Нашем студенту додељена Сакура стипендија

Студент мастер студија Правног факултета Универзитета у Београду Александар Квастек један је од пет добитника Сакура стипендије, по конкурсу за 2018/2019. годину који је расписала компанија Japan Tobacco International у сарадњи са Амбасадом Јапана у Републици Србији.

  Право учешћа на конкурсу су имали студенти са свих универзитета у Републици Србији. Од свих поднетих пријава, комисија је изабрала пет најбољих поднетих предлога истраживачког рада који могу да унапреде сарадњу између Србије и Јапана, у пет различитих области (за сваку област по један рад): психологија, Каизен менаџмент, економија, уметност и право. Поред самог предлога рада, на конкурсу су валоризовани и успеси постигнути током студирања, просечна оцена, као и препорука једног од професора. Награђени пројекат рада Александра Квастека носи назив: „Компарација казнене реакције у Србији и Јапану“.

На свечаној додели стипендија која је одржана у Амбасади Јапана у Републици Србији 29. маја 2019. године, добитницима су честитали Ђунићи Марујама, амбасадор Јапана у Србији, и Горан Пекез, директор корпоративних послова и комуникација у компанији Јapan Tobacco International за западни Балкан. Сакура стипендије се додељују од 2011. године са циљем да подстакну изучавање јапанског друштва и културе у Републици Србији и да допринесу јачању српско-јапанског пријатељства.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве