Успех наших студената на Светском првенству из дебате у Вијетнаму

Почетком јануара одржало се Светско првенство из дебате у Вијетнаму и српски студенти остварили су историјске успехе!

Од када се ово првенство одржава све до данас није се десило да једна делегација има тимове у финалу све три категорије, нити да дебатери са једног универзитета освоје две од три категорије овог такмичења.

Лазар Поповић (Факултет организационих наука) и Михаило Бабић (Филозофски факултет) освојили су титулу светских шампиона у финалу категорије енглески као други језик.

Ђорђе Мирковић (Факултет организационих наука) и Милош Прокић (Елетротехнички факултет) постали су светски шампиони у категорији енглески као страни језик.

У финалу отворене категорије дебатовали су Ђорђе Радосављевић (Правни факултет) и Илија Иванишевић (Физички факултет). Студенти Правног факултета Милош Марјановић и Новак Челебић судили су турнир у својству институционалних судија и тиме остварили велики успех. Дебатни клуб Правног факултета најстарији је дебатни клуб у држави који у тежњи да одржи дебатни дух живим блиско сарађује са осталим клубовима и домаћин је многобројних турнира и дебатних курсева. На нашем факултету одржаване су квалификације и припреме за светско првенство које су водили дебатери Правног факултета Милош Марјановић и Новак Челебић. Честитамо младим студентима на великом успеху и желимо им још среће у будућности!

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве