Друга регионална конференција из облигационог права

Правни факултет Универзитета у Београду био је домаћин Друге регионалне конференције из облигационог права, која окупља истакнуте цивилисте из земаља бивше Југославије. Конференцију су организовали проф. др Марија Караникић Мирић, проф. др Марко Ђурђевић и проф. др Милош Живковић. На конференцији, која је одржана 14. и 15. новембра, учествовало је 18 наставника из Словеније, Хрватске и Србије. Реферати о разним темама из облигационог права привукли су пажњу бројне публике и подстакли живу стручну расправу.

Излагали су: проф. др Миха Јухарт, проф. др Петер Грилц, проф. др Дамјан Можина и асист. др Кармен Лутман (сви са Правног факултета у Љубљани), затим доц. др Матија Дамјан, проф. др Татјана Јосиповић, проф. др Марко Баретић, проф. др Саша Никшић, доц. др Ивана Канцељак (сви са Правног факултета у Загребу), проф. др Марија Драшкић, проф. др Марко Ђурђевић, проф. др Марија Караникић Мирић, проф. др Милош Живковић, проф. др Наташа Петровић Томић, доц. др Ненад Тешић, доц. др Катарина Доловић Бојић, доц. др Снежана Дабић (сви са Правног факултета у Београду) и проф. др Душан Николић (са Правног факултета у Новом Саду).

Правни факултет у Загребу доделио је Правном факултету у Београду своју почасну плакету како би се обележио наставак регионалне академске сарадње на највишем нивоу. Гост Правног факултета у Београду био је, након дугог времена, декан Правног факултета у Загребу, проф. др Игор Глиха, који је декану Правног факултета у Београду, проф. др Зорану Мирковићу, уручио почасну плакету.

Прва регионална конференција из облигационог права одржана је 2018. године на Правном факултету у Љубљани, поводом 40 година од усвајања Закона о облигационим односима. Конференција у Београду је наставак те вредне и успешне регионалне сарадње, која ће се наставити и следеће године на трећој конференцији која треба да се одржи на Правном факултету у Загребу.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве