Литерарни конкурс „Писмо будућем послодавцу“

Nestlé Србија покреће активацију за студенте: Опиши своје радно место из снова и освоји награду 

Након још једног успешно завршеног  циклуса плаћене летње праксе Summer’s Cool, Nestle Србија покреће литерарни конкурс како би са младима Србије ушла у отворени дијалог и заједно са њима креирала пословне праксе будућности 

Београд, 4. септембар 2023. године – Са појачаном тражњом на тржишту рада, све више долази до контакта, али и неразумевања између “нових снага” које нам долазе из генерације Z и махом миленијалаца са сада већ богатим радним искуством и устаљеним пословним праксама. У жељи да боље разуме младе, пружи им подршку у професионалном развоју, као и да умањи поменути јаз, Nestlé Србија у сарадњи са издавачком кућом Лагуна позива студенте и свеже дипломце да поделе своја размишљања о каријери и дају идеје за унапређење пословног окружења. Од њих се очекује да на сајту Nestlé Србија у и-мејлу будућем послодавцу опишу своје идеално радно место, а аутора најкреативније објаве очекује вредна награда. 

Конкурс под називом „Писмо будућем послодавцу“ део је посвећености компаније неговању здравог, подстицајног и пријатног радног окружења које оснажује запослене и доприноси њиховом личном и професионалном развоју. На овај начин највећи светски произвођач хране и пића настоји да што боље разуме потребе, очекивања и креативне визије нових генерација како би додатно унапредио услове рада и младима олакшао прве професионалне кораке. 

„Размењивање мишљења са младим људима и нас чини млађима. Оваква врста отвореног дијалога од великог је значаја за нас у компанији Nestlé, која има историју дугу више од 150 година,  али такође, желимо да верујемо да интеракција са нама који имамо нешто више искуства младима бити од користи у креирању правих радних навика које ће их учинити конкурентнијим на тржишту рада. Конкурс смо покренули како бисмо стекли бољи увид у свет младих, што ће нашу посвећеност њима додатно освежити. Веома ценимо њихово мишљење и позивамо их да буду отворени при описивању својих снова и очекивања“, рекла је Тијана Бошњак, менаџерка људских ресурса у Nestlé Србија.  

Конкурс се организује у сарадњи са издавачком кућом Лагуна и траје од 5. до 17. септембра. Трочлани жири који чине цењени писац Живојин Петровић, алпиниста и мотивациони говорник Милош Ивачковић и менаџерка људских ресурса у Nestlé Србија Тијана Бошњак изабраће најмаштовитије и најкреативније објаве. Аутора најупечатљивијег писма послодавцу очекује лаптоп, који ће му олакшати даље ширење знања и усавршавање вештина потребних за будуће запослење, као и поклон ручак са генералном директорком Nestlé-а за Србију, Црну Гору и Северну Македонију. Сви учесници литерарног конкурса од партнера Лагуна добијају кодове за читање преко 3.000 књига преко апликације EDEN Books.   За младе је ово сјајна прилика да крај лета искористе да науче много корисних ствари. Током целог септембра на Nestlé страницама на Фејсбуку и Јутјубу моћи ће да чују савете успешних пословних људи, добију препоруке за књиге које су другима помогле у каријери и сазнају како да саставе CV и мотивационо писмо. Поред тога, од студената и дипломаца који су прошли Nestlé програм плаћене праксе Summer’s Cool сазнаће из прве руке како изгледа рад у једној великој интернационалној компанији. 

Током три недеље јула, 14 студената и дипломаца из Србије је прошло кроз овај програм који се у нашој земљи организује четврту годину заредом и део је настојања Nestlé-а да пружи подршку младима да побољшају своје пословне вештине и шансе за запослење. Полазници су прошли тренинге у различитим секторима, од финансија до дигиталног маркетинга, под менторством најбољих стручњака компаније. Имали су прилику да, као чланови регионалних тимова, усаврше своје професионалне вештине, а најбољима од њих пракса је отворила врата и за посао у Nestlé Србија. 

Закључно са овом годином, Nestlé Летњу школу у Србији похађало је више од 40 студената и дипломаца. 

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве