Велики успех студената нашег факултета

Са великим задовољством вас обавештавамо да се тим студената Правног факултета Универзитета у Београду квалификовао за усмене рунде међународног такмичења „The Ian Fletcher International Insolvency Law Moot“, најпрестижнијег студентског такмичења у области међународног стечајног права. Усмене рунде такмичења ће се одржати од 29. до 31. марта на Сингапурском Универзитету за Менаџмент, у Сингапуру, уз подршку INSOL International и International Insolvency Institute.

У конкуренцији факултетских тимова са престижних светских универзитета, наш тим се пласирао у завршну фазу такмичења као једини тим са Балкана, а заједно са једанаест других тимова из САД, Канаде, Велике Британије, Аустралије, Сингапура итд. Независни стручњаци и судије из области међународног стечајног права су детаљно прегледали писане поднеске свих регистрованих тимова и оценили поднесак београдског тима као један од најбољих. Чланови нашег тима, Анђелија Милићевић, Александра Чворовић, Андреј Зорић и Павле Ерић, су се интензивно припремали више од пет месеци како би на најбољи начин представили наш факултет. Студенти истражују и припремају се под вођством тренера Николе Илића, асистента на Правном факултету, док цео тим предводе двојица професора, проф. др Вук Радовић и проф. др Бранко Радуловић, чији су савети, искуство и посвећеност пружили студентима огромну подршку.

Учешће нашег тима на усменим рундама у Сингапуру је могуће захваљујући помоћи доц. др Милене Ђорђевић, између осталог, координатора moot court активности на Факултету, као и управе Факултета. Такође, одлазак нашег тима у Сингапур не би био могућ без помоћи и подршке наших донатора: IFC и Пројекат за решавање проблема задужења и престанка пословања у региону Западног Балкана, Deloitte Србија, Wolf Theiss Србија, Адвокатско ортачко друштво Моравчевић Војновић и партнери и адвокатска канцеларија Косић.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве