8. округли сто Друштва библиотекара правних и сродних библиотека Југоисточне Европе одржан у Неуму

Осми округли сто Друштва библиотекара правних и сродних библиотека Југоисточне Европе одржан је у Неуму 22. и 23. јуна 2012.

Уводни излагање колегинице Весне Стојановић, управнице Библиотеке Правног факултета универзитета у Нишу, било је на тему Значај, улога и стварни статаус високошколских библиотека.

На Скупштини Друштва с поносом је констатовано да је рад у претходном периоду био веома плодотворан. Објављен је Водич Друштва, оно се учланило у Међународну асоцијацију правних библиотека (International Association of Law Libraries), што, уз друге погодности, омогућава и добијање часописа International Journal of Legal Informantions.

Припремљен је и документ Улога и компетенције библиотекара у правним и сродним библиотекама који је од изузетне важности за све наше библиотеке, јер предвиђа да се у њима запошљавају само квалификовани стручњаци. Његово усвајање ће бити на састанку у октобру, чији ће домаћин бити, као и претходних година, Библиотека Правног факултета Универзитета у Београду.

Управница Библиотеке др Светлана Мирчов је била учесник научног скупа Наука и традиција, организованог маја 2012, а поводом дана Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву. Она је и аутор књиге Библиотека леџбеница душе која садржи и текстове посвећене нашој библиотеци и раду високошколских библиотека.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве