8. okrugli sto Društva bibliotekara pravnih i srodnih biblioteka Jugoistočne Evrope održan u Neumu

Osmi okrugli sto Društva bibliotekara pravnih i srodnih biblioteka Jugoistočne Evrope održan je u Neumu 22. i 23. juna 2012.

Uvodni izlaganje koleginice Vesne Stojanović, upravnice Biblioteke Pravnog fakulteta univerziteta u Nišu, bilo je na temu Značaj, uloga i stvarni stataus visokoškolskih biblioteka.

Na Skupštini Društva s ponosom je konstatovano da je rad u prethodnom periodu bio veoma plodotvoran. Objavljen je Vodič Društva, ono se učlanilo u Međunarodnu asocijaciju pravnih biblioteka (International Association of Law Libraries), što, uz druge pogodnosti, omogućava i dobijanje časopisa International Journal of Legal Informantions.

Pripremljen je i dokument Uloga i kompetencije bibliotekara u pravnim i srodnim bibliotekama koji je od izuzetne važnosti za sve naše biblioteke, jer predviđa da se u njima zapošljavaju samo kvalifikovani stručnjaci. Njegovo usvajanje će biti na sastanku u oktobru, čiji će domaćin biti, kao i prethodnih godina, Biblioteka Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Upravnica Biblioteke dr Svetlana Mirčov je bila učesnik naučnog skupa Nauka i tradicija, organizovanog maja 2012, a povodom dana Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Ona je i autor knjige Biblioteka ledžbenica duše koja sadrži i tekstove posvećene našoj biblioteci i radu visokoškolskih biblioteka.

Arhive