Održana Pravnijada 2022

Studentski parlament Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu je po 14. put organizovao konferenciju studenata prava – Pravnijadu na Zlatiboru u periodu od 8. do 11. decembra 2022. godine. Ponosno ističemo da je na konferenciji učestvovalo gotovo 500 učesnika, mladih budućih pravnika. Opšta tema ovogodišnje konferencije bila je „Pravni poredak u svetlu globalnih društvenih zbivanja“. Na otvaranju prisutnim studentima obratili su se: ispred uprave Pravnog fakulteta, prodekan za nastavu profesor dr Bojan Milisavljević, student prodekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Srđan Arbutina i predsednik Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Ognjen Dabetić.

 Radni segment Pravnijade činilo je 7 sekcija, a studenti su, uz pomoć nastavnika i saradnika našeg fakulteta, napisali svoje naučne radove koje su uspešno odbranili na samom Zlatiboru. Studentski parlament je ponosan na činjenicu da je ove godine napisano ukupno 32 naučna rada i da će najbolji među njima biti objavljeni u trećem po redu „Zborniku studentskih radova“ koje izdaje Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu. Takođe, ističemo i da je u ambijentu konferencijske sale Studentskog odmarališta „Ratko Mitrović“ održano i takmičenje u besedništvu i simulaciji sudskog postupka, a da su u glavnim ulogama bili studenti prve godine pod mentorstvom vanrednog profesora dr Vladimira Vuletića.

Sekcije koje su održane:

Privrednopravna sekcija-rukovodilac sekcije

asistent dr Maša Mišković

Međunarodnopravna sekcija I – rukovodioci sekcije

redovni profesor dr Bojan Milisavljević

saradnik u nastavi Nikola Stanković

Krivičnopravna sekcija – rukovodioci sekcije

redovni profesor dr Milan Škulić

docent dr Ivana Miljuš

asistent Ivana Radisavljević

saradnik u nastavi Aleksa Škundrić

Ustavnopravna sekcija – rukovodioci sekcije

redovni profesor dr Vladan Petrov

asistent Aleksa Nikolić

Građanskopravna sekcija – rukovodilac sekcije

redovni profesor dr Miloš Živković

Porodičnopravna sekcija – rukovodilac sekcije

vanredni profesor dr Uroš Novaković

Međunarodnopravna sekcija II – rukovodilac sekcije

vanredni profesor dr Aleksandar Gajić

Pored radnog dela, naše koleginice i kolege su imali priliku da se bolje i kvalitetnije upoznaju i druže u neformalnijem okruženju na našoj planini.

Studentski parlament izražava zahvalnost Upravi Pravnog fakulteta na podršci u realizaciji događaja, svim nastavnicima i saradnicima fakulteta koji su aktivno učestvovali u događaju, svim sponzorima koji su podržali Pravnijadu i pre svega našim koleginicama i kolegama koji su bili deo celokupne konferencije. Vidimo se na našim narednim događajima, u još većem broju!

Arhive