Poziv za učešće na Drugom seminaru studenata doktorskih studija – PhD Colloquium – produžen rok za prijavu do 25. aprila

Institut za pravne i društvene nauke Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Centar za sociološko-pravna istraživanja organizuju Drugi seminar namenjen studentima doktorskih studija pod nazivom PhD Colloquium koji će se održati u hibridnoj formi – online putem Webex platforme i uživo od11. do 13. maja 2022. godine. Seminar ima za cilj da mladim koleginicama i kolegama pruži priliku da predstave svoj dosadašnji istraživački rad, da dobiju konstruktivne komentare i sugestije za unapređenje svoje doktorske disertacije, kao i da razmene ideje sa drugim istraživačima koji se nalaze u istoj fazi rada– pripremi projekta doktorske disertacije.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane studente doktorskih studija pravnih fakulteta da do 18. aprila 2022. godine pošalju svoju biografiju i kratak rezime svoje doktorske disertacije/istraživanja na adresu phd.colloquium@ius.bg.ac.rs. Rezime istraživanja treba da sadrži od 600 do 900 reči. Uz priloženu biografiju i kratak rezime, studenti su u obavezi su da navedu ime i prezime svog privremenog mentora/mentora kao i ime i prezime dva nastavnika sa bilo kog (pravnog) fakulteta ili instituta u regionu ili u inostranstvu, za koje misle da bi mogli na adekvatan način da komentarišu njihov rad. Organizacioni odbor seminara će uputiti zvaničan poziv za učešće predloženim stručnjacima iz pravnih oblasti relevantnih za mladog istraživača, a u slučaju da nastavnik/ci ne budu u mogućnosti da se odazovu pozivu, organizacioni odbor će učesniku samostalno dodeliti drugog komentatora.

U skladu sa prijavljenim temama, organizacioni odbor će sačiniti agendu seminara. Prvi dan seminara biće posvećen opštim temama od značaja za sve doktorande – metode istraživanja, programi upravljanja referencama, značaj motivacije i prevazilaženje prokrastinacije, kako objaviti naučni članak itd. Drugi dan predviđen je za izlaganje studenata doktorskih studija koji se bave temama iz različitih pravnih oblasti, dok je treći dan predviđen za pisanje odnosno unošenje sugestija u rad uz podršku nastavnika koji predaju metodologiju istraživanja.

Konačan spisak učesnika seminara biće objavljen 22. aprila na sajtu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a izabrani kandidati su u obavezi da svoje učešće potvrde do 25. aprila 2022. godine. Učesnici seminara će svoje radove usmeno predstavljati 15 minuta, tako što će se usredsrediti na jedan ili dva specifična problema o kojima žele da dalje diskutuju sa ostalim učesnicima, nakon čega će uslediti 10 minuta komentara od nastavnika i 10 minuta vremena za pitanja i odgovore učesnika.

Za dodatne informacije, kao i za sva pitanja u vezi sa seminarom, zainteresovani studenti doktorskih studija mogu pisati na imejl adresu phd.colloquium@ius.bg.ac.rs sa naznakom da je za Seminar za studente doktorskih studija PhD Colloquium.

Arhive