Футсал репрезентација Правног факултета одбранила титулу

На Петом Светском међууниверзитетском првенству (World InterUniversities Championship) које је одржано у Пули од 12. до 16. новембра ове године, футсалери Правног факултета одбранили су титулу светских универзитетских првака освојену прошле године у Барселони.

На овогодишњем Светском првенству, које је окупило 32 екипе са свих крајева света, Правни факултет је до титуле стигао без пораза, у финалу савладавши ривале из Либије резултатом 5:1.

Наши репрезентативци – двоструки узастопни шампиони Лиге Универзитета у Београду, окосница футсал селекције Београдског универзитета као двоструког узастопног првака Србије, актуелни освајачи Европског купа у Милану – овим тријумфом обезбедили су директан пласман на Медитеранске универзитетске игре у Бејруту и наредно Шесто Светско међууниверзитетско првенство у Риму 2020. године.

Злато су одбранили Марко Бадовинац, Никола Вићић (капитен), Никола Ристановић, Страхиња Петров, Никола Матијевић, Филип Минић, Никола Арсић, Иван Никотовић, Александар Фриц, Јован Ристановић, Марко Лазић и Ђорђе Врљанац. Шеф наше делегације био је Матија Бурић.

Селектор репрезентације, проф. др Владимир Вулетић, истиче да је ово непоновљива генерација универзитетског футсала у Србији, али и упозорава да Београд и Србију у јулу 2020. године чека организација Европских универзитетских игара, те да је у том смислу крајње време да се универзитетском спорту приступи много озбиљније и квалитетније него до сада.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве