Правни факултет учествовао у отварању изложбе „Живојин Перић – личност и дело“ у Ваљевској гимназији

 Декан Правног факултета, проф. др Зоран Мирковић и продекан за науку, проф. др Марко Ђурђевић отворили су 28. јануара изложбу „Живојин Перић – личност и дело“ у холу Ваљевске гимназије и присуствовали пригодном предавању проф. др Јовице Тркуље (професора Правног факултета у пензији) посвећеном животу нашег знаменитог професора. Гимназија у Ваљеву, чији је Живојин Перић био ученик почетком осамдесетих година деветнаестог века, организовала је у сарадњи са Правним факултетом ову изложбу у склопу низа свечаности којима ће током 2020. године обележити стопедестогодишњицу свог постојања.

Како је проф. Ђурђевић истакао у свом говору, Перић је себе целог живота сматрао Ваљевцем. Међу бројним чланским картама удружења којима је припадао, постоји једна од посебног значаја за његов однос према Ваљеву. То је чланска карта Удружења Ваљеваца и Ваљевки у Београду чији је Живојин Перић био члан током треће деценије 20. века. 

   Изложба ће остати у Ваљевској гимназији до краја фебруара. Истом приликом је у Галерији знаменитих Гимназије постављен портрет професора Живојина Перића, који ће бити трајно изложен. 

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве