Наши студенти освојили друго место на Светском универзитетском дебатном првенству на Тајланду

На управо завршеном Светском универзитетском дебатном првенству које се одржало на Тајланду наши студенти су остварили невероватан успех пласманом у финале турнира у отвореној категорији (главној категорији).

На светском дебатном првенству, које је ове године одржано 40. пут, Милош Марјановић и Јанко Ђорђевић (Правни факултет у Београду) остварили су историјски успех пласманом у финале турнира, у коме су освојили друго место. На првенству је учествовало преко 1000 студената из целог света.

У отвореној категорији претежно се такмиче студенти којима је енглески матерњи језик. Милош и Јанко су други тим у историји овог такмичења који је стигао до финала ове категорије, а да није са енглеског говорног подручја. На путу до финала, они су победили тимове из Мелбурна, са Оксфорда, Харварда, Јејла, док су у самом финалу дебатовали против тимова са Оксфорда, Јејла и Маквари Универзитета у Сиднеју.

Такође, наш студент Ђорђе Радосављевић и Марта Васић (Факултет политичких наука у Београду) стигли су до четвртфинала у категорији енглески као други језик.

Поред овог огромног успеха, Милош Марјановић је проглашен за 2. најбољег говорника, а Јанко Ђорђевић за 4. најбољег говорника у категорији енглески као други језик, док је у категорији енглески као страни језик Марта Васић заузела 5. најбоље говорничко место, а Ђорђе Радосављевић 10. место.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве