Позив за пријаве на Специјалистички курс „International Refugee Law“

Правни факултет Универзитета у Београду, заједно са Институтом за хуманитарно право из Сан Рема и Канцеларијом УНХЦР-а у Београду, у летњем семестру 2022. организује специјалистички курс на тему International Refugee Law. Курс ће трајати током једног семестра, од 7. марта до 6. јуна 2022. и одржаваће се онлајн, понедељком и четвртком, путем Зоом платформе.

Предавачи на Специјалистичком курсу су истраживачи Института за хуманитарно право из Сан Рема, службеници УНХЦР-а, професори Правног факултета као и реномирани светски експерти из ове области међународног права. Курс ће се одржавати на енглеском језику и имаће 24 наставне јединице, које ће обухватити најразличитије теме које се односе на област међународног избегличког права, од релевантног међународног и регионалног оквира, појма избеглице, права и начела из Конвенције о статусу избеглица, осетљивих категорија избеглица, трајних решења и сл.

Курс је отворен за студенте мастер и докторских студија и они који буду прихваћени да похађају Специјалистички курс добиће сертификат Правног факултета Универзитета у Београду, Института за хуманитарно право из Сан Рема и Канцеларије УНХЦР-а у Београду, а ове године ће учесницима курса бити обезбеђене стипендије за похађање.

Рок за пријаву је до 20. фебруара ове године. Пријаве се врше преко опције Application form на интернет страни Специјалистичког курса: irl.ius.bg.ac.rs

Све додатне информације можете наћи у позиву овде или се можете обратити путем мејла refugeelawcourse@ius.bg.ac.rs

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве