Свечано отворена школска 2022/23. година

У понедељак, 3. октобра 2022. године, свечаном академијом у амфитеатру V – „Радомир Лукић“ отворена је школска 2022/23. година. Пред многобројним окупљеним бруцошима, наставницима и гостима из правне струке и академског окружења, свечаност је отворена државном химном „Боже правде“ и студентском химном „Gaudeamus igitur“ у извођењу хора „Обилић“ академског културно-уметничког друштва „Бранко Крсмановић“, под диригентском палицом Ане Ћосовић.

Проф. др Милош Станковић, који је водио програм, прочитао је затим писмо које је поводом почетка школске године бруцошима и Факултету упутио први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Окупљенима су се затим поздравним говорима обратили декан Правног факултета Универзитета у Београду, проф. др Зоран Мирковић (текст говора можете видети овде), проректор за наставу Универзитета у Београду, проф. др Дејан Филиповић, продекан за наставу Правног факултета Универзитета у Београду, проф. др Бојан Милисављевић, као и студент-продекан, Срђан Арбутина. Кроз ове говоре, нови студенти упознати су са историјатом Правног факултета Универзитета у Београду, значајем студија права, могућностима, правима и обавезама које су отворене за њих као студенте Правног факултета.

У завршетку свечаности, хор „Обилић“ извео је одабрани уметнички програм.

Фотографије можете видети овде

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве