Посета Клуба за Уједињене нације седишту Уједињених нација у Бечу

Клуб за Уједињене нације Правног факултета Универзитета у Београду након прошлогодишње посете седишту Уједињених нација у Женеви, ове године организовао је за студенте посету другом европском седишту Уједињених нација, у Бечу. Студијска посета која се одржала од 29. априла до 2. маја 2019. године, састојала се из упознавања студената са историјатом седишта Уједињених нација у Бечу и од два стручна предавања.

Упознавање са начином настанка као и данашњим функционисањем и употребом зграде у којој се налази једно од два европска седишта Уједињених нација, предводила је госпођа Јосипа Цвитић, службеник Канцеларије Уједињених нација у Бечу.

Прво предавање нашим студентима одржао је господин Никлас Хедман (Niklas Hedman), шеф комитета за политичке и правне послове у Канцеларији Уједињених нација за питања свемира (UNOOSA). Тема предавања била је „Улога Комитета за мирољубиво коришћење свемира (COPUOS) и Канцеларије Уједињених нација за питања свемира (UNOOSA) – у глобалном управљању свемиром“.

Друго предавање одржао је др Ферид Шаноун (Ferid Shannoun), научни службеник у Научном комитету Уједињених нација о ефектима атомског зрачења (UNSCEAR). Тема предавања била је „Рад Научног комитета Уједињених нација о ефектима атомског зрачења“.

Студијско путовање су организовали и студенте предводили чланови управног одбора Клуба за Уједињене нације Правног факултета Универзитета у Београду, председница Сара Петровић и генерални секретар Теодора Вишњић уз подршку професора са Правног факултета и Студентског парламента Правног факултета Универзитета у Београду.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве