БГ ПРАКСА- прилика за студенте Универзитета у Београду

Универзитет у Београду и Град Београд позивају студенте завршних година основних и мастер студија да постану део 11. генерације полазника програма универзитетске радне праксе БГ ПРАКСА и искористе прилику за стицање радног искуства у струци.

Овог лета 135 студената Универзитета у Београду имаће прилику да обави тромесечну радну праксу у некој од следећих установа:

Предузећа: ЈКП „Београдски водовод и канализација“, ЈП „Градско стамбено” , ЈКП „Београд пут“, ЈП „Београдска тврђава“, ЈКП „Ветерина Београд“, ЈКП „Инфостан технологије“ Београд, ЈКП за јавне гараже и паркиралишта „Паркинг сервис”, Туристичка организација Београда, ЈКП „Погребне услуге”, градскa општинa Савски венац, установе културе: Библиотека града Београда, Библиотека „Милутин Бојић“, Библиотека „Димитрије Туцовић“ Лазаревац, Дом омладине Београда, БИТЕФ театар, Музеј афричке уметности – збирка Веде и др Здравка Печара, Музеј града Београда, Завод за заштиту споменика културе града Београда, Историјски архив Београда, Канцеларија за младе, Градско веће, као и 11 секретаријата Градске управе.

Свим полазницима програма током три месеца трајања праксе биће обезбеђена новчана надокнада. Ангажовање у програму, као препозната релевантна ваннаставна активност студената Универзитета у Београду, носи и додатне /некумулативне/ ЕСПБ бодове.

Сваки полазник праксе имаће непосредно одређеног ментора из реда запослених.

Током реализације програма ове године биће укључено укупно 90 ментора на 82 различите позиције у градским предузећима, установама културе, библиотекама, музејима, секретаријатима градске управе и општинама које учествују у програму.

Конкурс са свим детаљима о локацијама и позицијама за праксу, описом посла, условима за сваку позицију и потребним документима налази се на сајту Центра за развој каријере, на страници http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa

На истој страни сајта истакнути су важни датуми везани за процес пријаве, предселекцију, селекцију, одговори на најчешће постављена питања, линк ка пријавном формулару за конкурс, као и “Водич кроз конкурс” са позицијама организованим према факултетима.

На конкурс се могу пријавити заинтересовани студенти завршних година основних и мастер студија у складу са наведеним условима конкурса за расписане позиције.

За све кандидате неопходно је да приложе скенирану потврду о редовном студирању са одговарајућег факултета.

Конкурс је отворен од 12.априла до 4. маја 2022. године у поноћ, а први дан праксе биће 1. јул 2022.

О ПРОГРАМУ БГ ПРАКСА:

Програм се реализује од 2010. године за редом захваљујући успешној сарадњи Универзитета у Београду и Града Београда, а осмислио га је Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду. Програм је резултат заједничког настојања да што већи број студената Универзитета у Београду стекне практична знања, вештине и релевантно радно искуство током студија и тако унапреди своје академско образовање; проистекао из потребе да се што већем броју младих људи са универзитетском дипломом пружи подршка у професионалном усавршавању, али и препознавање важности идеје да концепт друштвено одговорног пословања постане интегрални део пословних стратегија јавних предузећа у Београду. До сада је кроз програм БГ пракса прошло преко 2000 студента са 27 факултета Универзитета у Београду.

ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ

ЈКП „Погребне услуге“

Правни саветник

ЈКП „Београдски водовод и канализација“

Практикант- Стручни сарадник за сарадњу са јавним извршитељима

ГО Савски венац 

Практикант на правним пословима  из области  имовинско-правних и стамбених послова

ГУ – Секретаријат за јавни превоз 

Сар. на посл. јавног превоза у одељ.за нормативно-правне послове и послове јавних набавки

Сарадник на пословима јавног превоза у одељењу за тарифне системе и контролу

ГУ – Секретаријат за имовинске и правне послове

Извршилац за припрему аката

Практикант на пословима приреме документације за израду нацрта уговора

ГУ – Секретаријат за имовинске и правне послове

Практикант на студијско-аналитичким и стручно-оперативним пословима

ГУ- Секретаријат за опште послове

Практикант – подршка правним пословима  у области набавки

ГУ – Секретаријат за информисање

Новинар – практикант у Сектору за информисање

Практикант у Сектору за маркетинг и односе са медијима

ГУ – Секретаријат за управу

Статистичар аналитичар на пословима статистике промета и цена

Статистичар аналитичар

ГУ – Секретаријат за спорт и омладину

Сарадник у сектору за спорт 

ГУ Канцеларија за младе и сарадњу са удружењима

Сарадник за пројекте Канцеларије за младе

ГУ- Секретаријат за јавне приходе

Практикант на аналитичко пореским пословима

Историјски архив Београда

Архивист на пословима заштите архивске грађе

Библиотека града Београда

Библиотекар

Дом омладине Београда

Асистент менаџера за односе са јавношћу

Програмски асистент

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве