ПОЗИВ – Округли сто о родно заснованом насиљу ОЕБС-а / 4. децембар

Poštovana,
Poštovani,

Sa zadovoljstvom Vam prosleđujem poziv za predstojeći Okrugli sto o rodno zasnovanom nasilju OEBS-a na temu „Izveštavanje o rodno zasnovanom nasilju: pristup usredsređen na žrtve nasilja“. Ovaj događaj sprovodi Sekretarijat OEBS-a, a u okviru projekta „Unapređenje kapaciteta krivičnog pravosuđa za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja u Jugoistočnoj Evropi.“ Okrugli sto održaće se 4. decembra u Hotel Golden Tulip Zira, Ruzveltova 35, u Beogradu.

Pozivamo sve zainteresovane strane, kao i studentkinje i studente, da prisustvuju događaju na otvorenoj plenarnoj sesiji u periodu od 09:15 – 12:45 časova.

Rodno zasnovano nasilje je sveprisutna i duboko zabrinjavajuća pojava koja zahteva sveobuhvatan odgovor kako od strane organa za sprovođenje zakona, tako i od strane medija. Ciljevi okruglog stola su:

  • Podizanje svesti – povećanje nivoa razumevanje organa za sprovođenje zakona i medija o važnosti etičkog i senzibilnog izveštavanja o rodno zasnovanom nasilju.
  • Unapređenje etičkog izveštavanje – razmena pristupa i dobre prakse za izveštavanje o slučajevima rodno zasnovanog nasilja, naglašavajući etiku, osetljivost i tačnost.
  • Ohrabrivanje žrtava/preživelih – istražiti načine kako da organi za sprovođenje zakona i mediji pruže podršku i resurse žrtvama rodno zasnovanog nasilja, u okviru svojih uloga i odgovornosti.


Datum: 4. decembar 2023. godine

Vreme: Otvorena plenarna sesija od 09:15 do 12:45 časova

Mesto: Hotel Golden Tulip Zira, Ruzveltova 35, Beograd

Jezik: Događaj će se održati na srpskom jeziku uz prevod na engleskom jeziku.

Osveženje i posluženje će obezbediti OEBS tokom sesija.


Registracija

Molimo da prosledite ovaj poziv svim zainteresovanim stranama kao i da se registruju slanjem mejla koleginici Alini Munteanu, saradnici na projektu iz Sekretarijata OEBS-a, na mejl adresu: alina.munteanu@osce.org.

Za sve ostale upite, kontaktirati:

Bjorn T. Saltvik, projektni menadžer, Sekretarijat OEBS-a, bjorntore.saltvik@osce.org

Alina Munteanu, saradnica na projektu, Sekretarijat OEBS-a, alina.munteanu@osce.org

Da bismo osigurali optimalnu organizaciju, molimo Vas da zainteresovane strane potvrde svoje prisustvo što je pre moguće, najkasnije do četvrtka, 30. novembra, na mejl koleginici Alini Munteanu (alina.munteanu@osce.org). Takođe, u prilogu Vam šaljemo i koncept note, kao i draft agendu.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве