Посета делегације нашег Факултета Јасеновцу и Правном факултету у Бањалуци

Делегација Правног факултета Универзитета у Београду коју су чинили декан професор др Зоран Мирковић, продекани професор др Mарко Ђурђевић и професор др Бојан Милисављевић, професор др Борис Беговић и професор др Игор Вуковић, посетила је 5. фебруара ове године спомен подручје на коме се некада налазио логор Јасеновац и положила венац у знак сећања на све његове жртве.

У Бањалуци је 5. фебруара ове године у организацији Српског просветног и културног друштва  „Просвјета“, а у сали Академије наука Републике Српске одржано представљање зборника „Правни поредак Независне Државе Хрватске“. Зборник су представили његови уредници професор др Борис Беговић и професор др Зоран Мирковић, као и један од аутора професор др Игор Вуковић, а о зборнику је говорио историчар професор Драган Давидовић из Бањалуке.

Делегација Правног факултета Универзитета у Београду присуствовала је 6. фебруара ове године обележавању 44. године рада и развоја Правног факултета Универзитета у Бањалуци. У свом обраћању скупу декан Правног факултета Универзитета у Београду професор др Зоран Мирковић указао је на неке елементе из историје европских универзитета значајних за данашње универзитетско делање, изазове с којима се данас суочавају правни факултети, као на тесну везу између Правног факултета у Бањалуци и Правног факултета у Београду, која треба да се негује и унапређује на обострано задовољство.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве