Одржана трибина ,,Презумпција невиности и кривични поступак“

У понедељак 13. децембра, у организацији Клуба за друштвене односе и Студентског парламента Правног факултета, одржана је трибина на тему ,,Презумпција невиности и кривични поступак“. Говорници су били заменица председника Врховног касационог суда, Биљана Синановић, и адвокат Сеад Спаховић.

У склопу трибине, говорници су изнели своје стручне анализе правне материје која регулише питање презумпције невиности. Захваљујући богатом искуству говорника, окупљени су могли да уживају у стручним анализама и примерима из праксе. Такође, било је речи и о кршењу презумпције невиности од стране различитих субјеката и о последицама којима подлежу жртве овог феномена. Након излагања, студенти су добили могућност да изнесу сопствена мишљења и да започну дијалог са говорницима.

Клуб за друштвене односе и Студентски парламент Правног факултета изразили су захвалност нашим говорницима на уложеном времену и енергији, Управи Правног факултета на томе што је подржала организацију ове трибине, свим студентима који су учествовали у њеном организовању и свим присутним гостима. Најављени су и нови догађаји на ову тему.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве