Конкурс за Сакура стипендије 2022.

У циљу промовисања и изучавања разних аспеката јапанског друштва и културе у Републици Србији, али и јачања српско-јапанског пријатељства, компанија ЈТ Интернатионал а.д. Сента, у сарадњи са Амбасадом Јапана у Републици Србији расписује:

КОНКУРС 2022.

за доделу пет стипендија у износу од по 100.000 динара за израду истраживачког рада на тему у вези са Јапаном

За учешће на конкурсу потребно је поднети предлог истраживачког рада према обрасцу за пријаву на сајту https://sakurastipendije.rs/ .Тема истраживачког рада треба да буде из једне од следећих области:

  • Друштвених и хуманистичких наука (економије, права, политичких наука, филозофије, јапанског језика и књижевности)
  • Културе и уметности
  • Каизен менаџмента

Право учешћа на конкурсу имају:

Студенти основних, постдипломских и докторских студија свих акредитованих универзитета у Републици Србији и истраживачи који нису у сталном радном односу.

Потребна документа за учешће на конкурсу:

  • Попуњена пријава
  • Фотографије попуњених, оверених страница важећег индекса са основних, постдипломских или докторских студија акредитованих универзитета у Републици Србији
  • Диплома завршеног факултета са додатком дипломи, односно уверењем о положеним испитима уколико је кандидат завршио студије или је на постдипломским или докторским студијама
  • За истраживаче – списак научних радова
  • Уверење, односно потврда Националне службе за запошљавање или ПИО фонда Србије да кандидат није на евиденцији лица у радном односу
  • Лична карта или пасош
  • Препорука професора основних, постдипломских или докторских студија акредитованих универзитета у Републици Србији

Попуњену пријаву на српском или енглеском језику и остала наведена документа, скенирана и у ПДФ формату, можете послати електронском поштом на адресу konkurs@sakurastipendije.rs.

Пријаве морају стићи на наведене адресе најкасније до 4. маја 2022. до 17:00.

Од уредно поднетих пријава, комисија ће изабрати 5 (пет) учесника, подносилаца предлога истраживачког рада. Ових пет учесника ће стећи право на појединачну стипендију у износу од 100.000 динара уколико најкасније до 31. децембра 2022, пошаљу истраживачки рад према поднетом предлогу путем електронске поште на адресу konkurs@sakurastipendije.rs.

Укупан износ појединачне стипендије од 100.000 динара изабраним учесницима даје се за период израде истраживачког рада и биће исплаћен у два једнака дела на следећи начин:

  • авансни део укупног износа од 50.000 динара у року од 30 дана од објаве имена изабраних стипендиста
  • износ од 50.000 динара у року од 30 дана од када комисија оцени да је поднет истраживачки рад усклађен са поднетим предлогом, односно пријавом на конкурс.

Резултати конкурса биће објављени до 15. јуна на интернет страници https://sakurastipendije.rs/

За све додатне информације у вези са конкурсом за Сакура стипендије пишите нам на е-маил адресу konkurs@sakurastipendije.rs

НАПОМЕНА: Учесници који не поднесу рад у предвиђеном року или чији рад комисија оцени као неусклађен са поднетим предлогом, односно пријавом на конкурс, а примили су авансни део уплате стипендије, не остварују право на пуни износ стипендије и у обавези су да авансни део врате даваоцу стипендије.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве