Успех на такмичењу из међународног стечајног права

Студенти Правног факултета Универзитета у Београду су учествовали у завршној фази  престижног такмичења из области међународног стечајног права – The Ian Fletcher International Insolvency Law Moot. Такмичење је организовао Queensland University of Technology уз подршку INSOL International и International Insolvency Institute, од 7. до 9. фебруара 2020. године у Лондону.

Након слања писаних поднесака и успешних квалификација за учешће у завршној фази такмичења, студенти Правног факултета су у Лондону са успехом наступали против тимова Radboud University School of Law, Queensland University of Technology School of Law и Odisha National Law University из Индије. Након сусрета са Jindal Global Law School из Индије, тим Правног факултета је на основу укупног броја бодова заузео пето место од двадесет и осам тимова који су учествовали на такмичењу.

Победник такмичења за 2020. годину је Singapore Management University School of Law док је другопласирани био Jindal Global Law School из Индије, a треће и четврто место су заузели University College London и Odishа National Law University. Поред освојеног петог места у укупном пласману, тим Правног факултета у Београду је добио и посебну награду за пожртвованост и фер приступ током такмичења – Spirit of the Moot Award.

Тим Правног факултета у Београду су чинили студенти основних и мастер академских студија: Ксенија Џипковић, Инес Јанићијевић, Вера Којић и Давид Спаић. Ментор студентског тима је био асис. Никола Илић, док су припремама руководили и својим саветима помагали проф. др Вук Радовић и проф. др Бранко Радуловић.Учешће на такмичењу је било могуће захваљујући помоћи доц. др Милене Ђорђевић координатора moot court активности на факултету, као и управе Правног факултета. Такође, одлазак тима у Лондон не би био могућ без велике помоћи и подршке донатора – Међународне финансијске корпорације (IFC Serbia) и Светске банке (WB Serbia) у оквиру Пројекта за решавање проблема задуживања и престанка пословања у региону Западног Балкана и пројекта Мултидонаторски фонд за подршку сектору правде у Србији.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве