Учешће наших студената на III  такмичењу у симулацији кривичног поступка

Тим студената Правног факултета Универзитета у Београду учествовао је на III такмичењу у симулацији кривичног поступка, одржаном од 7. до 9. априла 2023. године на Правном факултету Универзитета у Нишу и у Апелационом суду у Нишу, на којем је обезбедио пласман у полуфинале такмичења, а у којем је поражен од екипе Правног факултета у Нишу. Основни циљ такмичења био je подизање капацитета студената правних факултета за овладавање практичним вештина за примену Законика о кривичном поступку.

Студенти су били подељени у две екипе – екипа оптужбе и екипа одбране које су се надметале са екипама других тимова. У саставу екипе оптужбе процесну улогу заменика јавног тужиоца основног јавног тужилаштва у Параћину – Судска јединица у Ћуприји имали су студент Правног факултета у Београду у време отпочињања припрема за такмичење Милица Милић и студент Правног факултета у Београду Александар Максић, два студента, Јанко Милић и Борјана Обреновић била су у улози сведока, док је студенткиња Анастасија Спасић имала улогу судског вештака. У саставу екипе одбране били су студенти Павле Орестијевић и Никола Спасић који су се опробали у процесној улози бранилаца, затим студенткиња Јана Грбић као окривљена и студенткиња Катарина Радић као сведок. Академски тренери тима били су др Ивана Миљуш, доцент Правног факултета Универзитета у Београду и Алекса Шкундрић, сарадник у настави на Правном факултету Универзитета у Београду.

Наш студент Павле Орестијевић добио је награду за најбољег браниоца у поступку, а студенткиња Јана Грбић најбољег окривљеног у поступку. Студенти и академски тренери добили су сертификате о учешћу, а Правни факултет Универзитета у Београду посебну Диплому о учешћу. 

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве