Уручене награде са такмичења „Осуди дискриминацију“

Тимови Правног факултета Универзитета у Београду освојили су прво и треће место на традиционалном такмичењу у симулацији суђења у области заштите од дискриминације „Осуди дискриминацију“, које Повереник за заштиту равноправности организује по седми пут, уз подршку Фондације за отворено друштво Србија.

Свечаност поводом проглашења победника одржана је 16. јуна 2021. године, у просторијама Повереника за заштиту равноправности. Том приликом, повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић уручила је дипломе, пехаре и награде студентима и студенткињама који су током такмичења разматрали деликатно правно питање ширења говора мржње против припадника и припадница ромске националне мањине и старијих особа. Истраживачки проблем је био посебно изазован због чињенице да се предмет тицао случаја дискриминације који се остварује радњом друштвене мреже која није уписана у Регистар медија.

Стручни жири је за победнике такмичења прогласио студенткиње мастер студија Правног факултета Универзитета у Београду Дуњу Симић, Милицу Милановић и Ивану Васић. Студенткиње је за такмичење припремала проф. др Љубинка Ковачевић, док су им драгоцену помоћ у припремама прижили проф. др Игор Вуковић и проф. др Ивана Крстић.

Другопласирани тим чинили су студенти и студенткиње Правног факултета Универзитета у Нишу, док је треће место заузео такође тим са Правног факултета Универзитета у Београду, који су чинили Милан Минић, Милица Лукић и Борис Мољевић, док им је менторка била асистент Уна Дивац.

Честитајући награђенима, повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић је изјавила да је радује што будући правници и правнице налазе инспирацију да се сваке године укључе у ово такмичење, чиме показују спремност да раде на унапређењу знања у домену антидискриминационог права и развоју културе људских права. Ово тим пре што је циљ такмичења да допринесе како развоју правног образовања у овој области, тако и унапређењу равноправности у Републици Србији

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве