Међународна конференција “Repositioning platforms in Digital Market Law”, 13. јуни 2023. год.

По трећи пут, Правни факултет Универзитета у Београду и Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) организоваће конференцију „Интернет дијалог“, која ће ове године превасходно бити посвећена новим европским прописима који се примењују на онлајн платформе. Међународна конференција “Repositioning platforms in Digital Market Law” биће одржана 13. јуна 2023. године у простору „Bezistan Open Space” у Београду.

Усвајањем два кључна прописа – Уредбе о дигиталним тржиштима (Digital Markets Act) и Уредбе о дигиталним услугама (Digital Services Act), Европска унија је суштински изменила правно окружење у коме послују онлајн платформе, с циљем јачања права корисника и увећања транспарентности у раду платформи. Поред поменуте две уредбе, у поступку усвајања су и нови европски прописи о вештачкој интелигенцији, као и о заштити података о личности, што ће такође утицати на правни оквир у коме делују платформе. О већ усвојеним и предложеним европским прописима, као и о упоредноправним решењима из Сједињених Америчких Држава, Кине и Аустралије, на конференцији „Интернет дијалог“ ће дискутовати стручњаци из Немачке, Аустралије, Пољске, Кине, Италије, Холандије, Кипра, Словеније, Мађарске и, наравно, Србије.

Програму конференције можете приступити овде.

Конференција се одржава у простору „Bezistan Open Space”, Теразије 27, Београд.

Претходна регистрација учесника је обавезна. Котизација се не наплаћује. Број места је ограничен. Регистрација се обавља на линку:https://forms.gle/D2ijZyQLqgcmuLrD6

Пренос конференције могуће је пратити на „Јутјуб“ каналу РНИДС-а.

Спонзор конференције: Gecić Law

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве