U novogodišnjoj akciji fondacije učestvuju studenti fakulteta Univerziteta u Beogradu, Filološki, Farmaceutski, Fakultet političkih nauka, Fakultet organizacionih nauka, Teološki i Geografski fakultet, kao i Univerziteta u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu. Petu godinu zaredom, akciju je podržala i omladina iz Tenje, Vukovara, Osijeka, Bijelog brda i Borova.Za više informacija o posetite sajt www.osmehnadar.org.

Osnovni cilj akcije je ulepšavanje novogodišnjih praznika mališanima kojima je to potrebno (na Kosovu i Metohiji, u Kuršumliji, Požegi, Užicu, Svilajncu,  brojnim mestima u Vojvodini, kao i Beogradu), te pozivamo sve zainteresovane ljude dobre volje da svojim skromnim doprinosom pomognu ovu akciju.

„Želimo da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna, da pokrenemo aktivizam kod mladih, da društvu skrenemo pažnju na probleme koji nas okružuju i da pokažemo kako uz malo volje, vremena i entuzijazma možemo da menjamo svet oko sebe.“


Konkurs za najbolje studente iz Raške oblasti

Tekst konkursa >>

Rok za prijavu: 20.02.2014. godine


Pozorišna predstava u amfiteatru V 

U organizaciji Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta, 28. novembra 2013. godine odigrana je predstava i prva komedija u amfiteatru V, "Buba u uhu" u izvođenju Teatra 5.

Ovaj jedinstveni događaj na našem fakultetu, odmah je probudio velika interesovanja kod studenata, tako da je amfiteatar V to veče bio najveće pozorište u gradu.

Za sve svoje godine postojanja, popularna "petica" nije čula više smeha, te sa pravom možemo očekivati da će u buduće odabranih predstava za naše koleginice i kolege biti još više.

   


BIMUN 2014

Informacija o konkursu >>


Summer Program University of Vienna

Brochure >>

Rok za prijavu: 30.04.2014. godine


Pravo i medicina

Univerzitetska omladina Beograda i Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine (IFMSA-Serbia) uz podršku GO Savski Venac, vas pozivju na prvi susret studenata prava i studenata medicine pod nazivom:"PRAVO I MEDICINA 2013" 30.11.2013. u 10 časova

Predavanja:

Prof. dr Slobodan Savić, specijalista sudske medicine ( redovni profesor na Medicinskom fakultetu i Pravnom fakultetu, Univerziteta u Beogradu)  

- Lekarske greške i krivičnopravna odgovornost 

- Veštačenje i sudskomedicinsko veštačenje

dr Hajrija Mujović-Zornić, doktor pravnih nauka ( upravnica Centra za pravna istraživanja, Instituta društvenih nauka)  

-  Medicinska delatnost u kontekstu zaštite ljudskih prava

1.12.2013. "Case study" radionica

Timovi sastavljeni od studenata prava i medicine će imati priliku da istraže, analiziraju i prezentuju  realne slučajeve, sa medicinskog i pravnog aspekta, kao i da diskutuju o relavantnim pravno-medicinskim temama sa predavačima.

Pravo učešća imaju

studenti medicine IV, V i VI godine studija i

studenti prava III i IV godine studija.

Rok za prijavu je 28.11.2013.

Formular za prijavu možete naći na: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?usp=drive_web&formkey=dEhEMHdNX25oWGs0Wl9aQkd6eFVWM2c6MA#gid=0

Za više informacija, posetite: www.ifmsa-serbia.org


Konkurs za volontiranje

Univerzitetska omladina Beograda raspisuje konkurs za volontiranje na organizovanju događaja kojima će biti obeleženi Martovski pogrom (deset godina) i početak NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju(petnaest godina).

Za volontiranje se mogu prijaviti svi zainteresovani studenti.               

Prijava treba da sadrži: Ime i prezime i broj indeksa.

Prijavu poslati na adresu uob.bgd@gmail.com do 31. decembra 2013. godine.

Studentima koji budu uzeli učešće u realizaciji ovih događaja Univerzitetska omladina Beograda će izdati potvrdu o volontiranju na osnovu koje će moći da   ostvare dodatne ESPB bodove koji se upisuju u dodatku diplomi.

Informacije: +38164/ 973-82-73  Veljko Smiljanić


Manifestacija "Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje"

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu Vas poziva na manifestaciju "Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje" koja je zakazana za 19. novembra 2013. godine, u 19 časova u amfiteatru V i 20. novembra u 19č amfiteatru I.
Sa željom da široj javnosti, a pre svega studentskoj, predočimo značaj Republike Srpske za Srbe i Republiku Srbiju, odlučili smo da na jedan dostojanstven i argumentovan način prikažemo pravne, ali i duhovne okvire Republike Srpske, odnosno objasni smisao njenog postojanja, kao i proces njenog stvaranja, te izazovi sa kojima se suočava, ali i perspektive daljeg razvoja.

Predavanja će se posebno dotaći problematike Dejtonskog sporazume (okolnosti pod kojima je sklapan, njegov značaj za Republiku Srpsku, uloge Srbije kao garanta Dejtonskog sporazuma), te političko-pravni subjektivitet Republike Srpske unutar BiH, kao i unutrašnje i međunarodne pristiske na Srpsku (pritisci iz Sarajeva i međunarodne zajednice sa posebnim akcentom na protivdejtonsko prenošenje nadležnosti sa RS na BiH).

U utorak 19. novembra 2013. godine, u 19 časova pored predstavnika Pravnih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Nišu, Banjoj Luci i Beogradu, i Srpske Pravoslavne Crkve gostima će se obratiti i predsednik Republike Srpske gospodin Milorad Dodik.

U sredu 20. novembra 2013. godine, u 19 časova u amfiteatru I, predavanje će održati ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji – Njegova Ekselencija Ranko Škrbić, istorijsku retrospektivu će prezentovati prof. dr Nikola B. Popović, dok će o ekonomskoj saradnji govoriti predsednik Upravnog odbora EPS-a, gospodin Aca Marković na temu kreiranja Podrinjske regije. Etnolog Miroslav Niškanović kao istraživač saradnik Etnografskog instituta SANU i autor knjiga „Porodični korijeni“, „Srpska prezimena – poreklo, značenje, rasprostranjenost“, će se takođe obratiti skupu.

U nadi da ćemo organizacijom ove manifestacije predstaviti Srpsku i Srbiju u pravom svetlu i da ćemo, opredeljeni da nas Drina spaja, poslati jasnu poruku, radujemo se našem predstojećem susretu. 


Poziv za predaju prikaza i radova - Studentska revija za privredno pravo 

Redakcija Studentske revije za privredno pravo poziva sve zainteresovane kolege da napišu prikaz ili rad po sopstvenom izboru na temu iz oblasti prava, privrede i regulacije tržišta. Prikazi se mogu odnositi na usvojene propise ili predloge pravnih akata kao i najznačajnije primere iz sudske praksei prakse organa javne uprave, kao i izveštaje i studije u pravu Srbije, Evropske unije i drugih jurisdikcija. Pored prikaza, pružamo mogućnost da objavite i svoje uspešno odbranje seminarske radove ili članke iz oblasti poslovnopravnih i upravnopravnih disciplina, što ne isključuje mogućnost razmatranja radova koji discipilinarno spadaju u druge grane prava ili nepravne discipline, ukoliko imaju odgovarajući značaj ili doprinose boljem razumevanju odnosa prava i privrede.

Takođe, od ove godine radovi se šalju na latinici.

Rok za dostavljanje završenih radova je 07.12.2013. godine. Svi studentski radovi podležu recenziji, nakon koje će odabrani radovi biti objavljeni u narednom broju Studentske revije za privredno pravo. Ukoliko se odlučite da predložite svoj seminarski rad ili članak, molimo da imate u vidu da rad mora biti preporučen od strane mentora ili profesora.

Za više informacija o izboru teme kao i uputstvo za autore posetite naš sajt: www.selr.bg.ac.rs 

Prikaze i radove poslati na adresu: selreview@gmail.com

Molimo Vas da u naslovu email-a navedete puno ime i prezime, broj indeksa i naslov rada ili prikaza koji šaljete.


ELSA

Konkurs za volontersku praksu u advokatskoj kancelariji Аrmić & Partneri

ELSА nagradni konkurs za izradu eseja


Konkurs za dodelu 100 stipendija Pravnog fakulteta


Obuka za korišćenje portala službenih glasila - Službeni glasnik

 

 

Plakat >>

Formular za prijavu >>


IT sertifikat za studente Pravnog fakulteta 

Iskoristite mogućnost da u novembru steknete IT sertifikat Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i agencije Moje pravo.

Za studente koji pre polaganja žele da steknu ili da obnove svoje znanja organizuje se IT obuka.

Studenti koji smatraju da poseduju odgovarajući nivo IT znanja ne moraju da pohađaju obuku i mogu da se prijava samo za polaganje ispita.


Obuka i sertifikacija je podeljena po sledećim modulima:

  • Obrada teksta (MS Word)
  • Tabelarni proračuni (MS Excel)
  • Multimedijalne prezentacije (Power Point)
  • Internet i e-mail

Početak novog ciklusa planiran je za 28.10.2013. godine u terminima od 17-20č u računarskoj učionici na Pravnom fakultetu. Obuka za jedan modul traje 12 časova, a tačni termini biće određeni u dogovoru sa polaznicima.
Studenti se mogu opredeliti za obuku/sertifikaciju sva 4 modula ili pojedinačnih modula po sopstvenom izboru.

Cena u iznosu od 3.100 dinara po modulu obuhvata obuku, polaganje i izdavanje sertifikata.

Studenti koji žele da sertifikuju svoju postojeće znanje bez pohađanja obuke, plaćaju polaganje i izdavanje sertifikata u iznosu od 1500 dinara po modulu.


Informacije i prijave:


Nagradni konkurs Agencije za borbu protiv korupcije

Tekst konkursa >>


Comparative Constitutional Law – kurs na engleskom jeziku

Profesor Tomas Flajner će u okviru Master in European Integration održati na engleskom jeziku kurs pod naslovom Comparative Constitutional Law. Kurs će trajati tri nedelje, od 29. oktobra do 15. novembra 2013. godine. Nastava će se održavati dva puta nedeljno - utorkom i petkom - po 3 časa, s početkom u 18.00 časova.

Svi studenti koji budu pohađali ovaj kurs dobiće sertifikat.

Zainteresovani studenti mogu da se prijave putem mejla sekretaru master programa dr Bojani Čučković na cuckovic@ius.bg.ac.rs. Rok za slanje prijava je 25. oktobar 2013. godine.

Working Schedule >>


Konkursi Fondacije "Prof. dr Mirko Vasiljević"

Konkurs za nagradu studentima osnovnih akademskih studija pravnog fakulteta univerziteta u Beogradu za najbolje urađen rad iz oblasti trgovinskog, kompanijskog, berzanskog, stečajnog i saobraćajnog prava i za najbolje urađen rad iz oblasti politike i akata organizacija ujedinjenih nacija o društvenoj odgovornosti kompanija  >>

Instrukcije za pisanje rada iz oblasti politike i akata organizacija Ujedinjenih nacija o drustven oj odgovornosti kompanija >>

Konkurs za nagradu studentu osnovnih akademskih studija pravnog fakulteta univerziteta u Бeogradu sa socijalnim potrebama koji redovno ispunjava svoje statutarne obaveze >>

Rezultati konkursa Fondacije "Prof. dr Mirko Vasiljević"


Konkursi  Fonda „Radivoj B. Vasović, viši pravni savetnik i njegova porodica“

Upravni odbor Fonda „Radivoj B. Vasović, viši pravni savetnik i njegova porodica“ raspisuje sledeće konkurse:

K O N K U R S za dodelu nagrade studentu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu slabijeg materijalnog stanja, koji je sa odličnim uspehom završio master akademske studije >>

K O N K U R S za dodelu nagrade studentu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu slabijeg materijalnog stanja, koji je sa odličnim uspehom završio osnovne akademske studije >>


ELSA vrši prijem novih članova

Evropsko udruženje studenata prava ELSA (European Law Students' Association) je međunarodna studentska organizacija, koja svoj rad ostvaruje kako u svim državama Evrope tako i van evropskog kontinenta.

ELSA Beograd postoji od 1987. godine i najveća je strukovna, studentska organizacija u zemlji. ELSA kroz svoje raznovrsne aktivnosti, kao što su pronalaženje studentskih praksi, organizacija seminara i konferencija, studijskih poseta, simulacija suđenja, tribina, objavljivanje članaka u studentskim i nestudentskim biltenima čime se doprinosi oblikovanju studenata i budućih pravnika. Kroz svoje aktivnosti ELSA doprinosi razvoju pravne nauke i profesionalnom usavršavanju studenata i mladih pravnika, omogućuje im da se upoznaju sa drugim pravnim sistemima i kulturama u duhu kritičkog dijaloga i naučne saradnje i pomaže im da steknu internacionalno profesionalno iskustvo.

Ako ste ambiciozni, komunikativni, motivisani da preuzmete odgovornost, puni pozitivne energije, kreativni, voljni da stičete nova znanja i veštine i volite da putujete postanite članovi ELSA-e Beograd!

Način prijave: e-mail sa naznakom „UČLANJENJE“, koji sadrži Vaše ime, prezime i broj telefona poslati na  elsamarketingbg@gmail.com           

Rok za prijavljivanje: 10. novembra 2013. godine u 00.00h

Informacije: Mona Bogdanović, bogdanovic.mona@gmail.com  , (00) 381 64 070 4 215


Pripremna nastava za polaganje University of Cambridge Exams

Nastavu izvodi Silvana Popović, predavač za predmet Engleski jezik

Nastava počinje 15. oktobra 2013.

Testiranje se organizuje u sledećim terminima –     FORUM ROMANUM:

18.09.2013.    15.00-16.00
25.09.2013.    15.00-16.00
02.10.2013.    15.00-16.00
10.10.2013.    15.00-16.00
11.10.2013.    15.00-16.00
14.10.2013.    15.00-16.00

Za bliže informacije obratiti se
Jasmini Alibegović
, Služba za poslediplomske studije, tel. 3027 - 677


Konkurs Fondacije ITO

Tekst konkursa >>

Prijavni formular >>


E-mail Studentskog parlamenta za studentska pitanja i probleme

Studentski parlament Pravnog fakulteta otvorio je email nalog na koji će studenti moći da šalju svoja pitanja i probleme u vezi sa studiranjem koja ćemo zajedno rešiti u najkraćem mogućem roku.

Email SPPF-a je studentski.parlament@ius.bg.ac.rs


   

 

Sva prava zadržana. Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu 2012.