Позив за учешће на Другом семинару студената докторских студија – PhD Colloquium – продужен рок за пријаву до 25. априла

Институт за правне и друштвене науке Правног факултета Универзитета у Београду и Центар за социолошко-правна истраживања oрганизују Други семинар намењен студентима докторских студија под називом PhD Colloquium који ће се одржати у хибридној форми – online путем Webex платформе и уживо од 11. до 13. маја 2022. године. Семинар има за циљ да младим колегиницама и колегама пружи прилику да представе свој досадашњи истраживачки рад, да добију конструктивне коментаре и сугестије за унапређење своје докторске дисертације, као и да разменe идејe са другим истраживачима који се налазе у истој фази рада– припреми пројекта докторске дисертације.

Овим путем позивамо све заинтересоване студенте докторских студија правних факултета да до 18. априла 2022. године пошаљу своју биографију и кратак резиме своје докторске дисертације/истраживања на адресу phd.colloquium@ius.bg.ac.rs. Резиме истраживања треба да садржи од 600 до 900 речи. Уз приложену биографију и кратак резиме, студенти су у обавези су да наведу име и презиме свог привременог ментора/ментора као и име и презиме два наставника са било ког (правног) факултета или института у региону или у иностранству, за које мисле да би могли на адекватан начин да коментаришу њихов рад. Организациони одбор семинара ће упутити званичан позив за учешће предложеним стручњацима из правних области релевантних за младог истраживача, а у случају да наставник/ци не буду у могућности да се одазову позиву, организациони одбор ће учеснику самостално доделити другог коментатора.

У складу са пријављеним темама, организациони одбор ће сачинити агенду семинара. Први дан семинара биће посвећен општим темама од значаја за све докторандe – методе истраживања, програми управљања референцама, значај мотивације и превазилажење прокрастинације, како објавити научни чланак итд. Други дан предвиђен је за излагање студената докторских студија који се баве темама из различитих правних области, док је трећи дан предвиђен за писање односно уношење сугестија у рад уз подршку наставника који предају методологију истраживања.

Коначан списак учесника семинара биће објављен 22. априла на сајту Правног факултета Универзитета у Београду, а изабрани кандидати су у обавези да своје учешће потврде до 25. априла 2022. године. Учесници семинара ће своје радове усмено представљати 15 минута, тако што ће се усредсредити на један или два специфична проблема о којима желе да даље дискутују са осталим учесницима, након чега ће уследити 10 минута коментара од наставника и 10 минута времена за питања и одговоре учесника.

За додатне информације, као и за сва питања у вези са семинаром, заинтересовани студенти докторских студија могу писати на имејл адресу phd.colloquium@ius.bg.ac.rs са назнаком да је за Семинар за студенте докторских студија PhD Colloquium.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве