Стипендије за постдипломске студије у иностранству

Презентација стипендија Владе Француске

Презентација стипендија Владе Француске 2020-2021. за мастер 2 ниво и докторате у коменторству, за студије на француском или енглеском језику, одржаће се у четвртак 27. фебруара 2020. године у 16.15 часова у семинару 333 „Михаило Илић“ на Правном факултету Универзитета у Београду.

Конкурс за стипендије отворен је до 16. марта 2020. године.


 2020 Global Korea Scholarship: Стипендија Владе Републике Кореје за постдипломске студије

Национални институт за међународно образовање (NIIED) отвара пријаву за стипендију Global Korea Scholarship 2020.

Пријава је отворена застуденте 1) постдипломских студија (мастер/магистарски и докторски програм саједногодишњим програмом корејског језика) и 2) истраживачки програм.

Држављани Републике Србије или Црне Горе могу се пријавити за ову стипендију искључиво преко Амбасаде Републике Кореје. За додатне информације идокументацију о Стипендији ГКС за 2020.годину, молимо погледајте документа ovde.


 Stipendije Ministarstva trgovine Narodne Republike Kine za 2019/2020. godinu

Objavljen je konkurs za stipendije Ministarstva trgovine Narodne Republike Kine za celokupne master i doktorske studije u toj zemlji, namenjene zaposlenima u vladinom sektoru, menadžerskom kadru u preduzećima i organizacijama, kao i istaknutim pojedincima iz visokoškolskih i istraživačkih ustanova. Rok za prijave je 10. jun 2019. godine. 
 
U okviru programa stipendiraju se jednogodišnje ili dvogodišnje master studije, kao i trogodišnje doktorske studije na programima određenih univerziteta u Kini na engleskom jeziku. 
 
U trenutku prijave, kandidati moraju imati manje od 45 godina starosti. Prijavljivanje se vrši apliciranjem na određeni fakultet a potom i slanjem konkursne dokumentacije na adresu: Ekonomsko i trgovinsko odeljenje Ambasade Narodne Republike Kine, ulica dr Jovana Danića 1, 11000 Beograd, sa naznakom „MOFCOM stipendije za 2019. godinu.”
 
Detaljni opis svih ponuđenih fakulteta, uslova, aplikacionih linkova i potrebne dokumentacije možete pogledati OVDE  
 
Liste dostupnih fakulteta možete pogledati OVDE i OVDE


ITT Čikago-Kent pravni fakultet


EKO SERBIA NASTAVLJA DA STIPENDIRA POSTDIPLOMSKE STUDIJE U GRČKOJ

Poslovna Grupacija Hellenic Petroleum, čija je članica EKO Serbia, raspisala je treću godinu za redom konkurs za stipendiranje studenata master studija na Univerzitetu u Pireju i Univerzitetu tehničkih nauka na Kritu. Priliku da studiraju na ovim prestižnim grčkim univerzitetima dobiće diplomirani studenti, koji će se pridružiti grupi od 25 najboljih iz svih zemalja u kojima Hellenic Petroleum Grupacija posluje – Grčka, Kipar, Republika Severna Makedonija, Crna Gora, Bugarska i Srbija. Stipendije će biti dodeljene za program Energetska strategija, pravo i ekonomija i program Naftni inženjering, u trajanju od 18 i 12 meseci.

Studije će se održavati na engleskom jeziku, a predavanja drže cenjeni profesori iz Evrope i Amerike. Tokom trajanja programa, pored stipendija koje pokrivaju sve troškove školarine, kompanija EKO Serbia će studentima obezbediti redovno primanje nadoknade za troškove smeštaja i života u Grčkoj, u iznosu od 1.000 evra mesečno (za do 12 meseci boravka).

EKO Serbia, kao društveno odgovorna kompanija koja ulaže u obrazovanje i podržava istraživanje i inovacije, ponosna je što treću godinu za redom, studentima iz Srbije pruža priliku da se nađu među 25 najboljih koji će upisati master studije. Konkurs predviđa dodeljivanje dve stipendije, mada je praksa prethodnih godina pokazala da je zbog velikog broja prijava, Grupacija Hellenic Petroleum odobrila više stipendija. Zahvaljujući ovoj saradnji, samo tokom prethodne dve godine, šest (u 2017. godini) i još troje (u 2018. godini) postdiplomaca iz Srbije učilo je na grčkim univerzitetima. Za njihov budući profesionalni razvoj posebno je važno što su učestvovali u istraživačkim energetskim projektima i učili po najsavremenijim programima koji prate nove trendove u oblasti naftne industrije, a koji su usklađeni sa zakonodavstvom Evropske unije.

Kontinurano interesovanje za polje energetike širom Jugoistočne Evrope motiviše ovaj program stipendiranja, prvi ove vrste u regionu. Program je formiran sa namerom da stvori zajednicu profesionalaca u ovoj oblasti, prateći trendove naftne industrije, i osposobi nove generacije stručnjaka i inovatora.

Postdiplomci će imati priliku da iskuse inovativne studijske metode u internacionalnom okruženju. Pored univerziteta, gde se priređuju gostujuća predavanja, seminari i istraživački projekti iz oblasti naftne industrije i energetskog tržišta, vrata svih kompanija Grupacije Hellenic Petroleum biće otvorena za praktična predavanja i posete njenih stipendista.

Glavni cilj saradnje Grupacije Hellenic Petroleum sa Univerzitetom u Pireju i Univerzitetom tehničkih nauka na Kritu je kreiranje centra specijalizovanih postdiplomskih studija koji će obučavati kadrove specijalizovane za rad u naftnoj industriji, kako u Grčkoj tako i u inostranstvu.

 Za dodatne informacije, molimo vas kontaktirajte:

EMINENT Communications, Emina Ferizović, direktorka

M: + 381 63 7704 876,

emina@eminentkomunikacije.rs

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве