Недеља добродошлице бруцошима Правног факултета Универзитета у Београду

У сусрету школској 2022–2023. години, по први пут је у просторијама Правног факултета Универзитета у Београду организована Недеља добродошлице бруцошима. Током седмице која претходи званичном почетку семестра, од 26. до 29. септембра, бруцоши као и сви остали заинтересовани студенти Правног факултета, могли су активно да учествују на радионицама које су имале за циљ да им омогуће лакши и квалитетнији почетак студентског живота.

Све радионице су биле усмерене на практичне образовне потребе будућих младих правникa и бавиле су се различитим темама од значаја као што су: 1) Упознавање Правног факултета; 2) Технике правилног учења; 3) Примењене технике правилног учења; 4) Како се припремити за испит?; 5) Академско поштење и студентска етика; 6) Основи професионалне комуникације; 7) Мотивациони говор – како успети и како не одустати? и 8) Значај и могућности за неформално учење. У анонимним евалуацијама, полазници су све радионице оценили највишим оценама и описали их као корисне, садржајне и креативне. Опште мишљење бруцоша осликавају речи једног од учесника „практични савети, пријатна атмосфера и одлични предавачи“, док су старији студенти били једногласни у свом ламенту „ех, да је ово било у наше време“.

Уз поменуте радионице, координатори пројекта су организовали и сајам студентских организација, како би се бруцоши упознали и са разноврсним ваннаставним активностима које нуди наш факултет. У сарадњи са Школом интелектуалних вештина, студентима су понуђена и четири онлајн курса: 1) Брзо читање Masterclass;  2) Добро спавај боље памти;  3) Зашто лоше памтимо и 4) Studymaster менторски процес. Сви поменути курсеви оријентисани су на различите врсте помоћи у савладавању испитне материје и превазилажењу застоја у учењу, како би студенти Правног факултета могли да оптимизују свој рад и побољшају резултате у учењу.

Креирање и руковођење радионица било је поверено млађим асистентима и сарадницима, који су према речима учесника били спремни за сарадњу, показали жељу да им помогну и искрено причали о својим искуствима. Наставници који су учествовали на пројекту и допринели његовој успешној реализацији су др Маша Мишковић, Валерија Дабетић, Марија Влајковић, Новак Вујичић, Ђорђе Марковић, Уна Дивац, Ивана Радисављевић,  Стефан Јовановић, Сава Војновић, Алекса Шкундрић и Никола Станковић.

Слике са овог догађаја можете погледати на овом линку , а све даље активности Тима за оријентацију Правног факултета можете пратити овде http://orijentacija.ius.bg.ac.rs/. Све студенте који су учествовали на радионицама позивамо да учествују у анонимном онлајн истраживању и својим коментарима нам помогну да још боље разумемо и одговоримо на њихове образовне потребе https://docs.google.com/forms/d/10DspAseLZ2dbT7pBAwy40VH7LWOfecaOKZxgSBR8SDw/edit.

Да је овим догађајем започета једна лепа традиција на Правном факултету, говори чињеница да је организаторима пристигло укупно 1030 пријава! То значи да је преко 350 студената показало интересовање за неколико различитих радионица.

Свим нашим студентима желимо срећан и успешан почетак школске године!

Тим за оријентацију

Правни факултет

Универзитета у Београду

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве