У Марибору одржан Сусрет руководилаца правних библиотека нашег региона

Сусрет руководилаца правних библиотека нашег региона је одржан 18, 19. и 20. октобра 2006. године у Марибору. Домаћин је био, по други пут, Правни факултет Универзитета у Марибору.

Присутни представници библиотека су највећу пажњу посветили начину формирања Асоцијације правних библиотека Југоисточне Европе и након конструктивних договора потписано је Писмо намере.

Планирано је да Асоцијација буде формирано у јуну 2007. године у Неуму, с тим што би руководиоци институција претходно потписали акт о формирању Асоцијације. Ова Асоцијација би се касније прикључила светској асоцојацији правних библиотека (International Association of  Law Libraries).

Гост Сусрета је био проф. др Холгер Кнудсен претходни председник ове светске асоцијације. Вођени су наравно и разговори о проширењу свих видова сарадње између правних библиотека у региону, а била је и презентација словеначке електронске правне базе Ius info, LexisNexis базе и Paragraf neta. Наш факултет је добио као поклон могућност да три месеца бесплатно користи базуIus info, а домаћини су свима дали и вредне поклоне у књигама.

И гости и домаћини дугују захвалност спонзору Сусрета, Пословном систему МЕРКАТОР, који је финансијском подршком омогућио угодан смештај и боравак гостију и плодотваран рад свих учесника Сусрета.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве