Успех студената Правног факултета на међународном такмичењу из стечајног права

Тим студената Правног факултета у Београду се квалификовао у осмину финала престижног међународног такмичења „Ian Fletcher International Insolvency Law Moot“. Од укупно двадесет и осам тимова, на основу квалитета писаних поднесака, тим Правног факултета је проглашен за један од осам најбољих тимова који ће учествовати у завршној фази такмичења од 7. до 9. фебруара 2020. године у Лондону. Такмичење се одржава у организацији INSOL International и International Insolvency Institute.

Чланови факултетског тима Вера Којић, Инес Јанићијевић, Ксенија Џипковић и Давид Спаић су радили на решавању случаја и припреми писаних поднесака више од два месеца, како би што боље представили Правни факултет Универзитета у Београду. Студенти истражују и припремају се под менторством асс. Николе Илића, док цео тим предводе двојица професора, проф. др Вук Радовић и проф. др Бранко Радуловић, чији су савети, искуство и посвећеност пружили студентима огромну подршку.

Учешће студентског тима у завршној фази међународног такмичења је могуће захваљујући помоћи доц. др Милене Ђорђевић, координатора moot court активности на факултету, и помоћи управе факултета. Такође, одлазак факултетског тима у Лондон не би био могућ без подршке International Finance Corporation Serbia (IFC).

АНАЛИ

Vol. 69, бр. 3 (2021)

CRIMEN

Vol. XII Број 1 (2021)

НОВИ АРХИВ

Год. 1 Бр. 1 (2021)

ACTA DIURNA

Број 68-69 Август 2020/Април 2021

Архиве