Београдска недеља правне филозофије

Задовољство нам је да вас позовемо на предстојеће догађаје у оквиру Horizon Twinning пројекта „Advancing cooperation of the Foundations of Law“, који ће се одвијати наредне недеље на Правном факултету у Београду.

Horizon Twinning пројекат је усмерен ка размени научног и административног знања између Правног факултета Универзитета у Београду и Универзитета у Ђенови, Лисабону и Сарију. Сходно томе, ALF-ов академски стартни догађај је “Jurisprudence Jam Sessions” који се одржава од 28. до 30. новембра 2022. године, заједно са годишњом студентском конференцијом из теорије и филозофије права 2. децембра 2022. године.

Jurisprudence Jam Sessions су замишљене као догађаји који подразумевају групу правних филозофа који „импровизују“ о једном од актуелних правно-теоријских питања, тиме покривајући три водеће теме пројекта: право и језик, право и практична рационалност, и право и логика. Ове сесије треба да буду што неформалније, охрабрујући све присутне учеснике да слободно ускоче са питањима „jamming“ говорнику, као и да наставе започету филозофску „импровизацију“ накнадним истицањем коментара, критика и дилема.

Након тога, у петак 2. децембра 2022. године ће се одржати IX годишња студентска конференција из теорије, социологије и филозофије права, под називом „The Future of International Rule of Law“.

Овим путем вас позивамо да присуствујете поменутим активностима и допринесете дискусији, као и да проследите обавештење заинтересованим учесницима. Сви догађаји, осим сесије у среду (која ће бити искључиво онлине), ће бити хибридног карактера, што значи да се можете укључити и путем Wебеxа. Све детаље може наћи на нашем сајту:

http://alf.ius.bg.ac.rs/belgrade-legal-philosophy-week/student-conference-in-theory-and-philosophy-of-law/

http://alf.ius.bg.ac.rs/belgrade-legal-philosophy-week/jurisprudence-jam-sessions/

Радујемо се дружењу!

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве