Правни факултет у Београду освојио бронзано одличје на међународном такмичењу из права конкуренције

Правни факултет Универзитета у Београду је освојио запажено треће место на престижном међународном такмичењу из права конкуренције Европске уније – The Herbert Smith Freehills Competition Law Moot. Тим Правног факултета у Београду су чинили студенти основних академских студија Нађа Маринковић, Андреј Здравковић и Марија Јањушевић, као и студент мастер академских студија Марија Вранић, под менторством доц. др Николе Илића са Правног факултета и Маје Добрић из Комисије за заштиту конкуренције.

Такмичење је одржано јубиларну 10. годину заредом на Правном факултету Кингс колеџа The Dickson Poon School of Law, Kings Colledge London. У писаној фази такмичења је учествовало 49 тимова са еминентних светских универзитета, при чему је ово први пут да Правни факултет Универзитета у Београду има свог представника на том такмичењу.

Захваљујући успеху у писаној фази такмичења и квалификацији међу 12 најбољих тимова, тим Правног факултета у Београду је учествовао у усменим рундама које су организоване 14. и 15. јуна 2024. године. Након првог дана такмичења тим је рангиран као првопласирани у својој групи, остваривши победу, између осталог, над Универзитетом у Амстердаму, који је био прошлогодишњи вицешампион. Другог дана такмичења тим је у полуфиналу имао један бод мање од Универзитета у Хонг Конгу, након чега је заузео треће место у укупном пласману, док је Универзитет у Хонг Конгу проглашен за победника такмичења.

Уз импресиван тимски успех, Андреј Здравковић и Марија Вранић су добили индивидуалне награде Honorable mention for excellent advocacy, које се додељују најбољим говорницима.

Такмичење и чланове тима Правног факултета Универзитета у Београду су великодушно подржале адвокатске канцеларије Моравчевић Војновић & Partners у сарадњи са Schoenherr и JPM & Partners, које су омогућиле одлазак тима у Лондон и учешће на такмичењу.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве