Потписан споразум о сарадњи са Музејем жртава геноцида

У среду, 19. јануара 2022. године, декан Правног факултета Универзитета у Београду, проф. др Зоран Мирковић и проф. др Милош Станковић угостили су господина Дејана Ристића, директора Музеја жртава геноцида и његове сараднике из ове националне установе. Овом приликом, Правни факултет Универзитета у Београду и Музеј жртава геноцида потписали су и Протокол о сарадњи.

Овај споразум, који су потписали проф. Мирковић и господин Ристић, представља увод у институционалну сарадњу нашег факултета и Музеја жртава геноцида, која је започела разменом стручних публикација. Заједнички рад ће бити настављен заједничким научним радом усмереним ка неговању културе сећања, очувањем успомене на Србе, Јевреје и Роме као жртве геноцида у 20. веку на нашим просторима и анализом правних механизама и друштвено-историјских процеса који су резултирали стварањем машинерија зла чије су невине жртве били Срби, Јевреји и Роми.

Правни факултет Универзитета у Београду подсећа да је са своје стране важан корак у овом правцу учинио 2017. године организацијом научне конференције посвећене правном поретку НДХ и објављивањем зборника радова „Правни поредак Независне државе Хрватске“. 

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве