Одржан скуп „Публицистика у развоју друштва и државе IIˮ у Краљеву 17-18. августа

У оквиру Жичког духовног сабора „Преображење 2022ˮ, у Краљеву је, од 17. до 18. августа 2022. године, по други пут одржан научни скуп са међународним учешћем „Публицистика у развоју друштва и државеˮ. Скуп је организовао Народни музеј Краљево, у сарадњи са Правним факултетом Универзитета у Београду и Иниститутом за политичке студије у Београду.

Скуп су отворили градоначелник Краљева др Предраг Терзић, виши научни сарадник у пензији др Љубодраг П. Ристић и директор Народног музеја у Краљеву Дарко Гучанин, испред организационог одбора, али и као потоњи излагачи.

 У току два дана, кроз пет сесија, учесници и публика су могли да саслушају 23 саопштења из различитих области: опште историје, историје права, историје језика, књижевности, културе, спорта итд. Свака од тема је обрађивана кроз домаћу и/ли страну публицистику за посматране периоде, од краја XVIII до краја XХ века.

Наш факултет су представљала два излагача: професор др Далибор Ђукић, са саопштењем „Македонско црквено питање у Веснику, часопису Савеза удружења православног свештенства 1959-1967.ˮ и демонстратор Ђорђе Степић, са саопштењем „Устав Краљевине Србије из 1888. године – Непосредни одјеци и анализе у домаћој штампиˮ.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве