Iustoria 2020: конференција одложена за октобар

Драги учесници и потенцијална публико,

нажалост, ширење корона вируса по Европи приморало је и нас, као и организаторе многих других међународних скупова и догађаја, да одложимо конференцију. У Србији је засад забележен свега један случај корона вируса, али јасно је да се он још увек шири, те да владе све већег броја земаља саветују опрез или забрањују путовања. У тим условима, одржавање међународне конференције у марту би могло представљати здравствени ризик, а свакако би многим учесницима из иностранства долазак био отежан или немогућ.

Разматрали смо да конференцију свеједно одржимо тако што ће они који не могу лично да дођу учествовати преко Скајпа, али то би се ипак негативно одразило на општи начин рада и нарочито квалитет дискусија. А с обзиром на то како смо лепе теме прикупили и какав би диван потенцијал за дискусију носио сусрет њихових излагача уживо – сматрамо да би то била штета и да је боље да све одложимо и одржимо како ваља кад се за то стекну услови. Будући да је лето неизвесно из више разлога (можда се епидемија још не смири, а ту су свакако летовања и испитни рокови), одлучили смо да конференцију померимо оквирно за средину октобра. Обавестићемо вас о тачним датумима ускоро!

Надамо се да разумете разлоге који су нас мотивисали на ову одлуку, као и да учесницима из иностранства она неће изазвати превелике трошкове. (Напомињемо свима који су резервисали летове са компанијом Air Serbia да је могућа бесплатна промена термина лета управо због проблема изазваних корона вирусом.) Потрудићемо се да и у октобру обезбедимо смештај у студентском дому током конференције за све којима буде потребан. Надамо се да ћете сви моћи да дођете у Београд у новом термину – а у сваком случају остаје отворена могућност за објављивање радова у нашем часопису!

Коначно, пошто је конференција одложена, разумно је и да продужимо рок за слање радних верзија радова, тако да нам радове можете слати до 15. августа. Наравно, сви који стигну раније ће бити добродошли и објавићемо их унапред на веб страници конференције.

АНАЛИ

Vol. 69, бр. 3 (2021)

CRIMEN

Vol. XII Број 1 (2021)

НОВИ АРХИВ

Год. 1 Бр. 1 (2021)

ACTA DIURNA

Број 68-69 Август 2020/Април 2021

Архиве