Успех наших студената на такмичењу из међународног стечајног права

Након квалификација на основу квалитета писаних поднесака, студенти Правног факултета у Београду су учествовали у завршној фази такмичења из области међународног стечајног права – The Ian Fletcher International Insolvency Law Moot 2019. Такмичење су заједнички организовали Singapore Management University (SMU) School of Law и Queensland University of Technology School of Law, уз подршку INSOL International и International Insolvency Institute, од 29. до 31. марта 2019. године у Сингапуру.

Студенти Правног факултета Универзитета у Београду су са успехом наступали против тимова University of Vancouver School of Law, University of Leiden Law School и Queensland University of Technology School of Law, након чега су се пласирали у наредну фазу такмичења. У четвртфиналу су наступали против SMU School of Law. Наши студенти су показали завидан ниво знања из области међународног стечајног права и доказали да могу да конкуришу великим светским универзитетима у тој области. Према речима арбитара, оба тима су била изједначена по квалитету наступа али је ипак дата предност SMU School of Law, чиме је тим Правног факултета рангран као један од осам најбољих у конкуренцији од двадесет и једног пријављеног тима. Победник такмичења је NLI University School of Law из Индије док је другопласирани био University of Vancouver School of Law, a треће место су делили домаћин такмичења SMU School of Law и National University of Singapore Law School.

Тим Правног факултета у Београду су чинили студенти основних и мастер академских студија: Анђелија Милићевић, Александра Чворовић, Андреј Зорић и Павле Ерић. Ментор студентског тима је био Никола Илић, асистент на Правном факултету, док су припремама руководили и својим саветима помагали проф. др Вук Радовић и проф. др Бранко Радуловић.

Учешће на међународном такмичењу је могуће захваљујући помоћи доц. др Милене Ђорђевић координатора moot court активности на факултету, као и управе Правног факултета. Такође, одлазак тима у Сингапур не би био могућ без велике помоћи и подршке донатора: IFC и Пројекат за решавање проблема задужења и престанка пословања у региону Западног Балкана, Deloitte Србија, Адвокатско ортачко друштво Моравчевић Војновић и партнери, Wolf Theiss Србија и адвокатска канцеларија Косић.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве