Тим Правног факултета освојио је прво место и награду за најбољег говорника на такмичењу „Осуди дискриминацију“

Тим Правног факултета Универзитета у Београду освојио је прво место и награду за најбољег говорника на националном такмичењу у симулацији суђења из области заштите од дискриминације „Осуди дискриминацију“ које организује Повереница за заштиту равноправности и Фондација за отворено друштво. Тим нашег факултета чинили су студенти Василије Бошковић и Никола Ивковић, а за такмичење их је припремао сарадник у настави Стефан Јовановић. Такође, у писменој фази такмичења студентима је помогла и госпођа Љубица Милутиновић, судија Врховног касационог суда у пензији.

Награду за најбољег говорника добио је Василије Бошковић. Студенти су се у финалу сусрели са тимом из Новог Пазара пред петочланим судијским већем састављеним од угледних стручњака, претежно из највиших српских судова и јавног тужилаштва.

Тим који је такође представљао Правни факултет, који су чинили студенти Емилија Гајић, Василије Митровски и Невена Недељковић, освојио је треће место у усменој фази. Тим је припремала асистенткиња Валерија Дабетић.

Ово је трећа година заредом како су студенти нашег факултета заузели највише место на овом традиционалном такмичењу које окупља тимове из целе Србије, на којем студенти Правног факултета редовно заузимају висока места и остварују веома запажене резултате.

Повереница Бранкица Јанковић и бивши судија Уставног суда Боса Ненадић уручиле су награде студентима и изразиле велико задовољство квалитетом усмене аргументације и заинтересованошћу младих правника који су на почетку своје каријере за деликатна и занимљива питања из области равноправности и дискриминације.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве