Тим Правног факултета освојио је друго место и награду за најбољег говорника на такмичењу „Осуди дискриминацију“

Тим Правног факултета Универзитета у Београду освојио је друго место и награду за најбољег говорника на IX националном такмичењу у симулацији суђења из области заштите од дискриминације „Осуди дискриминацију“ које организује Повереница за заштиту равноправности и Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“. Тим нашег Факултета чинили су студенти четврте године Тијана Глишовић и Стеван Вуковић, а за такмичење их је припремао асистент Ђорђе Марковић. Награду за најбољу говорницу добила је Тијана Глишовић.

Прво место заузео је тим Правног факултета Универзитета у Новом Саду, са којим су се наши студенти сусрели у финалу пред петочланим судским већем састављеним од угледних правник стручњака, судија, тужилаца и адвоката.

Тим који је такође представљао Правни факултет, а који је у укупном пласману заузео треће место чинили су студенти Филип Борисављевић, Огњен Јоргић и Александар Максић. Тим је припремао доцент др Иван Ђокић.

Ово је четврта година заредом како су студенти нашег Факултета пласирали у финале овог традиционалног такмичења, које окупља тимове из целе Србије, на којем студенти Правног факултета редовно заузимају највиша места и остварују веома запажене резултате. Повереница за равноправност Бранкица Јанковић и судија Уставног суда Србије у пензији др Боса Ненадић уручиле су награде студентима и изразиле задовољство квалитетом усмене аргументације и заинтересованошћу младих правника, који су на почетку своје каријере, за деликатна и занимљива питања из области људских права, равноправности и дискриминације.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве