Druga regionalna konferencija iz obligacionog prava

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu bio je domaćin Druge regionalne konferencije iz obligacionog prava, koja okuplja istaknute civiliste iz zemalja bivše Jugoslavije. Konferenciju su organizovali prof. dr Marija Karanikić Mirić, prof. dr Marko Đurđević i prof. dr Miloš Živković. Na konferenciji, koja je održana 14. i 15. novembra, učestvovalo je 18 nastavnika iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. Referati o raznim temama iz obligacionog prava privukli su pažnju brojne publike i podstakli živu stručnu raspravu.

Izlagali su: prof. dr Miha Juhart, prof. dr Peter Grilc, prof. dr Damjan Možina i asist. dr Karmen Lutman (svi sa Pravnog fakulteta u Ljubljani), zatim doc. dr Matija Damjan, prof. dr Tatjana Josipović, prof. dr Marko Baretić, prof. dr Saša Nikšić, doc. dr Ivana Kanceljak (svi sa Pravnog fakulteta u Zagrebu), prof. dr Marija Draškić, prof. dr Marko Đurđević, prof. dr Marija Karanikić Mirić, prof. dr Miloš Živković, prof. dr Nataša Petrović Tomić, doc. dr Nenad Tešić, doc. dr Katarina Dolović Bojić, doc. dr Snežana Dabić (svi sa Pravnog fakulteta u Beogradu) i prof. dr Dušan Nikolić (sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu).

Pravni fakultet u Zagrebu dodelio je Pravnom fakultetu u Beogradu svoju počasnu plaketu kako bi se obeležio nastavak regionalne akademske saradnje na najvišem nivou. Gost Pravnog fakulteta u Beogradu bio je, nakon dugog vremena, dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu, prof. dr Igor Gliha, koji je dekanu Pravnog fakulteta u Beogradu, prof. dr Zoranu Mirkoviću, uručio počasnu plaketu.

Prva regionalna konferencija iz obligacionog prava održana je 2018. godine na Pravnom fakultetu u Ljubljani, povodom 40 godina od usvajanja Zakona o obligacionim odnosima. Konferencija u Beogradu je nastavak te vredne i uspešne regionalne saradnje, koja će se nastaviti i sledeće godine na trećoj konferenciji koja treba da se održi na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Arhive