Позив на АЖЦ инструктажу за волонтирање на СОС телефону за жене које су преживеле насиља

Поштоване,

Аутономни женски центар[1] организује нови циклус обуке (инструктаже) за волонтерке на СОС телефону[2] (који је лиценцирана услуга подршке за жене са искуством насиља у партнерском односу и насиља у породици). Уколико сте заинтересоване да се волонтерски ангажујете у раду АЖЦ СОС телефона, молимо вас да оне које нису, пошаљете своју биографију (ЦВ) на е-адресу anjaz@azc.org.rs, , најкасније до 10. марта 2023. године.

Обуку у виду интерактивног рада организујемо за 20 кандидаткиња. То значи да ће све заинтересоване проћи селекцију која подразумева преглед приспеле документације, а одређени број њих и индивидуални разговор са „комисијом“ коју формира АЖЦ &ндасх; пре него што се донесе финална одлука о избору кандидаткиња за обуку. 

Инструктажа за рад на СОС телефону се реализује викендом (суботом и недељом), тачније 6 викенда,сваки дан траје 6 радних сати (плус две паузе за кафу и пауза за ручак). Дакле, програм обуке укупно траје 12 дана, односно укупно 72 радна сата[3]. Да бисте успешно завршиле инструктажу, потребно је да будете присутне на 85%предавања/радионица (што отприлике значи могућност да се изостане два дана).  

Након теоријске обуке све кандидаткиње пролазе практичну обуку. То подразумева присуство дежурствима са АЖЦ СОС консултанткињом (4-6 дежурстава), а затим вођење разговора са женама уз подршку СОС консултаткиње (6 дежурстава), док не будете спремне за самостално вођење разговора. 

За АЖЦ је посебно важно да се за обуку одлучите само ако имате времена да наставите да волонтирате на СОС телефону у смени од 15 до 20 часоварадним данима, по динамици која вама одговара. 

Верујемо да ће обука почети у марту или априлу, а детаљни програм обуке биће достављен свим кандидаткињама које прођу селективне разговоре.

У случају да имате додатна питања, будите слободне да нас контактирате на горе назначену е-адресу.

Срдачан поздрав,

За консултантски тим Аутономног женског центра

Ања Зечевић


[1] Информације о организацији доступне су на линку: https://www.womenngo.org.rs/

[2] Кратке информације о услузи СОС телефон доступне су на: https://www.womenngo.org.rs/konsultacije-za-zene/sos-telefon

[3] Обука је акредитована код Републичког завода за социјалну заштиту, те за све којима је то релевантно носи бодове за лиценцу.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве